De 10 beste game trilogieën - Mooie collecties!

  Trilogieën, in de wereld van entertainment zijn ze niet weg te denken: Lord of the Rings, Matrix, Star Wars, Hunger Games en er zijn nog veel meer voorbeelden van boeken en films op te noemen die verbonden zijn aan het woord 'trilogie'. Maar hoe zit dat eigenlijk bij een andere tak van entertainment: Wat zijn de beste trilogieën van games?

  10. Jak and Daxter Trilogie

  Een trilogie die absoluut niet in deze lijst mag ontbreken is uiteraard die van Jak and Daxter. We reizen ver terug in de tijd naar de periode waar de PlayStation 2 de baas was. Niet veel later dan de release van de PlayStation 2 startte de franchise van Jak and Daxter. Velen kijken erop terug als één van de games die de PlayStation 2 op de kaart gezet heeft en een wereldwijd nieuwe standaard bracht.

  Ontwikkelaar Naughty Dog erkende het succes van de franchise ook en bracht naast vele spin-offs ook een trilogie uit. De eerste drie games werden gebundeld voor de PlayStation 3 en PlayStation Vita. Echte fans van de franchise en PlayStation 4 bezitters wachten hoopvol af. Vooralsnog lijkt de serie van Jak and Daxter vrij ver ten einde.

  9. Splinter Cell trilogie

  Splinter Cell van Tom Clancy kent inmiddels velen games. Tezamen met Assassin's Creed is het de grootste franchise van Ubisoft. De aanvang van het succes van de stealth-games ligt echter al een tijdje terug. Black Ops soldaat Sam Fischer sluipt al geruime tijd rond. Het eerste, tweede en derde deel werden dus later uitgebracht als een op zichzelf staande titel.

  De bundel werd niet al te best ontvangen, maar de games zelf waren, zijn en zullen altijd steengoed. Vooral het derde deel uit de trilogie, Chaos Theory wordt beschouwd als één van de beste stealth-games ooit. Splinter Cell heeft stealth geherdefinieerd en zal dat hopelijk in de komende jaren wederom gaan doen.

  8. Devil May Cry trilogie

  Veranderende personages, keuzes maken en vooral hele vette gameplay. Devil May Cry heeft sinds het uitkomen van de eerste DmC-game een enorme fanbase. Oorspronkelijk moest Devil May Cry een vervolg zijn op Resident Evil, maar door het enorme succes werd door ontwikkelaar Capcom besloten om er een afzonderlijke serie van te maken. Een keuze waar nu de vruchten van geplukt worden.

  Dante verslaat demonen en monsters in hele sterke combat om de dood van zijn moeder te wreken. De avonturen van Dante waren eerst alleen speelbaar op de PlayStation 2. In 2012 kwam daar echter verandering in door een HD collection van de eerste drie games. Hierdoor kan DmC zeker ook niet ontbreken in deze lijst. Wellicht komt er binnenkort weer een een nieuwe game in de franchise?

  7. Max Payne trilogie

  Max Payne 3 kwam in 2012 uit. Hiermee werd de trilogie van deze coole RPG voltooid. Met vette slow-motion acties en een lekkere over-powered hoofdpersoon knal je jouw eigen weg door de bergen vijanden. De misdaad lijkt hoofdpersoon Max maar te blijven achtervolgen en al snel zit er een hele drugsbende achter hem aan.

  Er zat maar liefst negen jaar tussen deel 2 en deel 3, waarna het in 2012 redelijk stilgevallen is rond Max Payne. Wellicht komt er dus nooit meer een vierde game in de franchise, ondanks het goed ontvangen derde deel. We wachten af en vermaken ons voorlopig met de trilogie die er al is. Rockstar heeft er echter een handje van om oude games te reviven.

  6. Assassin's Creed: Ezio trilogie

  Assassin's Creed komt jaarlijks met een nieuwe game. Een tijdje terug was dat echter niet het geval. Assassin Ezio volgde Altaïr in 2010 op in Assassin's Creed II. Een jaar later was Ezio weer te zien in Brotherhood en weer een jaar later en Revelations. De beginselen van het succes zijn diep geworteld in de Ezio trilogie.

  Assassin's Creed is inmiddels zeer populair. Alle games zijn aan elkaar gelinkt en komen jaarlijks met vernieuwingen.Nog nooit is de link echter zo sterk geweest als in de Ezio trilogie, althans, vooralsnog. Wie weet wat de toekomst ons nog gaat brengen met Assassin's Creed!

  5. Ratchet & Clank trilogie

  In deze lijst staan een aantal Xbox-exclusives en PlayStation-exclusives. Ratchet & Clank mag in het rijtje van exclusive trilogies uiteraard niet ontbreken. Ratchet & Clank 1, 2 en 3 waren immens populair. Om deze reden zijn ze inmiddels ook gebundeld in een trilogie. Ratchet & Clank vechten tegen het kwaad in het gehele universum en staan bekend als de meest iconische PlayStation personages.

  Veel PlayStation fans zitten dan ook te wachten tot er eindelijk weer eens een nieuwe game uitkomt in de populaire franchise. Er zijn altijd geruchten over, zo ook nu over een eventuele reboot. Heel veel PlayStation 4 bezitters zullen in ieder geval in spanning afwachten of hun populaire helden weer op de console verschijnen. Vooralsnog kun je altijd terug naar de trilogie, want wat zijn dat vette games!

  4. Prince of Persia trilogie

  Tegenwoordig kun je in veel games free runnen, denk aan Assassin's Creed. Vroeger moesten wij het echter doen met Prince of Persia, wat gelukkig absoluut geen straf was. Met verschillende vormen van de beruchte Prince werd je in diverse avonturen gegooid. Na het succes van de eerste game volgde er nog twee games en een aantal spin-offs.

  Het succes bleef echter voortduren en dus kwam er ook een trilogie bundel. In 2006 werd de PlayStation 2 getrakteerd met deze bundel, waarin Warrior Within, The Two Towers en The Sands of Time furore maakte. Ongeveer vier jaar later verscheen de bundel als HD Remaster ook op de PayStation 3. Fans wachten op een eventueel vervolg. Geruchten zijn er genoeg.

  3. God of War trilogie

  Fans zaten hier natuurlijk al op te wachten. Een trilogie die absoluut niet mag ontbreken aan deze lijst is God of War. Je neemt het als Spartaan op tegen de Goden en probeert wraak te nemen. Deze games zijn uitermate bloederig en gewelddadig, wat voor velen een kermis is met alleen maar positieve punten.

  Andere zijn wellicht meer geïnteresseerd in de Griekse mythologie, die fantastisch verwerkt zit in de trilogie. Alhoewel, uiteindelijk slacht je alle goden ook weer af. Het blijft dus een hack-and-slash trilogie die zeker in deze lijst moet staan. Vorig jaar lekte echter uit dat er gewerkt werd aan God of War 4. De game trilogie zou hiermee in het niet vallen, maar er zullen weinig mensen nee zeggen tegen een vierde deel.

  2. Mass Effect trilogie

  Mass Effect wordt door velen geprezen om zijn boeiende verhaallijn van de hoofdpersoon tegen de Reapers. Maar waar Mass Effect vooral zo beroemd door is geworden, is het kunnen maken van keuzes die ook echt gevolgen hebben. Alsof dat nog niet genoeg is, kun je deze keuzes ook overzetten naar de andere games in de trilogie. Dit maakt Mass Effect uitermate persoonlijk en gedetailleerd.

  Misschien is Mass Effect wel de meest bekende trilogie uit dit lijstje. Puur omdat deze games revolutionair zijn en vernieuwing hebben gebracht naar de wereld van games. Over het einde van de trilogie valt genoeg te discussiëren. Dat laten we echter maar even achterwege. We roemen de trilogie zoals die is: fantastisch.

  1. Metroid Prime trilogie

  Laten we teruggaan in de tijd. Ver terug naar de tijd van de legendarische Gamecube. Één van de topgames op deze verouderde console was Metroid Prime. Samus Aran vechte tegen ruimte piraten en probeerde de wereld te redden van het kwaad. Metroid combineerde perfect het onderzoeken van Zelda met de platform-standard van Mario. Metroid wordt dan ook gezien als één van de games die de Gamecube op de kaart gezet heeft.

  Inmiddels zijn er een behoorlijk aantal Metroid games. De meeste bekende blijven toch echt wel de eerste drie. Toen Nintendo de Wii op de markt bracht, werd ook kort daarna een trilogie bundel met de eerste drie Metroid games uitgebracht. Metroid Prime, Metroid Prime 2: Echoes en Metroid Prime 3: Corruption vormden een herbeleving van vele goede herinneringen.

  Super Metroid

  Verkijgbaar vanaf 12 october 2007

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.