Gamescom drukte in beeld - De foto's en video's

Article
donderdag, 18 augustus 2016 om 15:33
xgn google image
Het is donderdag 18 augustus 2016 en dat betekent dat gamescom vandaag zijn deuren opent voor het grote publiek. Waar de vorige dagen alleen pers naar binnen mocht, kan vandaag iedereen eindelijk de beursvloer op. En dat levert natuurlijk grote gamescom drukte op!
Het grote aantal mensen wat hier op af komt zorgt natuurlijk voor de nodige drukte. Dit jaar zelfs meer dan andere jaren want gamescom 2016 is volledig uitverkocht op een paar tickets na. Hoewel de gamescom drukte voor de bezoekers vaak betekent dat er lange wachtrijen zijn voor de games en het lopen van plek naar plek slechts voetje voor voetje zal gaan levert het wel leuke en mooie plaatjes op.

Gamescom drukte begint buiten

De drukte voor gamescom begint buiten al. Gelukkig is het mooi weer in Keulen want aan de rij te zien op de bovenstaande afbeelding zullen de meeste mensen daar nog wel even staan.

De ingang

Ook bij de ingang van het complex is het een drukte van jewelste. Onze eigen Riffy Bol maakte de volgende foto.
Net zoals bij de vorige foto hopen we dat de bezoekers van gamescom 2016 naast genoeg drinken ook zonnebrand hebben meegenomen. Het lijkt er namelijk op dat de rij naarmate je dichter bij de ingang komt eigenlijk alleen maar erger wordt.

Eindelijk binnen

Eenmaal binnen lijkt het gigantische aanbod van gamescom 2016 wel goed te werken voor de verdeling van de drukte. De centrale hal waar je binnenkomt is wel gevuld met mensen maar de grootste gamescom drukte lijkt voorbij of is in ieder geval niet hier te vinden.

Schuifelend over de beursvloer

De beursvloer na de centrale hal is helaas weer gigantisch druk, maar gelukkig is hier genoeg te bekijken. Alleen de bezoekers zelf al zijn soms interessant genoeg, kijk maar naar de twee pikachu's die voorbij komen lopen in het onderstaande filmpje van de gamescom drukte.

Iets rustiger

Iets rustiger is het, of was het in ieder geval, bij de stand van Blizzard. Hoe groot de drukte achter deze fotograaf is blijft natuurlijk lastig te zeggen maar het lijkt er op alsof nog niet alle plekken bezet zijn wat zou betekenen dat deze fotograaf als een gek naar Blizzard is gerend of er gewoon toevallig op het juiste moment langskwam.

Nog geen chaos

Ook bij Watch Dogs 2 lijkt de gamescom drukte nog wel mee te vallen. Er is hier maar één enkele rij te zien en het lijkt er op alsof er voor de rest nog niet heel veel andere omheen lopen. Of het terrein rondom het Watch Dogs 2 figuur is gewoon niet toegankelijk voor het publiek, maar dat zou wel een heel groot stuk afgezette en dus onbenutte ruimte zijn.

Kleine jongens maken veel indruk

Bij de wat kleinere jongens, voor ons in ieder geval, zie je toch ook nog genoeg gamescom drukte om het personeel bezig te houden. Zo is in de onderstaande tweet te zien dat de stand van ESET, een IT beveiligingsbedrijf ook op gamescom genoeg bezoekers weet te trekken.
Wat er precies te spelen valt bij deze stand is niet heel erg goed te zien, maar aan de uitdrukkingen op de gezichten te zien is het wel behoorlijk leuk!

Gamescom drukte bij Lawbreakers

Waar de rijen bij Blizzard en Watch Dogs 2 nog wel mee leken te vallen is de rij bij Lawbreakers enorm. Tenminste dat zeggen ze zelf. Volgens een tweet die via het twitter kanaal van de game is verstuurd loopt de rij voor Lawbreakers om de gehele stand heen!
Meer weten over Lawbreakers? Lees dan onze top 5 Lawbreakers gameplay info!

Even rust tussendoor

Gelukkig is niet elk hoekje en gaatje van de beursvloer gevuld met ongeduldige gamers die niks liever willen dan zijn of haar favoriete game zo snel mogelijk spelen.
Op enkele plekken op de beurs is de rust nog te vinden. Wie goed om zich heen kijkt ziet her en der de cosplayers voorbij komen. Ook de game-ontwikkelaars zelf hebben de kledingkast opengetrokken. Wat dacht je van deze heren en dame die zeer waarschijnlijk bij de game Sea of Thieves horen?

Volle hallen waar je ook kijkt

Hier volgt nog een voorbeeld van de gigantische gamescom drukte op de eerste publieke dag in 2016. Op de video is niet alleen de drukte zelf te zien, maar hier is ook nog de grote omvang van de beurs. En dan te bedenken dat dit nog maar één hal is!
Gamescom 2016 is nu echt goed aan de gang en dat belooft nog wat voor de aankomende dagen waar we ongetwijfeld nog veel meer beelden van zullen ontvangen! Ondertussen kun je thuis alles in de gaten houden op onze gamescom pagina.