Gamescom activiteiten 2015 - Meer dan alleen gamen

Article
maandag, 27 juli 2015 om 12:03
xgn google image
Gamescom is meer dan alleen gamen. Het is een grootschalig evenement waar meerdere verschillende activiteiten plaatsvinden. In de ene hal kan je bijvoorbeeld merchandise kopen van jouw favoriete games en in de andere hal neem je het op tegen andere bezoekers in een potje lasergamen of RC Drift races. Benieuwd wat voor Gamescom activiteiten er zijn? Bekijk ze hier!
Voor de liefhebbers die niet te lang in de wachtrij willen staan en ook wat actief bezig willen zijn is er het gamescom event level.

Gamescom activiteiten - event level

In het gamescom event level vinden verschillende sport-, actie- en rustactiviteiten plaats. De eerste activiteit is het lasergamen. In de laser game area wordt sportiviteit gecombineerd met strategie. Bereid je voor op veel onverwachte extra's zoals character classes, gadgets, life points en tijd. Niets is onmogelijk bij het laser gamen.
Naast het laser gamen is er ook een social media stage waar een beleving wordt gecreëerd door middel van een interactief programma. Hier wordt overigens ook het cosplay gedeelte gehouden, maar daarover later meer. Gamecom geeft aan dat er binnenkort meer informatie over het lasergamen komt.
Naast het lasergamen, cosplaygedeelte en de social media stage is er ook een RC Drift game gelegenheid. Er is een parkour uitgezet vol met bijzondere bochten. Bereid je voor om te driften, racen en vooral om plezier te hebben met auto's die bestuurd worden door een afstandbediening. Naast de mogelijkheid om zelf te racen, zijn er ook de beste RC bestuurders om een ware show weg te geven.
Wanneer je genoeg gezien hebt van al het laser gamen, racen en social media gedeelte, kan je rondlopen over het Duitse Casemod gedeelte. Hier wordt 24 uur lang (verspreid over drie dagen) een standaard case omgetoverd tot een waar case kunstwerk door teams van twee man. Een casemod is een omgebouwde computerkast. Jij als bezoeker geeft aan wie de mooiste case heeft gemaakt.

Outdoor area

Wanneer je een hele dag hebt rond gelopen, ben je wel toe aan een momentje rust. Dit kan uiteraard buiten op de gamescom beach, gesponserd door bigFM. Geniet van de zon, muziek en ontspan op een strandbedje op het strand. Geniet vooral van de muziek en ontmoet bigFM Djs in levende lijve.
Maar de gamescom is niet alleen maar van het ontspannen; bezoekers willen ook spannende acties zien. Wie wilde er nou niet als kind op een motor zitten en de gekste stunt doen? Helaas kan je dat zelf niet doen op de gamescom, maar ze hebben wel 'the next big thing'.
Vier keer per dag krijg je de kans om adembenemende acties te zien in het Relentless gedeelte buiten. De beste Duitse pro riders doen met hun motoren de gevaarlijkste tricks.

Family & friends 2015

Volledig nieuw dit jaar is het gedeelte voor de jongste gamescom bezoekers. Het family & friends gedeelte bevat namelijk verschillende relaxte, maar leuke activiteiten. Ga bijvoorbeeld tafeltennisen met je hoofd in het Headis gedeelte. Hierbij zijn verschillende andere activiteiten aanwezig, zoals levend tafelvoetbal, retro gaming, midget golf, skateboard en de longboard workshop!

Cosplay village 2015

Naast het family & friends gedeelte zit ook de gamescom cosplay village. Hier lopen verschillende bekende, maar ook onbekende cosplayers rond. Na het succes van vorig jaar wordt de cosplay village dus herhaald.
Er wordt veel plezier aangeboden, wedstrijden, foto momenten en een cosplay repareerplek. Kortom, de gamescom cosplay village is ook een locatie waar je geweest moet zijn.

GAMES!

Maar uiteraard draait gamescom voornamelijk om de games. Speel als een van de eerste ter wereld de nieuwste games op jouw favoriete console. Probeer bijvoorbeeld Assassin's Creed Syndicate of Call of Duty Black Ops 3 en ontdek de nieuwste features.
Uiteraard zijn wij ook aanwezig en bereid om een praatje te maken. En wij zullen ook de games testen en de felbegeerde XGN award uitdelen aan de beste gamescom game.
In de aankomende weken worden er nog meer activiteiten bekend gemaakt en zullen wij dit artikel dan ook updaten. Heb jij een activiteit gespot of wil jij graag een activiteit zien op gamescom? Laat het ons weten, we zijn altijd benieuwd naar jullie mening!