Get Even features - Wat maakt de game zo tof?

Article
woensdag, 21 juni 2017 om 15:00
xgn google image
Get Even ligt vanaf 23 juni in de winkelrekken. Met een duister plot en een cool wapen moet de game je urenlang weten vast te houden. Maar hoe doet de game dat? In deze special bespreken we vijf Get Even features die de game sieren.
In Get Even kruip je in de rol van Cole Black. Deze in eerste instantie onschuldig lijkende man blijkt al snel te maken te hebben met het overlijden van een jongedame, maar zelf weet hij niet meer precies hoe en wat. In de game kom je met behulp van een speciale headset alsnog achter de waarheid.
De game klinkt uniek en dat is Get Even zeer zeker. Maar wat maakt Get Even nu zo interessant? Deze vijf Get Even features vertellen je het antwoord.

5. Het verhaal van Get Even

Het eerste punt van de lijst met Get Even features is natuurlijk het verhaal van Get Even; de kern van de game. Doordat de nadruk tijdens het spelen vrijwel altijd op de dialoog ligt, heeft de titel een diepgaand verhaal vol met plottwisten en andere breinbrekers, vergelijkbaar met het verhaal uit de film Inception.
Cole Black lijkt in eerste instantie een onschuldige man die op de verkeerde plek op het verkeerde tijdstip was, maar gaandeweg het plot vordert kom je er toch achter dat de zaken niet allemaal zo gegaan zijn als Black zelf doet vermoeden. Zijn eigen herinneringen gaan tegen hem werken en verdraaien soms zelfs gebeurtenissen. Als speler moet je dus ook te allen tijde opletten, om erachter te komen wat nu wel waar is en wat een leugen is.
111972

4. De soundtrack

Het plot van de game wordt aangesterkt door een hele toffe soundtrack. Het mooie hiervan is dat de muziek lang niet altijd de boventoon voert. Componist Olivier Deriviere heeft met de soundtrack van Get Even namelijk wat speciaals gedaan. Zo zijn de omgevingsgeluiden gemengd met de klanken van de muziek, waardoor je zelfs zonder daadwerkelijke muziek toch een ritme hoort.
Denk hierbij aan het zoemen van een gloeilamp of het sissen van stoom uit een openstaande buis. Het geeft een extra laag spanning aan de game, waardoor zelfs saai ogende scenes alsnog super spannend of ongemakkelijk zijn om doorheen te spelen. De soundtrack van Get Even is daarmee een van de sterkste punten van de game.
111973

3. De CornerGun

Zoals in de review van Get Even al wordt aangekaart, hoef je in de game niet alleen maar doelloos rond te lopen. Zo heb je in de meer open gebieden de beschikking over een speciaal wapen dat ook een rol speelt in het plot zelf: de CornerGun. De loop van dit wapen kun je om hoeken draaien, wat je een tactisch voordeel biedt tegenover je tegenstander. Maar ook voor het verkennen is het zeker geen onhandig apparaatje.
Zo kun je met de CornerGun makkelijk over muren heen kijken om zo de levels nog beter te verkennen. Je hoeft namelijk niet per se vijanden om te leggen. De gehele game is te voltooien zonder ook maar een iemand te doden. Al met al een handige tool die zeker thuishoort in de lijst met Get Even features.
111974

2. De vele collectibles

De CornerGun kun je tevens goed inzetten om op zoek te gaan naar aanwijzingen die overal in de wereld verstopt zitten. Van rijbewijzen tot aan krantenartikelen, alles kan je helpen om de eindjes aan elkaar te knopen en het mysterie te ontrafelen.
Bovendien loont het ook om alle aanwijzingen bij elkaar te sprokkelen, want zodra je van een bepaalde sectie uit het verhaal alle collectibles hebt verzameld, speel je een toegangscode vrij. Hiermee kun je weer deuren in diezelfde sectie openen, waar net die ene clue kan liggen die je nog miste.
111975

1. Jouw smartphone

Hoewel zo’n high-tech wapen natuurlijk handig is, heeft Black het meeste aan zijn trouwe smartphone. Met dit apparaatje kun je je in de game een stuk makkelijker door alle puzzels en raadsels heen loodsen en tevens is de telefoon een manier om te communiceren met de mysterieuze Red, de persoon die jou zou helpen met het vinden van de herinneringen van Black.
Maar naast het communiceren vind je er ook een aantal andere handige functies op terug: een UV-licht, een warmtesensor en een kaart van de omgeving waar je je op dat moment bevindt. Zo kun jij je toch een beetje wegwijs maken door de smalle donkere gangen waardoor Black zich dikwijls moet begeven.
Get Even is vanaf 23 juni verkrijgbaar voor Xbox One, PS4 en PC.