Uncharted The Nathan Drake Collection Preview - Doorstaat de tand des tijds

  In een tijd waarin remasters als paddestoelen uit de grond schieten, kon de aankondiging van Uncharted: The Nathan Drake Collection eigenlijk niet lang meer op zich wachten. De verzameling van misschien wel de spectaculairste trilogie op PlayStation 3 was speelbaar op de gamescom in Keulen. Benieuwd? Lees dan onze Uncharted The Nathan Drake Collection preview.

  Met deze driedelige collectie maakt de geprezen spelontwikkelaar Naughty Dog het wachten op het hooggeanticipeerde Uncharted 4 een stuk draaglijker. De Uncharted-games staan bekend om hun duizelingwekkende actiescenes, Indiana Jones-achtige avonturen en enerverende shoot-outs met tegen de achtergrond prachtige spelwerelden waarin je als de onvermoeibare Nathan Drake doorheen kunt banjeren.

  Het is moeilijk een favoriet te kiezen van één van de hoogst gewaardeerde en tevens best verkochte trilogieën in de geschiedenis van gaming. Nemen we het vernieuwende Uncharted: Drake's Fortune, het overdonderende Uncharted 2: Among Thieves of het afwisselende Uncharted 3: Drake’s Deception? Hoe je het ook wendt of keert: door de jaren heen heeft Nathan Drake zich ontpopt tot een van de meest geliefde en gelaagde videogame-personages óóit.

  Uncharted The Nathan Drake Collection Preview

  Wereld van verschil

  Uncharted: The Nathan Drake Collection is meer dan een ordinaire verzameling aan Uncharted-titels. Naughty Dog stuurde ieder deel terug naar de tekentafel en voorziet ze allemaal van een nieuw elan. Karaktermodellen zijn nieuw ontworpen, de water- en lichteffecten zijn verbeterd en de texturen zijn beduidend scherper dan voorheen. Als klap op de vuurpijl ondersteunt The Nathan Drake Collection 1080p en draaien alle games op zestig frames per seconden.

  De Uncharted-games zetten vooral wat dat laatste betreft een enorme stap voorwaarts. Kenners van de serie weten als geen ander dat Uncharted nog wel eens kan haperen als vele spectaculaire scenes in kort tijdsbestek op elkaar volgen. In The Nathan Drake Collection moet dit probleem verholpen zijn en moeten de games net zo vloeiend draaien als het nog te verschijnen Uncharted 4. Kortgezegd vormen die dertig extra frames een wereld van verschil.

  Uncharted The Nathan Drake Collection Preview

  Nieuwe lik verf

  Kleine kanttekening aan The Nathan Drake Collection is dat alle multiplayermodi van de Uncharted-games door afwezigheid schitteren. Naughty Dog wilde niet de community van het tweede en derde deel splitsen. "Iedereen die de Collection koopt krijgt wel toegang tot de Uncharted 4 multiplayerbeta”, verzekerden de makers in een verklaring. Bovendien bevatten de titels een speciale moeilijkheidsgraad die het niveau van alle tegenstanders nog eens opkrikt.

  Met de herspeelbaarheid van The Nathan Drake Collection moet het dus wel goedkomen. Datzelfde geldt voor de manier waarop de games spelen op de PlayStation 4. Op de Gamescom koos Naughty Dog ervoor om Uncharted 2, door velen gezien als de sterkste Uncharted-game ooit, te showen in de nieuwe lik verf. De makers hebben zich niet schuldig gemaakt aan nodeloze verkooppraatjes: Uncharted komt op de PlayStation 4 meer dan ooit tot leven.

  Uncharted The Nathan Drake Collection Preview

  Kapotgeschoten dorp

  De kleuren in Uncharted 2 zijn allemaal net wat feller, de explosies net wat indrukwekkender en de omgevingen kennen véél meer details. Dat alles liet het hoofdstuk wat zich afspeelt in een kapotgeschoten dorpje in Nepal in één oogopgslag zien. Zoals gewoonlijk moet Drake zich al schietend en klimmend een weg banen door een stel zwaarbewapende gozers, loeizware tanks en ander gespuis.

  Dat gebeurt natuurlijk geheel des Uncharteds, met veel spectaculaire duikbewegingen, zware vuurgevechten en heftige vuistgevechten. The Nathan Drake Collection bracht in een paar minuten de beste Uncharted-herinneringen in ons naar boven. Vernieuwend en baanbrekend is het na zoveel jaar misschien allemaal niet meer, maar de kwaliteit druipt er wel iedere seconde vanaf.

  Uncharted The Nathan Drake Collection Preview

  Uncharted: The Nathan Drake Collection Preview - Weergaloze gameverzameling

  Uncharted: The Nathan Drake Collection wordt zonder meer een brute gameverzameling die iedere zelfrespecterende bezitter van een PlayStation 4 in huis moet halen. Drie weergaloze, volwaardige games voor een relatief lage prijs en ook nog eens gestoken in een nieuw jasje: zo zie je ze tegenwoordig niet vaak meer. Bovendien krijg je met een aanschaf een exclusieve toegang tot de multiplayerbeta van Uncharted 4. Win win!

  Uncharted: The Nathan Drake Collection

  Verkijgbaar vanaf 7 october 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.