Gears of War Ultimate Edition verbeteringen - Meer dan een port!

Article
dinsdag, 18 augustus 2015 om 10:31
xgn google image
De Xbox 360 klassieker Gears of War wordt eind deze maand opnieuwe uitgebracht. Maar wat zijn nou precies alle Gears of War Ultimate Edition verbeteringen? Check ze allemaal in deze special!
Je hoort de klaagzang van de gamers steeds vaker. Deze consolegeneratie bestaat voor de helft uit vervolgen, geremasterede of opnieuw uitgegeven games, en te weinig uit frisse, nieuwe titels. Maar je kan het ook zo zien: deze heruitgaven geven Xbox One bezitters die overgestapt zijn van een andere console (of nog nooit een console gehad hebben) de kans om de pareltjes uit de vorige generatie alsnog te spelen.
En daar komt Gears of War Ultimate Edition ons beeld in geschoven. Volgens Microsoft is deze game niet een simpele port of een remaster, maar compleet vanaf de grond opnieuw opgebouwd. Maar wat zijn nou precies alle Gears of War Utimate Edition veranderingen?

Graphics en framerate

Zoals we hierboven al eerder vertelden, is Gears of War Ultimate Edition niet zomaar een simpele port van de Xbox 360. Alles is opnieuw opgebouwd voor de Xbox One release van deze game. Denk aan betere textures, Dolby 7.1 Surround… een lust voor het oog dus.
De originele muziek en stemacteurs zijn wel opnieuw gebruikt, maar ook in de eerder genoemde 7.1 surround gezet. Ook is de mocap (motion capture voor de virtuele acteurs)opnieuw geschoten.
Maar dat is niet alles. Een van de fijnste Gears of War Ultimate Edition verbeteringen is dat de game in 1080p en 60FPS loopt. Dit betekent lekker vloeiende en strakke gameplay zonder haperingen. We weten het, de ‘PC Master Race’ heeft dit al veel langer, maar voor console bezitters is dit altijd een welkome verbetering.
Gears of War Ultimate Edition verbeteringen
77092

Coversysteem en besturing

Naast de spectaculaire graphics zijn ook de controls van Gears of War op de schop gegaan in deze Ultimate Edition. De besturing voelt sowieso vloeiender aan vanwege de verbeterde framerate, maar er zijn ook andere aanpassingen gemaakt om de game up to date te brengen voor 2015.
Je kan uit verschillende besturingsschema’s kiezen en er wordt een nieuwe tournament control scheme toegevoegd. De game zal ook nieuwe Xbox Live achievements hebben, voor een totaal aan 1250 gamerscore.
77093

Multiplayer

Ook in de multiplayer zal Gears of War Ultimate Edition op 60 frames per seconden draaien. Je kan online losgaan op dedicated servers en de game zal LAN support hebben. Tijdens een LAN sessie kan je dan Xbox One consoles aan elkaar verbinden, met twee spelers (split-screen) per console.
Daarnaast worden er drie nieuwe spelmodi toegevoegd aan de multiplayer: Team Deathmatch, King of the Hill en 2v2 Gnasher Execution (een modus bedacht door de community). Er zullen 19 maps beschikbaar zijn bij de launch. Dit zijn alle multiplayer maps ooit gemaakt voor Gears of War, inclusief de DLC (Map Pack 1 en Hidden Fronts) en PC-exclusieve levels (Courtyard, Sanctuary en Gold Rush).
Je kan nu ook potjes zelf aanpassen. Denk aan de respawn-tijd, wapen spawns en self-revive. Als klap op de vuurpijl zijn er ook nog 17 personages uit Gears of War 3 vrij te spelen voor progressie in de multiplayer.
77094

Nieuwe (en gratis) content

Gears of War Ultimate Edition geeft ons een hele rits aan nieuwe en gratis content. Als eerste is er een concept art-galerie aanwezig en zijn er digitale comics vij te spelen. De vijf extra chapters uit de PC-versie van Gears of War zijn ook te spelen in de Ultimate Edition.
Als klap op de vuurpijl krijg je bij de Ultimate Edition van Gears of War ook nog eens de originele Gears of War, Gears of War 2, Gears of War 3 en Gears of War: Judgment als digitale versie. Dit zijn geen remakes, maar de originele Xbox 360 versies die backwards compatible zijn gemaakt op de Xbox One.
Wat nou als je al deze Gears of War games al zo vaak hebt gespeeld dat ze op je netvlies gebrand staan? Dan kan je nog je hart ophalen met de Gears of War 4 beta, die je er ook nog eens bij krijgt. Kortom: als je nog nooit een Gears of War game gespeeld hebt is dit een goede plek om te starten!
Gears of War Ultimate Edition komt op 28 augustus naar de Xbox One en op 31 december naar de PC. Pre-order de game alvast als je de game op release in huis wilt hebben.