God of War Recap - Hoe Kratos een einde aan alles maakte

Article
door Anoniem
dinsdag, 10 april 2018 om 11:56
xgn google image
Het ligt nog vers in het geheugen: de aankondiging van God of War 3 Remastered. Nog even weer de game opnieuw beleven voordat deeltje 4 verschijnt. En om alles op een rijtje te zetten hebben we nu een God of War recap! Enjoy.

Het begin

Kratos is opgegroeid in Sparta samen met zijn broertje Deimos. Kratos en Deimos werden getraind om het leger van Sparta in te gaan. Dit ging echter niet helemaal volgens plan omdat de Goden Ares en Athena de stad hebben verwoest.
Ares en Athena waren op zoek naar de ‘marked warrior’, dat was Deimos. Deimos had namelijk grote rode littekens/markeringen bij zijn geboorte gekregen. De Goden kregen te horen dat een man met rode markeringen de wereld zou vernietigen, daarom wilden de Goden Deimos stoppen voor het te laat was.
De Goden kregen Deimos te pakken, Kratos wilde dit voorkomen en ging het gevecht aan met Ares. Kratos verloor dit gevecht en hield er een litteken over zijn oog aan over. Kratos verloor zijn broer en was er zo van ondersteboven dat Kratos dezelfde rode markeringen over zijn lichaam liet tatoeëren als zijn broertje Deimos had.
Kratos werd volwassen en kreeg een vrouw (Lysandra), waarmee hij ook een dochter (Calliope) kreeg. Kratos zat in het Spartaanse leger en werd door zijn vele successen generaal. In de oorlog tegen de Barbaren ging het anders, Kratos was aan het verliezen. Op het moment dat Kratos bijna afgemaakt werd door de Koning van de Barbaren riep Kratos om de hulp van Ares, de God van de oorlog.
Ares schoot te hulp en vermoordde iedere vijand van Kratos. Ares gaf ‘The Blades of Chaos’ aan Kratos, dit werd het standaard wapen voor Kratos. Kratos werd uiteindelijk ingeluisd door Ares en vermoordde per ongeluk zijn eigen vrouw en kind.
Kratos moest Ares terugpakken.
68937

De Ghost of Sparta is geboren

Kratos verbrandde zijn vrouw en dochter en het as dat daarvan overbleef kwam als vloek op Kratos zijn lichaam. Kratos werd lijkbleek en toen was de Ghost of Sparta geboren.
Kratos had de belofte om Ares altijd te dienen verbroken en daardoor kwam Kratos gevangen te zitten.
Kratos kreeg nachtmerries over de daden die hij had verricht, vooral over het moment dat hij zijn vrouw en kind had vermoord. Dit was onderdeel van zijn straf. Om van deze nachtmerries en de belofte van Ares af te komen moest Kratos de wezens die hem gevangen (genaamd The Furies) hielden vermoorden. Voordat Kratos de Furies vermoordt, vertelt een van de Furies dat ze de machtiging voor het verbreken van een belofte door hebben gegeven aan een vriend van Kratos.
Kratos moet nu een vriend vermoorden om van zijn belofte met Ares te verbeken. Kratos wil dit niet maar zijn vriend staat erop, dus uiteindelijk vermoordt Kratos zijn vriend.
Kratos heeft nog steeds last van de nachtmerries. Kratos wilde van de nachtmerries afkomen, dit wilde hij proberen door vrijwillig voor de Goden te gaan werken.
68938

Samenwerken met de Goden

Het eerste dat Kratos is moet gaan doen is de god Helios bevrijden, als dat lukt is Kratos verlost van zijn nachtmerries. Kratos komt erachter dat Helios gevangen is genomen door Atlas, een titaan. Titanen gaan nog een grote rol spelen in het God of War universum, maar daarover straks meer.
In de zoektocht naar Atlas ziet Kratos zijn dochter in de onderwereld verschijnen. Kratos volgt zijn dochter, maar uiteindelijk raakt Kratos zijn dochter kwijt. Kratos komt bij de godin van de onderwereld terecht en die weet waar zijn dochter is. Kratos zijn dochter is op een plek waar Kratos alleen kan komen als hij al zijn krachten opgeeft, maar zonder de kracht van Kratos gaat de wereld er wel aan.
Kratos is echter niks veranderd en kiest weer voor zichzelf. Hij kan zijn krachten kwijt in een speciale boom die krachten verzamelt. Kratos is herenigd met zijn dochter, maar natuurlijk gaat er weer iets mis. Atlas (de titaan) zat altijd gevangen maar de godin van de onderwereld heeft hem los gemaakt. Atlas is nu de pilaar die de wereld in balans houdt aan het vernietigen, dan gaan Kratos en zijn dochter (die al dood is, maar in de onderwereld leeft) dood.
Kratos neemt zijn krachten terug uit de boom en vermoordt de godin van de onderwereld. Hij laat zijn kind achter en gaat de wereld redden. Wanneer de godin van de onderwereld dood is, laat ze zichzelf ontploffen waardoor de pilaar van de wereld kapot gaat. De titaan Atlas krijgt krijgt de pilaar op zijn schouders en Kratos zorgt ervoor dat Atlas niet weg kan. Atlas draagt de wereld nu op zijn schouders.
68939

Terug naar het vermoorden van Ares

Kratos heeft nog steeds nachtmerries en wil Ares vermoorden. Athena vertelt Kratos dat dit niet zo makkelijk is, want Ares is een God. Kratos heeft de krachten niet om Ares te verslaan. Dit kan opgelost worden door ‘The box of Pandora’, deze kist geeft je de kracht om een god te verslaan.
De box of Pandora is verstopt in de titaan Kronos. Wanneer Kratos de box of Pandora vindt, gaat het weer fout, arme Kratos. Ares komt er tussen en zorgt ervoor dat Kratos in de onderwereld belandt. Uiteindelijk ontsnapt Kratos uit de hel via een vriend en krijgt toegang tot de box of Pandora.
Kratos krijgt de krachten en gaat de strijd aan met Ares. Ares wordt verslagen door Kratos en daardoor is Ares de titel ‘God of War’ kwijt. Ares is dus dood en Kratos zijn nachtmerries horen dan te verdwijnen, dit gebeurt echter niet. Kratos vraagt om de hulp van Athena, maar die kan niks voor Kratos betekenen. Kratos kan zijn nachtmerries niet laten verdwijnen, nooit niet.
68940

Een nieuwe God of War

Kratos is verraden en zit het leven niet meer zitten. Kratos gaat een einde aan zijn leven maken. Dit doet Kratos door van een hoge klif af te springen. Net voordat Kratos dood zou vallen komt Athena en zij redt Kratos.
Athena geeft Kratos de gelegenheid om de god van de oorlog te worden. Kratos accepteert dit aanbod en hij wordt de nieuwe God of War.
Kratos wil nog steeds van zijn nachtmerries afkomen en besluit dat te gaan doen. Kratos komt terecht in de Tempel van Poseidon en ziet daar zijn moeder weer na jaren. Kratos zijn moeder vertelt hem dat Zeus (de oppergod aka eindbaas aka regelnicht van alle goden van Olympus) zijn vader is. De moeder van Kratos vertelt ook dat Kratos opzoek moet naar zijn broer Deimos.
Kratos wordt gek en wil meer informatie. Net voordat Kratos meer informatie krijgt, begint zijn moeder door een vloek te veranderen in een monster. Kratos vermoordt uit zelfbescherming zijn moeder. Lekker bezig Kratos: eerst je vrouw en kind en dan nu je moeder.
Kratos vindt na een lange zoektocht zijn broer Deimos, maar die is niet vrolijk. Deimos voelt zich verraden door Kratos, omdat Kratos zo lang op zich heeft laten wachten. Deimos valt Kratos aan, maar na een kort gevecht is het weer goed. De broers besluiten weer vrienden te worden. Als de god van de dood arriveert, besluiten de twee broers zij aan zij te vechten om hem samen te vermoorden.
Dit lijkt te lukken totdat de God van de dood Deimos te pakken krijgt en hem vermoordt. Kratos verliest in dit gevecht dus zijn broer. Kratos is weer woest en vermoordt de god van de dood. Op dat moment komt Athena naar Kratos en biedt haar excuses aan, Kratos negeert Athena en gaat terug naar zijn troon.
68941

Wraak

Kratos is uit op wraak en wil iedere god vermoorden. Kratos gaat met zijn leger het gevecht om Griekenland aan. Kratos had bijna heel Griekenland verwoest totdat het mis ging. De strijd werd Kratos te veel en hij was aan het verliezen. Uiteindelijk was Kratos aan het verliezen omdat Zeus zich met de strijd bemoeide, Zeus wilde niet dat Kratos heel Griekenland overnam.
Zeus wilde Kratos stoppen, omdat Zeus bang was dat Kratos hem ooit zou vermoorden, Kratos was namelijk uit op wraak. Zeus steekt een zwaard dwars door de romp van Kratos en Kratos gaat dood en komt in de onderwereld terecht.
Tijdens zijn weg naar de hel wordt Kratos aangesproken door Gaia, een titaan. Er was vroeger namelijk een strijd om de wereld tussen de Titanen en goden, de goden hebben deze strijd gewonnen. Gaia vertelt dat er weer een grote oorlog komt en dat Kratos mag helpen aan de kant van de Titanen.
Aangezien Kratos onderweg is naar de hel is Kratos zo dood als een pier. Gaia vertelt dat Kratos terug in leven kan komen als hij de Sister of Fate verslaat. De Sisters of Fate bepalen het lot van iedere God, sterveling of titaan. Door de Sister of Fate kan Kratos zijn eigen lot bepalen.
68942

Tijd voor de grote oorlog

Kratos gaat terug in de tijd en voorkomt dat Zeus hem vermoordt. Kratos is een stuk sterker geworden en gaat weer in gevecht met Zeus. Kratos sloopt Zeus. Op het moment dat Kratos zijn zwaard door Zeus zijn buik wil steken, springt Athena ervoor.
Kratos gaat naar de tijd van de grote oorlog tussen de Titanen en de Goden. Kratos neemt de Titanen mee naar de tijd waar Kratos oorspronkelijk vandaan komt en begint een nieuwe grote oorlog.
De Titanen beklimmen de berg van Olympus en Kratos zit op de rug van Gaia. De goden beginnen de Titanen aan te vallen, maar Kratos is er dit keer bij ter hulp. Kratos maakt als eerst Poseidon af.
Kratos gaat samen met Gaia het gevecht tegen Zeus aan. Zeus was goed voorbereid en slaat Kratos en Gaia van de berg af. Op het moment dat Gaia en Kratos vallen vertelt Gaia dat Kratos is gebruikt om de Titanen te bevrijden, Kratos wordt weer verraden. Gaia weet zichzelf te redden en Kratos valt dood en gaat richting de onderwereld.
In de onderwereld komt Kratos Athena tegen, die hem tips geeft over hoe hij uit de onderwereld kan ontsnappen. Kratos vermoordt de god van de onderwereld Hades. Door het vermoorden van de God van de onderwereld kan Kratos weer terug naar de top van de berg van Olympus. Dit keer neemt Kratos het op tegen de Goden en Titanen.
Kratos is op oorlogspad en trekt in zijn weg naar boven het hoofd van Helios eraf, Helios is de God van de zon. Niet veel later is Kratos zijn volgende God aan het vermoorden: Hermes. Nog wat verder richting de top slacht Kratos de andere God Hercules af.
Kratos wordt een stuk wijzer in zijn pad naar boven. Om alle goden echt te kunnen uitschakelen, dat ze ook niet meer terug kunnen keren uit de onderwereld, dat is alleen mogelijk als hij de ‘Flames of Olympus’ dooft en het voorwerp pakt dat in de vlammen zit, maar er is enkel één persoon die de vlam kan doven: Pandora.
Kratos vindt Pandora en daar is Zeus niet heel blij mee. Zeus gaat de strijd aan met Kratos. Pandora wordt uiteindelijk (tegen Kratos zijn wil) opgeofferd en Kratos komt erachter dat ‘The box of Pandora’ (diezelfde doos als in Kronos, die Kratos al een keer eerder heeft gebruikt om Ares te verslaan).
Kratos loopt op de doos van Pandora af en opent hem: De doos is leeg. Zeus begint te lachen en verdwijnt en Kratos voelt zich (voor de 100e keer) genaaid.
68943

Hasta la vista Zeus

Kratos, bozer dan ooit te voren, zoekt Zeus op en gaat het gevecht weer aan. Midden in het gevecht komt Gaia zich ermee bemoeien. Gaia eet Zeus en Kratos op, maar beiden overleven het. Zeus en Kratos vechten verder in het lichaam van Gaia, door het gevecht (en alles wat ze meenemen) raakt Gaia verzwakt. Uiteindelijk krijgt Kratos Zeus te pakken en steekt een zwaard dwars door Zeus zijn buik in Gaia haar hart (twee vliegen in één klap).
Zeus is dood, maar zijn geest leeft nog. Kratos vecht tegen de geest van Zeus. Kratos slaagt er in om Zeus weer te vermoorden: Alles en iedereen is nu dood, alle Titanen en alle goden. De wereld is een grote chaos want de goden zijn dood (goden zorgen voor orde in de wereld).
Kratos is klaar met vechten en op dat moment komt Athena naar hem toe en feliciteert hem met zijn overwinning. Athena vindt dat Kratos het wapen, wat in de doos van Pandora zat, terug moet geven aan Athena, zodat Athena de wereld weer in balans kan brengen. Kratos zegt dat de doos van Pandora leeg was.
Athena komt in eens tot de conclusie dat Kratos de doos al één keer had geopend en de krachten al bezat. Kratos wist hier niks van af. In de doos van Pandora zat de kracht van hoop. Kratos heeft alle Goden en Titanen kunnen verslaan door hoop, de hoop dat zijn nachtmerries verdwenen.
Kratos is het zat en besluit een einde aan zijn leven te maken. Kratos pleegt zelfmoord en daardoor wordt zijn hoop over de wereld verspreid. Athena is woest, want de paar overlevende mensen weten niet wat ze met die hoop moeten doen, Athena had het goed kunnen gebruiken. De credits rollen over het scherm, de God of war Serie is ten einde.
Kratos was dus de gemarkeerde man die aan alles een einde zou maken, zoals voorspeld. De goden hadden dus een grote fout gemaakt door het vastzetten van Deimos.
68944

God of War 4

Als je de credits helemaal afkijkt valt je één ding op. Op de plek waar Kratos zelfmoord pleegde, daar ligt geen lichaam meer. Je ziet alleen een spoor van bloed richting het einde van de rots gaan. Zou Kratos zichzelf van de rots hebben gegooid, of leeft Kratos nog? Wie weet komt er nog een God of War 4 en weten we meer over Kratos zijn lot.