Gears of War 4 beta - Wat hopen wij te zien?

  Tijdens het spelen van een willekeurige Gears of War game merk je al snel dat het motto "hoe groter, hoe beter" op alles slaat dat deze franchise te bieden heeft. Dit jaar komt het nieuwste deel uit, maar voordat het zover is, vindt eerst de Gears of War 4 beta plaats. Wat hopen wij te zien?

  Gears of War staat bekend om rondspattend bloed, testosteron gevulde personages en over de top actiescènes waarbij torenhoge bazen je team tot moes proberen te slaan. Het aankomende deel in de franchise, Gears of War 4, ligt aankomende herfst al in de winkel. Voor die tijd kan je al aan de slag met de Gears of War 4 beta die in de lente uit gaat komen. Deze voorproef is cruciaal voor de game aangezien ontwikkelaar The Coalition heeft aangegeven dat de game meer om multiplayer zal draaien.

  Er is nog vrij weinig bekend over de inhoud van de Gears of War 4 beta, maar wij verwachten wel een aantal features.

  Wapens

  Als je het geluid van een kettingzaag hoort, dan weet je al dat het te laat is. Je lichaam wordt uit elkaar gescheurd door de Lancer Assault Rifle, een grote machinegeweer met een kettingzaag aan de onderkant gemonteerd. Dat is, naast andere klassiekers, een van de wapens die wij terug zouden willen in de Gears of War 4 beta.

  Bovendien hopen wij dat de Hammer of Dawn weer terugkomt, een wapen waarmee je satellietgestuurde laserstralen over het slagveld kan laten razen. Of de Torque bow, waarbij je een explosief geladen pijl op iemand kon schieten. Een goed gemikte pijl schiet dwars door het hoofd heen waardoor de explosie eigenlijk overbodig is. Gears of War staat dan ook bekend om zijn bloederige visuele beelden.

  Naast de iconische wapens hopen wij ook een aantal nieuwe wapens terug te zien in de aankomende Gears of War 4 beta. Een groot slagwapen als een zwaard of een soort landmijnen zouden de game niet misstaan.

  Nieuwe personages

  Wij verwachten dat je in de Gears of War 4 beta kennismaakt met een aantal nieuwe personages uit de game. Zo is onlangs het officiële nieuws gekomen dat de speler in de singleplayer onder andere in de huid kan kruipen van de zoon van Marcus Fenix, JD Fenix.

  Toch verwachten wij dat er in de beta ook weer oude bekende personages naar voren worden geschoven. Want wie wilt er nou niet de brute generaal RAAM of de altijd aanwezige Cole Train spelen? Wat in de vorige Gears of Wars ook al meer doorgevoerd werd, en wat we ook tijdens de Gears of War 4 beta verwachten, is het uniek maken van een personage in bijvoorbeeld vaardigheden of wapens.

  Spelmodi

  De Gears of War 4 beta zal naar alle waarschijnlijk de Team Deathmatch spelmodus bevatten, want dat is ook zo'n beetje de meest gespeelde modus in elke multiplayer game. Een wederopstandig van King of the Hill of de intense Overrun mode zullen ook zeer welkom zijn.

  Verwachtingen zijn dat er, naast een nieuwe Horde mode, een unieke mode gelanceerd gaat worden waarin de nieuwe vijanden, the Swarm, hun opwachting maken. Misschien een soort verbeterde Beast modus, maar dan met deze verse vijanden? Wij hopen in iedergeval van wel, want het spelen van gruwelijke monsters in plaats van de menselijke factie blijft toch wel tot de verbeelding spreken.

  Adembenemende mappen

  Als je de Gears of War-franchise bekijkt, kan je zien dat de multiplayer mappen steeds ingewikkelder werden. Wij hebben dan ook hoge verwachtigen van wat we dit keer voorgeschoteld krijgen aan visuele labyrinten. Misschien een immens ruimteschip of een verlaten spookstad?

  Ook mogen de mappen naar ons idee interactiever worden. Onder andere het maken van valstrikken, kanonnen of complete vestigingen zou een belangrijke toevoeging aan de game kunnen zijn. Een andere mogelijkheid zou de verandering van de map kunnen zijn, waarbij bijvoorbeeld een gebouw instort waardoor je geen toegang meer hebt tot een bepaald gebied.

  Spelers moeten met de Gears of War 4 beta weggeblazen worden met de content die de game te bieden heeft. Wij verwachten in ieder geval een hoop van de Gears of War 4 beta, die in de lente gehouden zal worden.

  Gears of War 4

  Verkijgbaar vanaf 11 october 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.