Gamescom 2016 vooruitblik - Wat wordt er verwacht?

Article
woensdag, 17 augustus 2016 om 00:43
xgn google image
Gamescom, de grootste Europese expo op het gebied van games, staat weer voor de deur. Het team van XGN-redacteuren dat in Keulen vertoeft, neemt de tijd om hun verwachtingen met betrekking tot dit grootse evenement door te nemen. Lees snel verder voor de Gamescom 2016 vooruitblik!
Gamescom gaat op donderdag 18 augustus pas open voor alle bezoekers, maar vandaag is het al de beurt aan de pers om de nieuwste games te checken. Het is dan ook niet overdreven om te zeggen dat het XGN.nl team staat te popelen om de stands te bestormen en een kijkje te nemen bij al het gamegeweld dat gaat losbarsten.
Het redactieteam is een viertal vragen voorgelegd in deze gamescom 2016 vooruitblik. Zo beantwoorden de redacteuren of dit hun eerste gamescom is en hoe zij zich daarbij voelen. Ook komt de belangrijke vraag naar voren waar zij het meest naar uitkijken en welke gamescom games de interesse niet weten te wekken. Daarnaast wordt de glazen bol erbij gepakt en worden er voorspellingen gedaan welke game er met de XGN Award vandoor gaat!

Nicky

Dit is mijn eerste gamescom en dat gevoel is in een woord samen te vatten... vet! Een hoop toffe games die bij elkaar tentoongesteld worden op een immense schaal die ik zelf nog niet meegemaakt heb, tot nu dan. Ik heb er in ieder geval super veel zin in.
Ik ben Final Fantasy fan van het eerste uur, maar de game waar ik het meest naar uit kijk tijdens gamescom is de nieuwe Zelda. Breath of the Wild grijpt weer terug naar de roots van de franchise, waarbij de game je helemaal in het diepe gooit. We hebben wel weer lang genoeg gewacht op een waardige Zelda game.
De gamescom games waar mijn gamershart niet bepaald sneller van gaat kloppen, zijn sportgames over het algemeen. Sporten is niet mijn favoriete hobby en ook sportgames weten mijn aandacht gewoon niet te trekken. Er zullen ongetwijfeld toffe sportgames aankomen, maar die zijn niet aan mij besteed.
Ik wacht al tien jaar op die ene game, Final Fantasy XV. Ik hoop dan ook dat deze game er met de winst vandoor gaat en dat Square Enix hiermee Final Fantasy weer terug weet te brengen naar zijn volle glorie. Zelfs nadat de game is uitgesteld, want dat komt de kwaliteit zeker ten goede.

Ralph

Ondanks dit wel mijn eerste keer gamescom is met XGN.nl, ben ik al een aantal keer eerder naar de beurs afgereisd. Ik ben er de eerste drie jaar geweest vanaf 2008 en ook in 2014 was ik van de partij. Ondanks dat blijft de gamescom een gigantisch circus dat elk jaar weer indruk blijft maken.
Ik heb veel titels die te zien zijn op de gamescom al mogen aanschouwen op de E3, maar ik ben zeer benieuwd wat voor nieuws we te zien krijgen van Battlefield 1. Ik heb de game al eerder mogen spelen en het heeft mij toen weggeblazen, dus ik kan niet wachten op meer informatie of beelden. Of stiekem nog wat extra speeltijd.
Zoals ik al zei kijk ik heel erg uit naar Battlefield 1, dus van mij mag die game zeker winnen. Maar ik zal zeker niet droevig zijn als Mafia III of Deus Ex: Mankind Divided met de titel naar huis gaat, want ook die games verdienen wat mij betreft de prijs.

Rox

Het is niet mijn eerste keer games bekijken in Keulen, maar toch blijft gamescom als een goede fles whiskey. Je kan er namelijk nooit genoeg van krijgen en het is altijd weer een feestje. Het is ook altijd weer leuk om met een groep op pad te gaan.
De game waar ik het meest naar uitkijk op de gamescom is Gwent. Dit stand-alone kaartspel van The Witcher 3 krijgt eindelijk de roem die het verdient. Ik ben ook van plan een professioneel Gwent speler te worden! Dat gaat hoe dan ook wel lukken.
De game die mij persoonlijk niet erg veel boeit, is Sea of Thieves. Ik blijf liever met beide benen op het vaste land staan, aangezien de woeste golven niks voor mij zijn. Met zeemansliederen zingen, val ik ook buiten de boot en het feit dat rum drinken dan een vereiste is... nee bedankt. Dit schip vaart Sea of Thieves voorbij.
De game waarvan ik hoop en verwacht dat die de XGN Awards gaat winnen, is Battlefield 1. Het is een enorm populaire game waar veel mensen naar uitkijken. Dat is geheel terecht als je de game zo ziet! Maar wie de daadwerkelijke overwinnaar wordt, blijft nog een raadsel.

Tony

Het is mijn eerste keer gamescom en ik word er ontzettend emotioneel van. Maar alle gekheid op een stokje, ik heb er enorm veel zin in. Het gaan een aantal fantastische en drukke dagen worden, vol met nieuwe ervaringen. Gamescom, here I come!
De game waar ik het meest naar uit kijk, is Dragon Quest Builders. Dit is voor mij een vrij logische keuze aangezien Dragon Quest een franchise is waar ik erg veel mee heb en ook Minecraft één van mijn favorieten is. Een combinatie hiervan zorgt er dan ook voor dat ik juich van geluk.
Waar ik helemaal niks mee heb is FIFA 17. Voetbalgames komen mij een klein beetje de neusgaten uit en het wordt weer eens tijd om wat epische avonturen op te pakken. Voor mij dus geen FIFA op gamescom!
Waarschijnlijk is het niet heel origineel, maar ik denk dat Battlefield 1 als winnaar uit de bus gaat komen. Na het spelen van de alpha is er niks anders te concluderen dan dat deze game de topper van het jaar gaat worden. Alleen al de setting weet de nodige zieltjes te winnen.

Hugo

De gamescom is voor mij ook niet meer nieuw, maar toch blijft het goed voelen om er even uit te gaan en mezelf onder te dompelen in de wereld van de beurs. Het blijft elke keer weer een feest, ook al staan er dit jaar niet heel veel games voor mij op de planning. Dat maakt niet al te veel uit, want ook dan valt er genoeg te beleven.
Als één ding tijdens de E3 wel duidelijk is geworden, is het dat Detroit Become Human een ongelofelijke topper wordt. Ook op gamescom verwacht ik dat de game weer de nodige indruk weet te maken. De gehele futuristische stijl zorgt ervoor dat het een onvergetelijke game wordt, die zelfs tien jaar na release nog kapot gespeeld wordt.
Een game waar ik juist niet naar uitkijk, is Dragon Quest Builders, (ha Tony!). Minecraft is namelijk totaal niks voor mij en ook Dragon Quest is een ver van mijn bed show. De game passeert mij deze gamescom vrijwel volledig.
De ultieme winnaar van de XGN Awards is Battlefield 1, althans, dat hoop ik. Alleen al als je de game ziet, ben je verkocht en heb je de neiging een pre-order te plaatsen. Deze game verdient een overwinning op alle aspecten, voor zover deze bekend zijn. Toch moeten we kijken welke game er uiteindelijk met de titel vandoor gaat.

Jimmy

Het is tijd voor een avontuur! Dit is mijn allereerste gamescom ooit, terwijl de plannen er al lang waren om een keertje te gaan. Nederlandse evenementen als de Firstlook hebben mijn hart al veroverd, maar een games-expo van dit gigantische formaat weet al helemaal mijn interesse te wekken. De nodige vreugdedansjes zijn er al aan te pas gekomen.
De game waar ik het meest naar uit kijk op de gamescom is er eentje waar nog niet al te veel over bekend is. Prey 2 blijft in nevelen gehuld, maar hopelijk wordt er de aankomende dagen meer bekendgemaakt over deze mysterieuze game. Als de game net zo gruwelijk wordt als het eerste deel, dan kan je mij aan de beademing leggen.
Er zijn natuurlijk ook games te vinden op de gamescom waar ik niet veel mee heb. Zoek je mij op de beurs? Dan ben ik in ieder geval niet bij WWE of NBA te vinden. Het is niks persoonlijks, maar er komen zoveel toffe titels naar Keulen dat de tijd goed besteed moet worden.
Als de XGN Awards een nieuw soort lotto was, dan zou ik mijn geld op Mafia III zetten. De game gaat naar mijn idee de verwachtingen overtreffen en eindelijk dat echte sandbox gangsterleven voorschotelen. Capiche?
Volg naast deze gamescom 2016 vooruitblik de content van de gamescom op de voet door de speciale gamescom pagina goed in de gaten te houden.