De 10 handigste Netflix features - Wat je misschien nog niet wist van Netflix

  We weten van Netflix is dat er ontelbaar leuke films en series op verschijnen. De streamingservice is de grootste ter wereld en is voor iedereen bekend. Er zijn daarnaast ook dingen die je misschien nog niet wist over de streamingservice, waaronder een hoop handige features. Je leest het in deze special met de 10 handigste Netflix features.

  10. Downloaden van series en films

  De eerste feature in deze lijst met handigste Netflix features is het downloaden van films en series op Netflix. Je kan namelijk films en series lokaal downloaden zodat je ze later in de trein, het vliegtuig, of waar je ook maar wilt, kunt kijken. Let er alleen wel op dat niet alle films of series beschikbaar zijn voor deze functie.

  Het kan ook voorkomen dat het eerste seizoen van een serie te downloaden is en het tweede seizoen weer niet. Kijk dus goed naar welke films of series wel te downloaden zijn. Let er ook op dat gedownloade films en series na een tijdje verlopen en daarna niet meer offline te kijken zijn. Je kan ze natuurlijk weer opnieuw downloaden, maar dat kan maximaal twee keer. Bekijk onze special met de beste downloadbare films als je hierin geïnteresseerd bent! Een van de films in die special is 10 Cloverfield Lane, bekijk de trailer daarvan hierboven.

  9. Avatar instellen

  De tweede feature in deze lijst met handigste Netflix features is het instellen van je eigen avatar. Als je een Netflix-account aanmaakt, kun je ervoor kiezen meerdere profielen aan te maken. (Het aantal hangt af van je abonnement) Je ziet bij het aanmaken van zo’n profiel een vierkant gezichtje als avatar, als je naar je profielinstellingen gaat kun je die avatar aanpassen. Let er wel op dat als je hele familie Daredevil fan is, je niet allemaal Daredevil als icoon kan gebruiken, dat geldt voor alle avatars.

  Waar kun je die avatar dan in veranderen? Nou bijvoorbeeld naar Robin Wright of het House of Cards logo. Daarnaast zijn de populairste personages uit La Casa de Papel beschikbaar als avatar, evenals de vier hoofdpersonages uit Marvel The Defenders (Luke Cage, Daredevil, Jessica Jones en Iron Fist) De andere avatars komen onder andere uit de series Stranger Things, Orange Is the New Black, Lost In Space, Bojack Horseman, Queer Eye, A Series of Unfortunate Events en Fuller House.

  8. Series en films met meerdere eindes

  De Netflix feature die op plek acht staat in deze lijst met handigste Netflix features is een serie of film met meerdere eindes. Dat zie je de laatste tijd steeds meer met als beste voorbeeld Black Mirror: Bandersnatch. Tijdens het kijken van deze film krijg je af en toe keuzemogelijkheden aangeboden, aan jou de keuze hoe het verhaal verder gaat.

  Daarnaast zijn de series en films De gelezen kat, Buddy Thunderstruck, Stretch Armstrong en Minecraft: Story Mode interactief beschikbaar. Let er wel op dat niet elk apparaat deze interactieve functies ondersteunt, dat laat Netflix je in een melding voordat je de serie of film gaat kijken weten.

  Netflix

  7. Uitschakelen van ‘testseries’

  Op nummer zeven in deze special over de handigste Netflix features staat het uitschakelen van ‘reclames’ en ‘testseries’. Nou zijn er geen echte reclames op Netflix te zien, je zult geen Coca-Cola reclame aantreffen tijdens het kijken van je favoriete serie. Nee, het gaat hier om de kleine previews of trailers die je te zien krijgt terwijl je series of film aan het zoeken bent. Op die manier probeert Netflix je die bepaalde serie te laten kijken.

  Nu krijg je die advertenties alleen te zien tijdens het zoeken of na de laatste aflevering van je serie. Alleen wil Netflix deze promofilmpjes in de toekomst ook laten zien tussen afleveringen door, op het moment dat je de aftiteling kan overslaan voor de volgende aflevering. Dit is simpel uit te schakelen: ga naar https://www.Netflix.com/DoNoTest, log in op je account en meld je af voor deze testjes.

  Netflix

  6. Aanpassen beeldkwaliteit

  Op nummer zes in deze lijst met de handigste Netflix features staat het aanpassen van de videokwaliteit. Nou denk je misschien: maar dat is toch logisch dat dit kan? Ja, dat klopt, maar dit is op Netflix niet aan te passen in de film of serie zelf. Je kan tijdens het kijken de ondertiteling en audio bijvoobeeld wel aanpassen, maar niet de beeldkwaliteit.

  Hiervoor moet je wederom inloggen op je account en naar je accountsinstellingen gaan. Kies het gewenste profiel en ga naar het kopje ‘instellingen voor afspelen’, hier kun je kiezen met welke beeldkwaliteit je je films en series gaat kijken. Je kan hem op ‘hoog’ zetten, maar dit kost je wel veel data indien je op je 4G of 3G kijkt. Als je op een 4K TV kijkt, kun je ook Netflix kijken in UHD-kwaliteit.

  Netflix

  5. Verwijderen kijkgeschiedenis

  Op nummer vijf in deze lijst met handigste Netflix features staat het verwijderen van je kijkgeschiedenis. Dat klinkt in eerste instantie nou niet per se nodig, maar het kan van pas komen als je een gedeeld account gebruikt. Netflix houdt namelijk je kijkgeschiedenis bij en biedt jou op basis daarvan nieuwe films en series aan. Vergelijk het met wat Google doet bij het plaatsen van advertenties.

  Als de persoon met wie jij het Netflix-account deelt erg van horror houdt, maar jij totaal niet, kun je die horrorfilms -of series in de kijkgeschiedenis verwijderen. Zo biedt Netflix je geen andere horrorseries aan als je daar totaal geen trek in hebt.

  Netflix

  4. Wereldwijde Netflix toegang

  Op nummer vier in deze special over de handigste Netflix features staat de wereldwijde toegang tot Netflix. Ook al heb je jezelf in Nederland ingeschreven voor Netflix, je account is wereldwijd geldig. Dus stel je sluit een abonnement af in Nederland, kun je je Netflix gewoon gebruiken in de Verenigde Staten. Netflix herkent je locatie en dus zal je ook een ander soort assortiment aan series en films zien.

  Het kan betekenen dat sommige series en films in bijvoorbeeld Frankrijk al wel beschikbaar zijn, maar in Nederland nog niet. Dus als je in Frankrijk op de camping zit, kan het zo zijn dat je het nieuwe seizoen van Sherlock al wel kan kijken. De mensen in Nederland dan nog niet. Ideaal voor als je op vakantie gaat, profiteer ervan!

  Netflix

  3. Meldingen voor beëindigende series

  Het brons in deze lijst met de handigste Netflix features wordt veroverd door de meldingen die Netflix je af en toe stuurt. Je krijgt bijvoorbeeld meldingen binnen als er een nieuw seizoen uit is van een serie die je aan het volgen was, of je krijgt een melding van het uitkomen van een nieuwe film op basis van je kijkgeschiedenis.

  Wat je misschien nog niet wist, is dat je ook een melding krijgt van Netflix als je begint met het kijken van een serie die over een korte tijd van Netflix afgehaald wordt. Dat is handig om te weten, want je wilt niet dat je volledig opgaat in een serie die over een week verdwijnt. Bedankt, Netflix!

  Netflix

  2. Verzoek voor series en films

  Op nummer twee op deze lijst met de handigste Netflix features staat het ‘aanvragen’ van series en films. Daarmee wordt bedoeld dat je Netflix kan vragen een film of serie aan te bieden. Netflix gaat dan overleggen en kijken of het publiceren van jouw aangevraagde serie het waard is te publiceren.

  Deze functie is ideaal voor series die bijvoorbeeld meerdere seizoenen hebben, waarvan er maar eentje op Netflix staat. Neem bijvoorbeeld Suits, daarvan staan zes seizoenen op Netflix, terwijl er veel meer seizoenen al uit zijn. Of Netflix elke aanvraag serieus neemt is natuurlijk de vraag, maar het is altijd het proberen waard.

  1. Genres zoeken op code

  Deze feature wordt met goud bekroond in deze lijst met de handigste Netflix features: het zoeken van genres met een code. Als je naar bepaalde series of films op zoek bent, is het handig om verschillende genres te filteren. Alleen laat Netlix je bij lange na niet alle genres zien, alleen de genres die in jouw regio relevant zijn. Nu is hier iets handigs op gevonden: codes die een bepaald genre aangeven.

  Als je Netflix op een desktop gebruikt, want alleen daarop werkt deze functie, kun je door codes te gebruiken elk genre opzoeken. Je vult in je zoekbalk in: hppts://www.netflix.com/browse/genre/(hier vul je de code in) en voilà, je krijgt alle films en series van dat genre te zien. Wil je alle codes en aanhangende genres in een overzicht zien? Ga dan even naar Appletips.nl en zie daar alle genres die Netflix je niet laat zien, maar er dus wel degelijk zijn. Leuk vooruitzicht: het zijn er honderden!

  De 10 handigste Netflix features – Wat je misschien nog niet wist van Netflix

  Dat zijn de 10 handigste Netflix features van dit moment op een rijtje. Sommige van deze features kende je misschien al, andere kende je misschien nog niet. Laat ons in de reacties eens weten welke van deze features jij het handigst vindt!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.