Gears of War 4 details - Alles wat je tot nu toe moet weten

Article
vrijdag, 17 juni 2016 om 17:23
xgn google image
Trek je oversized harnas maar weer aan en haal de motorzaag uit het vet, want je portie aan adrenaline zit er weer op na de persconferentie van Microsoft. Dit zijn de Gears of War 4 details waar je rekening mee moet houden al ben je benieuwd naar deze testosteron bom!
Gears of War, de Xbox is er groot mee geworden. Jaar in jaar uit heb je de meest gruwelijke monsters in stukken mogen zagen, om vervolgens een over-de-top patriottistische quote eruit te gooien. Gear of War is al jaren een attractiepark dat opgezet lijkt te zijn door Michael Bay. Wat je allemaal van de nieuwste Gears kan verwachten lees je in de Gears of War 4 details!

Een nieuwe heldenclub

De franchise kent al vanaf het begin af aan van die typische opgepompte figuren die nergens bang voor zijn. Helaas is het gezelschap de afgelopen jarig pittig veranderd door deze waaghals manier van leven, aangezien het de gezondheid niet bepaald bestand is tegen hordes aan Locust. In Gears of War 4 maak je daarom kennis met een set aan nieuwe krachtpatsers die het heft in eigen handen nemen en Sera voor eens en altijd proberen te verlossen.
Marcus Fenix, de taaiste van allemaal, is ook niet meer op deze wereld te vinden. In plaats daarvan heeft zijn zoon JD Fenix het stokje overgenomen. Deze man heeft, net als zijn vader, een ongestilde honger naar actie en is daarom in het heetst van de strijd te vinden.
De beste vriend van JD en tevens compagnon is Delmont Walker. Hij en JD zijn de speciale eenheid van de COG uitgestuurd omdat er een "bepaald incident"heeft plaatsgevonden. Veel is er nog niet bekendgemaakt over het tweede lid uit het team, maar dat hij een goede kameraad gaat zijn staat niet buiten kijf.
Het derde lid is Kait Diaz, een vrouw die haar mannetje wel weet te staan. Kait is geboren als Outsider, een gemeenschap die niet binnen de veilige menselijke vestigingen leeft. De moeder van Kait, Renya, heeft er genoeg problemen mee dat Kait zich met de eerder genoemde mannen tot een killersquad omdoopt.
92823

Het verhaal

De verhalen van Gears of War zijn niet bepaald de meest uitgediepte lyrische werken ooit, maar puur gefocust op zoveel mogelijk chaos oplossen. Ook in het nieuwe deel is dit geen verandering, want de wereld staat op het randje van de afgrond.
Gears of War 4 speelt 25 jaar af na de vorige game en de vredelievendheid is er niet op vooruit aan. De planeet wordt geteisterd door hevige weersomstandigheden, waarbij zowel vriend als vijand moet oppassen voor extreme stormen. Daarnaast is de energie van de planeet zo'n beetje opgeraakt waardoor er geen plaats meer is voor technologie en kracht verbruik.
Het verhaal gaat over het overleven van het drietal nadat JD en Delmont zijn weggegaan bij de COG. Hier maken zij kennis met een nieuwe vijanden, The Swarm!
93470

Muterende schietschijven

De Locust zijn zo goed als uitgeroeid na het ontploffen van de bom uit deeltje 3, maar een nieuw soort vijand heeft maar al te graag de plaats in de voedselketen overgenomen. The Swarm is het ras waar je in Gears of War 4 mee te maken krijgt en deze monsters zijn nog net even iets bloeddorstiger.
The Swarm leeft van het overnemen van andere wezens. Zo lijken veel van deze nieuwe viijanden op de bestaande Locust, omdat ze naar alle waarschijnlijkheid bij de lijken van de overleden Locust soldaten hebben kunnen komen. Ook dringen de parasieten in de lichamen van mensen, volgens de E3 hands-on. Vervolgens muteren je voormalig kameraden tot tegenstanders, stelletje overlopers!
De monsters van The Swarm rijpen in een soort cocon, waarbij een verkeerde beweging van de speler deze dingen open kan breken, met alle gevolgen van dien. Je hebt een aantal verschillende klassen binnen de vijandelijke legioenen. Zo zijn de Juvie's, de net getransformeerden, terwijl Drones weer een stap verder in de evolutie staan. Ook zijn er mutanten die zich beter aanpassen aan de omgeving zoals de Pouncers, bruten die met hun staart schieten.
93482

Multiplayer krijgt een upgrade

The Coalition, ontwikkelaar van Gears of War 4, heeft aangegeven met deze game weer meer de focus te leggen op de multiplayer. Zo wil de studio zowel de gewone als de eSports spelers genoeg aangrijpen door voor iedereen een uitdaging te bieden. Naast de gebruikelijke modi en een vernieuwde horde, krijgt de multiplayer ook een aantal toevoegingen doorgevoerd.
Trefbal gaat zijn intrede doen in Gears of War 4. Nou niet helemaal, maar de regels wel! Zo nemen teams van 5 het tegen elkaar op, waarbij het doel is om de tegenstanders uit te schakelen. Mocht je dood zijn en je teamgenoot een kill maken, dan mag je weer meedoen.
Gears of War 4 krijgt ook microtransacties. Deze komen in de vormen van speciale ingame kratten die gevuld zijn met kaarten. De kaarten bieden verschillende cosmetische aanpassingen die je online kan gebruiken. Deze extra's komen in verschillende mate van zeldzaamheid.
De game krijgt daarnaast ook een offline co-op voor twee personen, zodat je thuis met iemand anders The Swarm kan uitroeien.
93506

Uitrusting is uitgebreid

Het strijdtoneel van Gears of War 4 gaat constant aan verandering onderhevig zijn. Cover heeft altijd al een grote rol in de franchise gespeeld, maar het is nog nooit zo interactief als met dit deel geweest. De omgeving is namelijk aan puin te schieten, waarbij je nieuwe obstakels, om achter te schuilen, kan creëren of bestaande beschutting kan vernietigen. Ook de razende stormen gaan een grote rol spelen, waarbij je zo goed als nooit totaal veilig bent en moet blijven bewegen.
Om je toch staande weten te houden tussen al het geweld, krijg je ook wat nieuwe uitrusting en aanvallen tot je beschikking. De Dropshot schiet een mijn af door de lucht en als deze de hoofd van een vijand raakt, boort de mijn zich een weg door het lichaam heen. Daarnaast heb je ook de Buzzkill, een wapen dat scherpe zaagbladen afschiet die in de rondte stuiteren.
Naast wapens heeft het gezelschap ook wat toffe nieuwe moves geleerd. De lijst aan executies is verlengd en het is nu mogelijk om op een ingenieuze wijze het leven te ontnemen. Zo heb je een mes als wapen gekregen, dat je met souplesse in iemands hoofd kan duwen.
Wat niet mag ontbreken aan belangrijkste Gears of War 4 details is de releasedatum. Gears of War 4 komt op 11 oktober uit voor de Xbox One en PC met cross-play compatibiliteit.
Meer weten over Microsoft aankondigingen van de E3? Bekijk dan snel de speciale E3 pagina!

Populair Nieuws