5 flops uit de Xbox Store - Deze Xbox One games kun je beter vermijden

  De Xbox Store staat boordevol met fantastische titels, zowel groot als klein. Vanwege het grote aantal Xbox One games die verkrijgbaar zijn, is het logisch dat daar ook meuk tussen staat. En dan hebben we het ook echt over regelrechte rommel, iets dat je zelfs gratis nog niet wil spelen. Dit zijn vijf flops uit de Xbox Store.

  Sabec Limited

  5. Scalextric

  Voor degene die niet bekend zijn met Scalextric: Scalextric is een merk van elektrische modelauto’s die in gleuven over een racebaan heen schieten. Nu leek het Sabec Limited een goed idee om haar game te baseren op dit succesvolle speelgoed, maar hier hadden ze beter wat langer over kunnen nadenken. De game Scalextric is namelijk zelfs te slecht voor de budgetbak.

  De gameplay bestaat uit het racen tegen een slecht ontwikkelde AI op een eindeloze speelgoed racebaan. De framerate loopt niet soepel en het uiterlijk is zo levenloos als een bakstenen muur. Het enige aspect van de game dat nog als leuk gezien kan worden is het zelf creëren van racebanen. Scalextric is zonder twijfels een van de slechtste Xbox One games aller tijden.

  Snowrunner Productions‬

  4. Soda Drinker Pro

  Bij het lezen van de naam van deze game weet je precies wat je kunt verwachten. Jouw doel in Soda Drinker Pro is het leegdrinken van een beker frisdrank. Geen uitdagingen, geen tijdslimiet, alleen maar het drinken van frisdrank terwijl je rondloopt in foeilelijke omgevingen. Deze omgevingen zien er eerlijk waar uit alsof ze zijn gemaakt voor een afgeragde computer uit het jaar nul. Zo lelijk is Soda Drinker Pro.

  De reden dat Soda Drinker Pro niet onderaan deze lijst staat (dit verdient hij eigenlijk wel) is omdat de makers deze ‘game’ binnen één dag in elkaar gesleuteld hebben en totaal niet serieus waren. Wil je Soda Drinker Pro om welke reden dan ook toch een kans geven? Dan is hij voor maar liefst 5 euro helemaal van jou.

  Milky Tea Studios

  3. Coffin Dodgers

  Het verhaal van Coffin Dodgers is net zo absurd als de titel. De Dood dreigt een groep bejaarden te vermoorden, maar laat alleen de winnaar van een race toernooi in leven. De verliezers van een racewedstrijd mogen niet in vrede rusten, ze moeten als zombies blijven racen. De game had nog gered kunnen worden als de gameplay goed is, maar dat is niet het geval.

  De gameplay kan het best omschreven worden als een zwakke poging om Mario Kart na te doen. Met de bejaarden kun je in opgepimpte scootmobielen racen op in totaal 13 oninteressant racebanen. Elke race is voelt hetzelfde. Coffin Dodgers is dus absoluut geen 11.99 euro waard.

  Ubisoft

  2. Fighter Within

  We zijn nu beland bij de geflopte Xbox One games waar de makers nog enige vorm van moeite in hebben gestoken. De game Fighter Within werd zelfs uitgebracht als launchtitel voor de Xbox One. Microsoft probeerde dus letterlijk gamers naar hun gloednieuwe console te lokken met zo’n baggerspel als Fighter Within.

  Toen de Xbox One in 2013 uitkwam probeerde Microsoft gamers nog de Kinect aan te smeren. Fighter Within is dan ook een game die speciaal werd gemaakt voor de Kinect. Het idee voor deze game is dat je met jouw lichaamsbewegingen tegen ander martial-arts vechters moet knokken . Dit werkt alleen voor geen ene meter en resulteert in een waardeloze game.

  Microsoft Studios

  1. Crimson Dragon

  Op de rug van een draak door de lucht vliegen en tegelijkertijd andere wezens aanvallen klinkt als een prima idee voor een game, dit moet dan vervolgens wel goed uitgevoerd worden. Crimson Dragon, een andere launchtitel voor de Xbox One, was dit absoluut niet en is daarmee de nummer een van de geflopte Xbox One games.

  De levels in Crimson Dragon zijn zeer repetitief en over het algemeen gewoon niet leuk om te spelen. Tijdens het spelen van een game wil je juist vermaakt worden en Crimson Dragon zorgt er juist voor dat je verveeld raakt. Als laatste ziet de game er uit alsof hij een launch titel moest zijn voor de Xbox 360 en beginnen wij ons af te vragen of de ontwikkelaars überhaupt wel passie hadden voor dit project.

  Geflopte Xbox One games uit de Xbox Store

  Zoals je kunt lezen moet je goed oppassen bij het zoeken naar Xbox One games in de store. Je weet maar nooit of je een game van de hoogste kwaliteit of pure rommel hebt aangeschaft. Toch kunnen we gelukkig zeggen dat de geflopte games een minderheid zijn. Er zijn ontzettend veel toffe games in store beschikbaar die echt wel het proberen waard zijn. Wees dus niet bang om bijvoorbeeld af en toe een interessante indie game aan te schaffen.

  Coffin Dodgers

  Verkijgbaar vanaf 8 july 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.