Top 7 geannuleerde tv-series - Welke zijn te vroeg beëindigd?

Article
dinsdag, 23 juni 2015 om 16:42
xgn google image
Het nieuws dat de tv-serie Hannibal is geannuleerd is natuurlijk erg vervelend voor de fans, maar het is niets nieuws. Al jaren worden tv-series geannuleerd omdat de grote ‘networks’ er geen vertrouwen in hebben dat ze hun geld terugzien, hoewel sommige series weer worden gered (bijvoorbeeld door Netflix). Welke geannuleerde tv-series verdienden minstens een extra seizoen?

7. Dead Like Me (2003-2004)

De serie is alweer even wat ouder, maar hoort zeker in dit lijstje. De serie ging over een meisje, George (Ellen Muth), dat dood ging omdat er een toiletbril van het Mir ruimtestation op haar hoofd viel.
Best bizar, en eenmaal dood krijgt ze de taak om ‘Reaper’ te zijn; dit houdt in dat ze andere mensen moet helpen bij het sterven. Dit doet ze niet alleen, er zijn andere reapers die haar hierbij helpen.
De serie, bedacht door Bryan Fuller (die we ook kennen van zijn serie Heroes), vertelt dan ook het verhaal van heel veel verschillende mensen die op het punt staan om dood te gaan, maar houdt het altijd luchtig en vooral heel grappig.
Dead Like Me kwam in de problemen terecht omdat Fuller al na vijf afleveringen kwaad wegliep, vanwege ‘onenigheden over zijn creatieve vrijheid’. Hij noemt het zelfs een van de ergste ervaringen in zijn leven. Helaas, want de serie had veel potentie en kwam toch niet verder dan twee seizoenen.

6. The Hard Times of RJ Berger (2010 – 2011)

Deze serie begon met veel kijkers en eindigde met veel te weinig voor MTV om er nog mee door te gaan.
The Hard Times of RJ Berger is gemaakt door David Katzenberg en Seth Graheme-Smith, en volgde het verhaal van een onpopulaire brugklasser op de middelbare school. Het was gericht op tieners, en liet het zware leven op een middelbare school zien.
De serie werd beschreven door de makers als een combinatie van televisieserieThe Wonder Years en de film Superbad.
Van alle geannuleerde tv-series verloor The Hard Time of RJ Berger gaandeweg de meeste kijkers. Zo ging de serie uiteindelijk van hun hoogtepunt van 3,1 miljoen naar iets meer dan 1 miljoen kijkers. Jammer, want MTV had al niet zo heel veel fictieseries op de tv.

5. Pushing Daisies (2007 – 2009)

Bryan Fuller blijft zo’n beetje de koning van de geannuleerde series, aangezien dit alweer zijn derde serie is die goed ontvangen werd door de pers, maar uiteindelijk werd afgeknald door een groot televiesienetwerk.
In deze serie volgden we Ned, een jongen die erachter komt dat hij dode mensen weer tot leven kan wekken door ze aan te raken. Nog een keer aanraken maakt de mensen weer dood. Hij heeft dertig seconden om ze weer opnieuw aan te raken, anders heeft het nare gevolgen om mensen die al dood zijn weer in leven te houden.
Een beetje een raar verhaal, maar Pushing Daisies keek lekker weg en zat vol humor en slimme dialogen die we van Bryan Fuller gewend zijn. Deze keer hield zijn serie het wel langer vol op de tv, maar liefst twee volle seizoenen.

4. Carnivàle (2003 – 2005)

Deze serie was heel speciaal voor veel mensen vanwege zijn unieke sfeer: het ging over een rondtrekkende kermis in het zuiden van Amerika, ten tijde van de Grote Depressie rond 1930.
Het waren veel circusfreaks, zoals een vrouw met een baard en dwergen, die allemaal een interessant verhaal hadden om te vertellen.
In Carnivàle volgden we ook het personage van een jonge jongen, die erachter komt dat hij genezende krachten heeft. Hoewel hij mensen en dieren kan genezen, is het niet gratis; voor alles dat wordt genezen hoort ook weer iets te sterven. Een gevaarlijke gave dus.
Helaas werd ook deze unieke serie geannuleerd net voor het begin van het derde seizoen. Jammer genoeg waren nog niet alle mysteries opgelost, en bleven de fans zitten met veel onbeantwoorde vragen.

3. Deadwood (2004 – 2006)

Er waren heel wat elementen die deze serie zo goed maakten. Hoewel de serie alweer uit 2004 komt, voelt het heel modern aan; de koude, kille western sfeer wordt heel goed neergezet.
Zelfs de dialogen in Deadwood voelden realistisch en stil aan, en de kijker werd heel serieus genomen; er werd veelal visueel gecommuniceerd, zonder al te veel Hollywood poespas om alles duidelijk te maken.
De serie ging over het stadje Deadwood in de buurt van South Dakota tijden de burgeroorlog. We zien heel veel personages voorbij komen, die stuk voor stuk het verhaal vertellen van de opkomst van de economie in de stad, en de nare, gevaarlijke verhoudingen onderling.
Voor de fans kwam het als een verrassing dat de serie ineens werd geannuleerd net voor het vierde seizoen. Er zaten nog onopgeloste cliffhangers in, die tot op de dag van vandaag nog leven onder de fans.
Hoe erg er ook werd geprotesteerd, er was helaas geen redden aan.

2. Wonderfalls (2004)

Veel series krijgen toch vaak wel een seizoen of twee voordat een groot televienetwerk de stekker eruit haalt, maar dat was niet zo voor Wonderfalls, ook een serie van Bryan Fuller.
De serie telde niet eens een heel seizoen aan afleveringen (maar 13), en werd na het uitzenden van de derde afleveringen al geannuleerd.
Het ging over een meisje (zoals bij de meeste Bryan Fuller series), dat werkt in een souvenirwinkel bij Niagara Falls en kan praten met de plastic figuurtjes die in de vitrinekast staan. De figuurtjes geven haar mysterieuze adviezen, die ze toch maar opvolgt.
Zodra ze de adviezen opvolgt blijkt dat die allemaal een wonderbaarlijke uitwerking hebben op haar leven, en ze weet niet meer of ze nou gek is, of dat iets of iemand echt met haar probeert te communiceren.
De negen resterende afleveringen zijn uiteindelijk maar op DVD uitgekomen, maar een tweede helft van het eerste seizoen is er nooit gekomen.

1. Firefly (2002)

Dit is voor veel mensen nog steeds heel pijnlijk: het moment dat Firefly werd geannuleerd. De serie is bijna legendarisch als het gaat om een voorbeeld van een serie die is geannuleerd en door een actieve fanbase uit de dood is herrezen.
De serie is van regisseur en schrijver Joss Whedon (die nu de Avengers films doet en die we kennen van Buffy the Vampire Slayer en Angel). Het ging over een crew van negen mensen aan boord van een ruimteschip, die alle negen een eigen verhaal hadden.
Het speelde zich 500 jaar in de toekomst af, en volgde onder andere de kapitein Malcolm Reynolds, die een soort Han Solo-achtig personage is die allerlei illegale klusjes deed voor mensen.
Firefly werd erg goed ontvangen, maar helaas vond FOX de serie toch echt te duur. Hierdoor werd de serie na 13 afleveringen (waarvan er 11 zijn uitgezonden) geannuleerd. De fans waren zo woest, dat er allerlei acties werden opgezet om Firefly te behouden. Helaas gaf FOX geen gehoor, maar gelukkig deed Universal Studios dit wel.
De serie werd in 2005 opgepikt voor een adaptatie als volwaardige feature film met een degelijk budget genaamd Serenity. Deze keer hebben de fans dus veel gewonnen, hoewel de serie waarschijnlijk nooit meer terug zal komen, en één film natuurlijk niet zo goed is als twee volle seizoenen.
Heb jij een serie gevolgd die zomaar is geannuleerd? Laat het ons weten!

Populair Nieuws