Top 10 beste games die nog in 2019 verschijnen - Pak je portemonnee er maar bij!

  Het jaar mag dan langzaam maar zeker op haar einde lopen, dat betekent nog niet dat er geen games meer zijn om naar uit te kijken. Het najaar staat voor de deur met de grootste games van het jaar. De tien beste games die in 2019 nog verschijnen zetten we voor jou op een rijtje in deze video!

  Ging de video iets te snel of lees je alles liever nog een keertje rustig na? Geen probleem. Hieronder kun je alles over de tien beste games in 2019 die nog moeten komen nog een keer gemakkelijk terugvinden.

  10. Tom Clancy’s Ghost Recon: Breakpoint

  4 oktober - PlayStation 4, Xbox One, PC

  Laten we er maar geen doekjes omheen winden en gelijk beginnen met de nummer tien op deze lijst met de tien beste games in 2019. We trappen namelijk af met Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint, de nieuwste telg in de bekende Ghost Recon-reeks. Het verhaal van Breakpoint borduurt voort op dat van Wildlands, waarin je deze keer als Ghost Recon-teamleider Nomad op jacht moet naar voormalig Ghost Cole D. Walker. De nieuwe vijand wordt door niemand minder dan Jon Bernthal gespeeld, de acteur die je mogelijk kent uit The Walking Dead en The Punisher.

  Wederom is het mogelijk om in een groep van vier spelers het verhaal te ervaren, waarbij je goed op je tellen moet letten. De wereld van Breakpoint is gevaarlijk en als je daar geen rekening mee houdt, kan dat binnen de kortste keren je dood betekenen.

  Tevens heeft Breakpoint ook z’n eigen PvP-modus genaamd Ghost War. Hierin speel je met twee groepen tegen elkaar in verschillende modi, waarbij het onder andere mogelijk is om een variant van deathmatch te spelen genaamd Elimination. Dan heb je ook nog de modus Sabotage, waarbij jij een bom probeert te plaatsen bij een ander team, maar die hebben we in tegenstelling tot Elimination nog niet zelf onder de knoppen gehad. Sabotage blijft dan ook nog even een mysterie, maar gelukkig niet voor lang. De game komt op 4 oktober namelijk al uit.

  9. Shenmue III

  19 november - PlayStation 4, PC

  Voor Shenmue III moeten fans nog iets langer geduld hebben, want de langverwachte derde telg in de serie komt pas in november uit. Op 19 november om precies te zijn. Dan kunnen fans een nieuw avontuur met Ryo Hazuki beleven. Dit keer alleen wel in een gloednieuwe locatie, want in het derde deel is Ryo naar de bergen van Guilin in China afgereisd. Hier heeft hij een goede reden voor, want hij is op zoek naar de moordenaar van zijn vader.

  Die moordenaar vinden wordt alleen nog lastig, want uit ons interview met Yu Suzuki tijdens gamescom bleek dat de wereld van Shenmue III bijna net zo groot is als die van de eerste twee delen bij elkaar. In die wereld zal Ryo het op moeten nemen tegen verschillende bazen, maar daar blijft het niet bij. Er zijn verder talloze minigames om te spelen en je kunt een groot aantal collectables vinden. De game belooft dan ook een groot spektakel te worden en gaat jou flink wat uren zoet houden en verdient zeker een plekje op deze lijst met de tien beste games in 2019.

  8. The Outer Worlds

  25 oktober - PlayStation 4, Xbox One, PC

  Een kleine maand voor de release van Shenmue komt er nog een grote titel uit waar gamers talloze uren mee aan de slag kunnen. We hebben het natuurlijk over The Outer Worlds, het nieuwe geesteskindje van de makers van Fallout: New Vegas en South Park: The Stick of Truth. Als je vergelijkbare humor verwacht in The Outer Worlds ben je op het juiste spoor, want de makers hebben geen blad voor de mond en zullen zeker het randje van wat wel of niet door de beugel kan weer opzoeken.

  De nieuwe titel lijkt in veel opzichten op Fallout: New Vegas, maar dat is niet zo verwonderlijk. Ontwikkelaar Obsidian Entertainment weet precies hoe ze een open wereld RPG moeten maken en dat is dan ook precies wat zij doet, maar dan met een wereld die veel diverser is in kleuren en omgevingen. Die werelden ga je verkennen samen met een aantal kompanen en flink wat schietgerei, want je moet natuurlijk ook overleven. Dat blijkt al snel een kunst in het dodelijke universum van The Outer Worlds en het is daarmee zeker één van de beste games in 2019 om op te letten.

  7. Star Wars Jedi: Fallen Order

  15 november - PlayStation 4, Xbox One, PC

  Als je in plaats van een onbekend universum liever een bekend sterrenstelsel hier ver, ver vandaan wilt ontdekken, dan kan dat ook nog dit jaar. Op 15 november ligt het langverwachte Star Wars Jedi: Fallen Order in de schappen en dat is zeker één van de beste games in 2019 die nog moet uitkomen. In tegenstelling tot eerdere EA Star Wars games is dit geen multiplayertitel van DICE, maar een singleplayergame van Respawn Entertainment.

  Met Fallen Order wil Respawn Entertaiment laten zien dat zij nog niet verleerd is hoe je een singleplayergame moet maken. De voormalige Titanfall-ontwikkelaar schotelt het verhaal van Cal Kestis voor, een Jedi Padawan die Order 66 van Emperor Palpatine weet te overleven en op de vlucht is. Het verhaal speelt zich dan ook tussen Revenge of the Sith en A New Hope af, één van de meest interessante periodes in het Star Wars-universum.

  6. Pokémon Sword & Shield

  15 november - Nintendo Switch

  Voor wie op 15 november geen zin heeft om het avontuur van Cal te beleven is er altijd nog het gloednieuwe Pokémon-avontuur om in te duiken. Met de release van Pokémon Sword en Shield gaat de iconische serie voor het eerst een RPG voorschotelen die op een Nintendo-console uitkomt in plaats van een handheld. En nee, we tellen spin-off Pokémon Let’s GO Pikachu en Eevee niet mee.

  Sword en Shield brengt alweer de achtste generatie Pokémon met zich mee en daarbij hoort ook een gloednieuwe regio. Dit keer wordt de Galar-regio geïntroduceerd, een op het Verenigd Koninkrijk-lijkend gebied. Natuurlijk zit deze regio vol met nieuwe Pokémon om te ontdekken en brengt de nieuwe generatie ook nieuwe features mee. Een overzicht van die nieuwe Pokémon kun je alvast vinden, want het beloven er weer veel te worden! Het is in ieder geval één van de beste games in 2019 die nog moet verschijnen.

  5. FIFA 20

  27 september - PlayStation 4, Xbox One, PC, Switch

  Natuurlijk is november nog wel even weg, maar gelukkig kunnen we ook naar games uitkijken die al sneller verschijnen. Zo komt FIFA 20 al aan het einde van de maand uit en dat is dan ook zeker één van de tien beste games die nog in 2019 verschijnen. Dit heeft alles te maken met de vernieuwing die FIFA 20 met zich meebrengt in de vorm van FIFA VOLTA.

  De gloednieuwe modus brengt FIFA terug naar de straten in een aantal verschillende vormen. Zo kun je drie tegen drie spelen, maar ook vier tegen vier of zelfs vijf tegen vijf. Dat EA hoge ogen wil gooien met VOLTA is wel duidelijk, want de modus krijgt zelfs zijn eigen munt, maar deze kun je in tegenstelling tot FIFA Ultimate Team niet kopen via microtransacties.

  Wie geen trek heeft in VOLTA kan natuurlijk altijd nog aan de slag op de grasmat en ook daar zijn een aantal aanpassingen te vinden. Zo kent FIFA 20 een nieuwe manier van vrije trappen nemen en is ook het dribbelen iets slomer. Dit is doelbewust om je beter controle te geven tijdens één op één situaties. Je kunt de game zelf alvast testen, want de demo van FIFA 20 is nu te downloaden! De eerste paar potjes doen ons nu al geloven dat het één van de beste games in 2019 is die nog moet verschijnen.

  4. Call of Duty: Modern Warfare

  25 oktober - PlayStation 4, Xbox One, PC

  Waar we ook niet op kunnen wachten is de nieuwste Call of Duty! Dit heeft volledig te maken met de richting die Infinity Ward opgaat met de titel, want er staat een reboot op de planning van misschien wel de meest geliefde subserie van Call of Duty, namelijk Modern Warfare. In de nieuwe campagne zal je wederom met Captain Price op pad gaan, maar die zal zich niets herinneren van de originele trilogie. De reboot negeert de eerdere Modern Warfare-titels en bouwt eerder op de thema’s die werden aangehaald in Modern Warfare.

  Hierbij maak je als speler meer keuzes en kom je erachter of het doel de middelen heiligt. Jij moet als speler inschatten of een omstander van plan is om kwaad te doen en op basis daarvan te handelen. Het belooft in ieder geval een interessante campagne te worden die wij zeker willen spelen. Het is daardoor één van de beste games in 2019 die nog moet verschijnen.

  Daarnaast is er natuurlijk ook nog de bekende multiplayer die we dit jaar ook wegens een specifieke reden onder de knoppen willen hebben. Modern Warfare gaat namelijk voor het eerst cross-platform multiplayer aanbieden en volgt daarin de trend die eerder al door games als Fortnite en Rocket League werd gezet.

  3. The Legend of Zelda: Link’s Awakening

  20 september - Nintendo Switch

  Een maandje voor Modern Warfare is het alleen wel eerst tijd om op avontuur te gaan met Link, want de kleine held is gestrand op een bekend eiland. Tenminste, een bekend eiland voor fans van het origineel. Nintendo brengt op 20 september een remake uit van The Legend of Zelda: Link’s Awakening, compleet met nieuwe kunsstijl en features. De remake wint het brons in deze lijst met beste 2019 games die nog moeten verschijnen.

  Zo is er naast het bekende verhaal een speciale dungeon builder, waarin je zelf kerkers kunt gaan maken. Deze lijkt in grote delen op de Level Maker van Super Mario Maker 2, maar dan speciaal voor het maken van je eigen puzzelkerker. Tijdens gamescom gingen we hier alvast mee aan de slag en daarover hebben we een uitgebreide preview online staan.

  2. DOOM Eternal

  22 november - PlayStation 4, Xbox One, PC, Switch

  Een game die we ook al uitvoerig onder de knoppen hebben gehad is DOOM Eternal. Het vervolg op de geslaagde reboot uit 2016 belooft groter, bruter en bloederiger te worden dan ooit. De DOOM Slayer is terug met gloednieuwe wapens, mogelijkheden en mechanics die de game nog beter doen aanvoelen. Zo is het nu mogelijk om je shotgun uit te rusten met een enterhaak die je op vijanden kunt schieten om lekker rond te slingeren, terwijl je demonen terugstuurt naar de hel.

  Waar het eerste deel zich op Mars afspeelt, gaat DOOM Eternal terug naar de Aarde, want ook onze planeet wordt overspoeld door monsterlijke vijanden. Deze zullen veel meer verschillen van haar voorganger, want Hugo Martin, de creative director van DOOM Eternal heeft twee keer zoveel vijandtypes belooft. Gelukkig weet de DOOM Slayer daar wel raad mee en slacht hij ze één voor één af.

  1. Death Stranding

  8 november - PlayStation 4

  De game waar we dit jaar nog het meeste naar uitkijken is de gloednieuwe titel van legendarische maker Hideo Kojima. De bedenker van Metal Gear Solid is nu vrij van zijn ketens van Konami om te doen wat hij zelf wil en daaruit kwam Death Stranding voort. De ambitieuze titel bleef lange tijd in veel mysterie gehuld, maar daar kwam dit jaar eindelijk verandering in.

  Inmiddels weten we hoe de gameplay eruit komt te zien en wat we precies gaan spelen. Met Norman Reedus, bekend van The Walking Dead, speel je als Sam Porter die de erbarmelijke taak heeft gekregen om verschillende gebieden weer met elkaar te verbinden. Dit zal alleen een moeilijke taak worden, want verschillende schurken zullen je proberen te dwarsbomen, waaronder Cliff. Hij wordt gespeeld door Mads Mikkelsen, wat voor ons nog een reden is om enthousiast te zijn.

  De beste games in 2019 die nog uitkomen

  Er staan dit jaar in ieder geval nog flink wat toppertjes op de planning. Laat ons in de reacties weten welke game jij gaat halen en welke jij graag nog meer had willen zien in deze lijst met de beste games in 2019 die nog moeten verschijnen.

  The Legend of Zelda: Link's Awakening

  Verkijgbaar vanaf 20 september 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.