3 redenen om Ravenswatch te spelen

Article
zaterdag, 26 augustus 2023 om 15:00
ravenswatch headerf1692971609
Op gamescom 2023 mochten wij Ravenswatch van Passtech Games (Curse of the Dead Gods) spelen. We gingen aan de slag en hebben voor jullie drie redenen onder elkaar gezet om de game te spelen.

1. Actievolle roguelite gameplay

Als je houdt van roguelites zoals Hades is de kans groot dat je Ravenswatch ook wat vindt. Ravenswatch is een hectische actiegame die je een gezonde dosis uitdaging geeft. Je hackt, slasht en ontwijkt je weg hopelijk naar de overwinning. Lukt dat niet, dan begin je weer opnieuw. Ook visueel doet het aan die game denken, of misschien aan games zoals Darkest Dungeon.
Ravenswatch is niet gemakkelijk. De eerste keer lukt het je waarschijnlijk nog niet om de eindbaas van het eerste gebied te verslaan. Maar zet door en je komt er. De uitdaging is lekker en het overwinnen ook. Bovendien is elk gebied een afgesloten dungeon. Dus als je een eindbaas eenmaal hebt verslagen heb je permanente progressie.
Wel is er een dag/nacht cyclus in Ravenswatch die het onderscheidt van andere roguelites. Je hebt drie in-game dagen om je voor te bereiden op het laatste gevecht, waarna je plotseling naar de grote boze vijand wordt geteleporteerd. In die tijd versla je zwakkere vijanden om te levelen, maar er zijn ook doelen die je kan vervullen. Zo is er altijd een quest die je wat bonussen geeft en kan je een aantal golven aan vijanden verslaan om ervoor te zorgen dat de laatste baas begint met 20 procent minder HP. Wat er overdag rondloopt is anders dan 's nachts en het kan ook voor andere dingen uitmaken, zoals de aanwezigheid van weerwolven.

2. Sprookjes zoals ze horen

Als je bent opgegroeid met Disney heb je waarschijnlijk een vertekend beeld van hoe sprookjes gaan. Ze gaan namelijk niet om prinsesjes die vogeltjes aantrekken met hun zangstem en 'ze leefden nog lang en gelukkig'. Sprookjes zijn bloederige gebeurtenissen die vaak eindigen in tragedie.
In Ravenswatch zijn de speelbare personages figuren die je kent uit sprookjesboeken of Disneyfilms, maar duisterder. Scarlet, die gebaseerd is op Roodkapje, rent rond met twee dolken zolang de zon in de lucht hangt, maar transformeert in een grote wolf als de maan tevoorschijn komt. Zij is overigens het favoriete personage van Margaux Saly, community manager bij Passtech Games. Producer Pierre LLanusa, daarentegen, is meer van de tanky Beowulf. Die is een stuk trager, maar kan zichzelf en teamgenoten beschermen met een schild.
ravenswatch personagesf1692973259

3. Multiplayer

Als je Hades speelde en dacht: "Kon ik dit maar met mijn vrienden doen," dan is Ravenswatch de plek voor jou. Je kan namelijk prima alleen op jacht gaan, maar je kan ook maximaal drie vrienden uitnodigen en samen je weg door de vele vijanden heen banen.
Zo kun je ook de verschillende personages en hun vaardigheden combineren. De Siren is bijvoorbeeld best kwetsbaar als ze vijanden naar zich toe aan het lokken is met haar lied, maar als Beowulf haar beschermt wordt het een heel ander verhaal. En terwijl die monsters in trance op Siren af lopen kan Scarlet ze lekker in mootjes hakken met haar dolken of wolvenklauwen.

Early Access

Ravenswatch is eind dit jaar te spelen op PlayStation 4 en 5, Xbox One en Series X/S, Nintendo Switch en PC. Wil je nu al toegang hebben, dan kan dat ook. De game is namelijk in early access op PC. De build die wij speelden is dezelfde als de 7 september update in early access.