Gamescom drukte in beeld - Foto's van de beursvloer

Article
woensdag, 23 augustus 2017 om 13:57
xgn google image
Vanaf vandaag zijn de deuren van gamescom voor het publiek geopend. Begin deze week mocht de pers een kijkje nemen op de beursvloer, maar nu kan iedereen de gamescom drukte meemaken.
Gamescom wordt steeds populairder, dit blijkt uit het feit dat het evenement nu ook is opgevallen door Angela Merkel, de bondskanselier van Duitsland. Zij opende dit jaar de grootste gamesbeurs ter wereld.
Iedereen die geen kaartje heeft gekocht maar toch nog had willen gaan, heeft pech. De kaartjes voor vandaag, morgen, vrijdag en zaterdag zijn namelijk allemaal uitverkocht. Daarom houden wij je up-to-date met foto’s die rechtstreeks van de beursvloer afkomen.

De gamescom drukte begint met lange wachtrij

Net zoals bij gamescom 2016 zijn er ook dit keer lange rijen. Het weer is net iets te warm om zo lang in een rij te staan. Het is momenteel in Keulen namelijk 25 graden, en dit neemt nog toe. Enkele mensen hebben gebruik kunnen maken van de fast lane, degene die deze foto heeft getweet van deze gamescom drukte dus ook.

Angela Merkel speelt Farming Simulator

Angela Merkel, bondskanselier van Duitsland, opende dit jaar het gamescom evenement. Dat was niet het enige, ook heeft Merkel een potje Farming Simulator gespeeld tijdens het evenement. Verder stond ze op het podium toen de Assassin’s Creed Origins trailer uitkwam en praatte ze met cosplayers.
Daarnaast heeft ze bezoekjes gebracht aan de Xbox booth en Ubisoft. En heeft ze een Minecraft tutorial gehad terwijl ze omringd was door haar bewakers.

Nog meer wachtrijen

Net zoals bij de ingang, zijn de rijen bij de booths ook enorm. Bij deze PlayStation booth moeten bezoekers zo lang wachten om te spelen, dat ze een pak kaarten mee hebben genomen. Door de lange rijen kunnen niet alle games bekeken worden en worden games al snel overgeslagen.

De Twitch Stand

De Twitch Stand is een van de stands die te zien is op gamescom. De drukte is daar erg groot en heeft daarom ook een balkon waar mensen op kunnen staan. Verder heeft Twitch een merchandise booth. Om de Twitch booth in de gaten te houden, is er een livestream te volgen waarin verschillende demo’s worden getoond en games worden besproken.

Xbox booth met Xbox One X

De Xbox booth is stampvol. Dit is ook logisch wanneer de Xbox One X hier voor het eerst getoond wordt. In de exclusieve experience rooms kunnen enkele bezoekers een game spelen op de nieuwe console. Verder zijn er in totaal 27 games te spelen voor de Xbox One en Windows 10 PC’s waaronder Forza Motorsport 7, Age of Empires: Definitive Edition en Sea of Thieves.

Ubisoft stage

Op de foto is het enorme publiek voor het Ubisoft podium te zien. Hier bekeek Angela Merkel tevens de Assassin’s Creed: Origins trailer. Op het scherm voor het publiek worden door Ubisoft verschillende trailers uitgebracht. Hieronder valt de The Crew 2 gameplay trailer die tijdens de eerste dag uit werd gebracht.

Cosplayers aanwezig

Ook bij dit evenement zijn mensen aanwezig die verkleed gaan. Op de foto zijn meerder mensen te zien die cosplay kleding dragen van Legend of Zelda. De jurken worden afgemaakt met een pruik, oren en een staf. De persoon die verkleed is als Link op de achtergrond maakt het plaatje compleet.