God of War 5 release kan mogelijk deze features bevatten

  Aan de hand van de vorige God of War release valt al veel te speculeren over de volgende titel. Dit zijn mogelijke features die een God of War 5 release kan brengen, als we kijken naar de informatie die nu al bekend is.

  Het wordt steeds aannemelijker dat er een vijfde God of War aankomt. God of War Ontwikkelaar Santa Monica Studio heeft gaf via een nieuwe vacture al gehint dat er mogelijk aan God of War 5 wordt gewerkt. Terugkijkend op de vorige game verwachten we hier meer over te zien.

  Familiebanden verscheurd

  Een interessant nieuwe thema voor de verhaallijn zou zijn wat de familiebanden tussen Kratos en zijn zoon te brengen hebben. Eerder was Kratos al één van de 'beste vaders in games ooit' omdat hij in eerdere delen zijn vrouw en dochter op gruwelijke wijze vermoordde. Sterker nog: in de laatste game wordt al uitgebreid aangehaald hoe hij zijn eigen vader heeft vermoord. Het is aannemelijk dat verscheurde familiebanden een belangrijke rol in de serie blijven spelen.

  De problemen zouden kunnen starten bij Kratos' zoon Atreus. Het einde van de game laat zien dat de zoon van de oorlogsgod nog een speciale naam heeft (Loki) waardoor je aannames kunt maken dat er zowel goed als kwaad in hem zal schuilen. Het kan nog wel eens slecht uitpakken voor Kratos als dat kwade naar bovenkomt in Atreus. Eerder wilde hij in God of War ook al bijna zijn vader blind aanvallen omdat hij zichzelf niet onder controle kon houden.

  In de Noorse Mythologie is Loki de god van chaos en leugens. Hij is een onruststoker. Na de dood van Balder en zijn zoon zou er in de oorspronkelijke mythologie een groot feestmaal zijn geweest waarbij Loki alle andere goden beledigde en daarom opgesloten werd. Klinkt als een leuke rol die Atreus op het lijf geschreven staat.

  Thor een belangrijke rol

  Het is in ieder geval aannemelijk dat er een belangrijke rol is weggelegd voor Thor. Dit is ook al uit God of War te halen omdat in de laatste game Thor langskwam om Kratos en zijn zoon met een bezoekje te vereren. Met een hevige bliksemstorm maakte hij zijn entree en de game liet spelers vervolgens compleet in het duister wat er zou gebeuren. Kortom: een grote cliffhanger voor een eventuele God of War 5 release.

  In ieder geval zal Thor waarschijnlijk niet al te vriendelijk zijn. Kratos heeft namelijk de nodige schade aangericht door niet alleen Thors halfbroer te vermoorden, maar ook één van zijn zoons om zeep te helpen. Iedereen kan zich dus wel indenken wat voor een emotie dat bij iemand losmaakt. Als die emotioneel instabiel gemaakte persoon ook nog de god van de donder is, dan is het helemaal zeker dat de poppen aan het dansen zijn.

  Er is nog een reden dat Thor waarschijnlijk een zeer belangrijke rol speelt. Deze hangt samen met het laatste punt op deze lijst, omdat Thor in de oorspronkelijke mythologie uiteindelijk sterft.

  Nieuwe mythologiën

  De kans is ook dat in de toekomst nieuwe verhalen van andere oudheden onderdeel van de God of War-verhaallijn gaan vormen. Eerder zagen we al dat Kratos een grote stap maakte door de Griekse mythologie de rug toe te keren en deze keer meer cultuur te snuiven in de Noorse mythologie. Het zou goed kunnen dat Kratos nog eens zo een grote stap gaat maken en er is zelfs naar gehint in de laatste God of War game dat dit niet onmogelijk is.

  Een van de verhaal-stenen die je tegenkomt in het spel geven weg dat er nog meer mythologiën bestaan. Zo wordt door Kratos opgemerkt dat er op de steenrunetekens en symbolen uit andere landen afkomstig staan. Het gaat hier om verhalen die naast de Griekse en Noorse mythologie bestaan. Zo komt de Egyptische Ra, God van de zon voorbij en wordt er ook een keltisch symbool voor het verleden, heden en de toekomst aangetroffen.

  De Noorse Mythologie zal wel de komende tijd nog wel de boventoon spelen, maar mogelijk mixt Sony toch nog wat elementen van de Kelten of Egyptenaren.

  Freya zal je niet vergeven

  Het is ook duidelijk dat Freya Kratos zijn daden uit God of War niet zal vergeven. Thor heeft redenen om boos te zijn dat zijn halfbroer door door Kratos om zeep is geholpen, maar Freya heeft al helemaal redenen om hem te haten. Baldur, de vermoorde god, is namelijk ook Freya's zoon. En ondanks dat Baldur een echt klootzak was die niet eens van zijn moeder hield, was Freya een liefhebbende moeder die iets te veel van haar verrotte zoontje hield.

  Het is zeer aannemelijk dat Freya een belangrijke rol in zal nemen in een eventuele nieuwe God of War release. Misschien zelfs in de plek van één van de antagonisten die Kratos het leven zuur zullen maken. In ieder geval heeft ze Kratos al vervloekt vanwege zijn daden en hoopt ze dat hij in de diepste krochten van de hel zal rotten. Ze heeft een gevaarlijke plaat voor haar kop en Kratos zou haar mogelijk moeten vermoorden als ze niet inziet dat Baldur niks goeds van plan was en zelfs zijn moeder Freya had vermoord als dat hem beter uitkwam.

  Ragnarok is aangebroken in God of War 5 release

  Het is duidelijk door het einde van God of War dat Ragnarok ook van start gaat. Dit betekent het lot van de heersende machten, oftewel de ondergang van de goden. Reuzen en goden zouden bij deze mythische gebeurtenis met elkaar op de vuist gaan en zo de ondergang van de wereld in werking stellen. Volgens de mythologie zijn in aanloop naar Ragnarok al veel goden omgekomen en mag dat nu net gebeurd zijn in de afgelopen God of War verhaallijnen.

  De start van de Ragnarok was toen Baldur eigenhandig door Kratos werd vermoord. Per direct bij het sterven van Baldur ging de Fimbulwinter van start, een slepende winter waarbij sneeuw met bakken uit de lucht blijft vallen. Deze eeuwige winter is uiteindelijk de aanzet naar Ragnarok drie jaar later. Kratos had geen beter moment kunnen uitkiezen om een klassiek moordspel naar voren te kunnen brengen in een nieuwe God of War release.

  Asgard, Vanaheim en Svartelfheim

  Tijdens het spelen van God of War kon je naar verschillende rijken rijzen. Elke keer ontdekte je weer iets anders. Niet alles was vanaf het begin beschikbaar, want sommige speelde je in de loop van het verhaal vrij. Er zijn er ook een paar porten waar je nooit gebruik van kunt maken: Asgard, Vanaheim or Svartelfheim.

  Als de Ragnarok inderdaad een enorm onderdeel gaat vormen van de nieuwe verhaallijn, dan is het aannemelijk dat je in God of War 5 deze realms wel kunt bezoeken. De toekomst zal leren of dit daadwerkelijk het geval is. In ieder geval is het aannemelijk dat we deze rijken ooit gaan zien, want de makers zijn niet van plan om zomaar met God of War te stoppen. Ze hebben een hele tijd terug al geroepen nog jaren aan ideeën paraat te hebben liggen.

  God of War

  Verkijgbaar vanaf 20 april 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.