Gen 8 Pokemon - Alle nieuwe monsters in de Galar regio tot nu toe!

  De achtste generatie Pokémon komt eraan. Dan bedoelen we niet alleen de games, maar ook een nieuwe generaties van de monstertjes zelf. We zijn inmiddels zover dat we de Gen 8 Pokemon niet meer op twee handen kunnen tellen, dus hebben we ze even voor je op een rijtje gezet.

  De onthullingstrailer

  Om het overzicht een beetje te houden beginnen we met de Pokémon uit de onthullingstrailer. Pokémon die op andere momenten zijn vind je op een pagina die gewijd is aan die reeks Gen 8 Pokémon.

  Grookey

  De Grass-starter van de Galar regio is Grookey. Dit vrolijke groene aapje haalt met zijn vacht energie uit het zonlicht. Ook heeft hij een speciaal stokje waarmee hij verwelkte blaadjes nieuw leven in kan slaan.

  Scorbunny

  De Fire-starter is dit keer Scorbunny. Scorbunny’s voeten worden heet als hij rent, zodat zijn trappen behoorlijk pijn doen. Als zijn hartslag en lichaamstemperatuur genoeg oplopen komt zijn ware vuurkracht naar boven.

  Sobble

  Als je een Water-starter wil hebben kies je Sobble. Sobble kan praktisch onzichtbaar worden in water. Als hij zich bedreigd voelt kan hij iedereen om hem heen aan het huilen maken met zijn tranen. Zo komt hij ongemerkt weg.

  De Pokémon Direct en E3 2019

  Deze lichting Pokémon werd onthuld in de Pokémon Direct en een kleine week later stilletjes aangevuld tijdens E3 2019. Dit is de grootste lichting gen 8 Pokemon tot nu toe.

  Gossifleur

  Gossifleur is en Grass-type pokemon in de vorm van een bloem. De pollen van Gossifleur hebben een genezend effect en werden in Galar vroeger gebruikt om kwaaltjes te genezen. Gossifleur verplaatst zichzelf door te rijden op de wind.

  Eldegoss

  Gossifleur’s evolutie Eldegoss blijft gewoon Grass-type. De enorme bal katoen die op Gossifleur’s hoofd ontstaat beschermt het monster tegen aanvallen. De zaadjes die Eldegoss verspreidt zijn zeer voedzaam en maken de grond van Galar vruchtbaar.

  Wooloo

  Dit lieve schaapje is Normal-type en houdt niet zo van vechten. Als Wooloo wil ontsnappen rolt hij gewoon stilletjes weg. Net als bij echte schapen groeit de wol gedurende Wooloo’s hele leven door en gebruiken mensen deze voor kleding en tapijten.

  Wooloo

  Corviknight

  Corviknight is een angstaanjagende Flying/Steel-type raaf. Deze Pokémon is zelfs zo angstaanjagend dat veel Pokémon al voor hem vluchten als hij ze alleen maars aankijkt. Daar staat tegenover dat Corviknight zeer intelligent is en dienst doet als vliegende taxi.

  Drednaw

  Drednaw is een schildpad-achtige Pokémon met het type Water/Rock. Zijn tanden zijn zo sterk en scherp dat hij door rotsen en metaal heen kan bijten. Dat maakt Drednaw zeer gevaarlijk, en veel trainers laten hem kort na het vangen weer los omdat ze hem niet aankunnen.

  Zacian

  Zacian is één van de legendarische monsters van de achtste generatie Pokemon. Er is nog bijna niks over hem bekend, zelfs geen type. Zacian is te zien op de doos van Pokémon Sword.

  Zamazenta

  Over Zamazenta is ook heel weinig bekend. Deze Pokémon is de tegenhanger van Zacian. Hij is te zien op de doos van Pokémon Shield.

  Zacian en Zamazenta

  Yamper

  Yamper ken je misschien uit de Gigantamax trailer, maar we weten al sinds E3 van zijn bestaan. Hij is een Electric-type pup waar de elektriciteit letterlijk vanaf vliegt als hij rondrent. Yamper heeft een nieuwe ability: als hij nog geen item vast heeft haalt hij de eerste Pokéball die je gooit en zijn doelwit niet weet te vangen voor je terug.

  Impidimp

  Net als Yamper was Impidimp voor het eerst tijdens E3 2019 te zien. In tegenstelling tot Yamper heeft deze Pokémon geen verdere onthullling gehad. Het enige wat we van Impidimp weten is dat hij Dark/Fairy-type is. Deze Gen 8 Pokemon is de eerste met deze type-combinatie.

  De Gigantamax trailer

  In de trailer die de Gigantamax feature onthulde zagen we ook drie nieuwe Pokémon. Dit waren de Pokémon uit die trailer.

  Alcremie

  Alcremie is een Fairy-type Pokémon die een oneindige hoeveelheid slagroom produceert. Hoe gelukkiger Alcremie is, hoe meer de room vult. Alcremie gooit de room ook vijanden om ze te verblinden, of in de hoop dat ze het eten en de wil om te vechten verliezen.

  Rolycoly

  Deze Rock-type Pokémon rolt rond op een wiel van steenkool. Zelfs over ruw terrein beweegt Rolycoly zich gemakkelijk. Zijn ability, Steam Engine, is nieuw en verhoogt zijn snelheid wanneer hij geraakt wordt door een Fire- of Water-aanval.

  Duraludon

  Hoewel Duraludon Dragon/Steel-type is, is hij vrij snel. Dit in tegenstelling tot andere Steel-Pokémon. Duraludon leeft in grotten en berggebieden waar ze vaak ruzie hebben met Tyranitar, die daar ook leven.

  De trailers van augustus en september

  Zoals we gewend zijn van Game Freak laten ze de nieuwe Pokémon langzaam maar zeker binnendruppelen. Met een trailer in augustus en in september een Nintendo Direct en nog een trailer zijn we weer wat gen 8 Pokemon rijker. Er zijn een paar nieuwe monsters, maar de terugkeer van regionale varianten van bestaande Pokémon is ook bevestigd.

  Galarian Weezing

  De Galar-variant die van Weezing een gen 8 Pokemon maakt ziet er bijna nog giftiger uit dan het origineel, dus het is enigszins verrassend dat hij naast Poison ook het Fairy-type heeft. Het blijkt dat de wolk die uit de hoed-achtige schoorstenen komt volledig gezuiverde lucht is. Deze variant op Weezing kan een nieuwe ability hebben die alle andere abilities neutraliseert.

  Pokemon Gen 8 - Serebii

  Galarian Zigzagoon en Linoone

  De Galar-vormen van Zigzagoon en Linoone houden van vechten, al denken mensen dat vooral Zigzagoon het als spelen bedoelt. Er wordt gedacht dat de Galar-variant van deze Pokémon, die Dark/Normal is, eigenlijk ouder is dan de Hoenn variant die we allemaal kennen. Verrassend genoeg kan deze vorm van de familie verder evolueren dan de Hoenn-variant, namelijk in...

  Obstagoon

  Omdat Galarian Linoone het zwaarder hebben dan andere Linoone hebben ze geleerd om nog een keer te evolueren. Ook Obstagoon is een echte vechtersbaas, al valt hij zelden aan. Een gevecht uitlokken is zijn specialiteit.

  Morpeko

  De Pikachu-lookalike van deze generatie is Morpeko, een Electric/Dark Pokémon die constant elektrische energie aanmaakt en daardoor altijd honger heeft. Als die honger te groot wordt, wordt Morpeko 'hangry'. Dan verandert het type van zijn aanval Aura Wheel van Electric in Dark.

  Pokemon Gen 8 - Serebii

  Polteageist

  Toen duidelijk werd dat de Galar-regio gebaseerd is op het Verenigd Koninkrijk hadden we aan moeten zien komen dat één van de gen 8 Pokemon een thee-Pokémon zou zijn. Polteageist is een Ghost-type theepot. Als hij zijn trainer vertrouwt mag die trainer zelfs van zijn thee drinken. Daar zoeken we maar niet teveel achter.

  Cramorant

  Net als Morpeko houdt deze Flying/Water Pokémon van eten. Als hij Surf of Dive gebruikt zal hij terugkeren met een vangst. Die spuugt hij als tegenaanval uit naar zijn tegenstander als hij vervolgens geraakt wordt door een aanval. Het komt bij ons enigszins heimlich-achtig over, maar we zullen maar aannemen dat Cramorant het expres doet.

  Sirfetch'd

  De Zigzagoon-familie is niet de enige die er een nieuw lid bij krijgt: in de achtste generatie kan Farfetch'd eindelijk evolueren. Sirfetch'd is een Fighting-type Pokémon die altijd een eerlijk gevecht wil. Zijn prei is flink gegroeid en de steel gebruikt Sirfetch'd als zwaard, terwijl de donkerste delen van de bladeren zijn afgesneden om een schild te maken. Als de prei verwelkt stopt Sirfetch'd voorgoed met vechen. Sirfetch'd is een version exclusive voor Pokémon Sword.

  Dit zijn de Gen 8 Pokemon tot nu toe

  Zoals je ziet zijn er al aardig wat Gen 8 Pokemon bekend. Welke is jouw favoriet? Heb je een zwak voor Wooloo of ga je liever voor de stevige Duraludon? Laat in de reacties weten of jij in gedachten je team al aan het samenstellen bent!

  Pokémon SwordPokémon Sword en Pokémon Shield Pokémon Shield liggen vanaf 15 november 2019 in de winkel, exclusief voor Nintendo Switch.

  Pokemon Shield

  Verkijgbaar vanaf 15 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.