De beste games om te spelen dit paasweekend

Article
zaterdag, 30 maart 2024 om 10:00
animal crossing easterf1615216542
De paasdagen staan voor de deur. Voor velen betekent dat vooral naar buiten gaan en genieten van het mooie weer dat hopelijk in aantocht is. Mocht dat nu toch een beetje tegenvallen, dan wachten binnen de consoles en games geduldig op je. Wij hebben de beste games op een rijtje gezet om je dit paasweekend mee te vermaken.

Animal Crossing: New Horizons

Pasen is eigenlijk de grote aftrap van de lente. Of dat dit jaar ook zo is moeten we nog even zien, maar het devies is: naar buiten en de tuin in! Voor die momenten dat een regenbui je toch naar binnen drijft, kan je natuurlijk het beste verder gaan door je Switch op te pakken en je tuin in Animal Crossing te onderhouden.
Want zeg eens eerlijk, hoe lang is het geleden dat je voor het laatst omgekeken hebt naar je NookPhone en je tuin op je eigen eiland? Hoog tijd om ook dáár de buitenboel zomerklaar te maken!
hidden folksf1711637126

Hidden Folks

Pasen is geen pasen zonder eieren. Eieren versieren, verstoppen en weer zoeken, dat kunnen we eindeloos herhalen. Daarna volgt de beloning: het opeten van de eieren!
Wie daarna nog niet genoeg heeft van het zoeken, kan terecht bij Hidden Folks. Deze game, een zogenaamde HOPA (Hidden Object Puzzle Game) draait om het zoeken van personen en voorwerpen in een grote warboel van vanalles. De game lijkt dan ook sterk op een digitale versie van Where's Wally.
Groot pluspunt: Hidden Folks is van Nederlandse origine, de game is gemaakt door Adriaan de Jongh en is speelbaar op mobiele telefoons, PC en Switch.
mario rabbids sparks of hopef1623936825

Mario + Rabbids Sparks of Hope

Paasdagen zonder paashaas, dat kan gewoon niet. Daarom zijn de vreselijk irritante Rabbids toch ook van de partij. Ondanks dat deze wat mislukte mascottes van Ubisoft met hun irritante gekrijs je het bloed onder de nagels uit kunnen halen, zijn de beide Mario+ Rabbids games eigenlijk bijzonder goed geslaagd.
Zowel Kingdom Battle als Sparks of Hope zijn degelijke turn-based tactische games in de sfeer van X-COM, maar een stuk luchtiger. Wie deze games nog nooit geprobeerd heeft, moet dat toch echt eens doen. Wat is nu een beter moment dan met Pasen? Wat een toeval: Sparks of Hope is nu ook nog eens flink in de aanbieding!
yoshis crafted world01f1586359226

Yoshi's Crafted World

Nóg een Switch game voor Pasen. Yoshi is toch wel onze favoriete dino uit de Mario-serie. Yoshi's Crafted World is de eerste game op de Switch met onze favoriete dino.
In dit twee-dimensionale side-scrolling spel platform je Yoshi door een kijkdoos-achtige wereld vol eieren. Elk level heeft een voor- en achterkant, vol verrassingen. Doorzoek elk level op zoek naar eieren en voorwerpen en ontdek de geheimen achter deze mysterieuze wereld. Pasen is de tijd van dingen samen doen, dus Yoshi speel je het liefst met zijn tweeën!
palworldf1705918826

Palworld

Dé hitsensatie van dit jaar is natuurlijk Palworld. De Pokémon uitdager die in één klap miljoenen spelers wist te boeien met gameplay en vernieuwing die Pokémon zo nodig miste. In Palworld draait het natuurlijk om het verzamelen van zo veel mogelijk verschillende creaturen, die je vervolgens als wapen kan gebruiken.
Eieren zijn een belangrijk onderdeel van Palworld. Pal Eggs kan je in het wild vinden, maar je kan ook je pals aanzetten tot het leggen van eieren. Deze eieren kan je weer uitbroeden om zo nieuwe Pals te verwerven. Dat wordt dus eieren zoeken tot je een ons weegt.
Kan je de eieren in Palworld trouwens ook opeten?
jak and daxterf1594732152

Jak en Daxter

Deze twee helden zijn een beetje uit beeld verdwenen en dat is jammer. Jak and Daxter maakte als dynamisch duo de PS2 en PSP onveilig. Daxter is door een ongelukje veranderd in een klein pluizig wezen en heeft de hulp nodig van Jak om weer normaal te worden. Niet dat hij dat ooit wordt, anders zou dat natuurlijk het einde van het duo betekenen.
Samen gaan ze op zoek naar een oplossing, terwijl ze ondertussen de wereld redden van genieën en slechterikken, onderweg menig ei oprapend.
Zowel Jak and Daxter The Precursor Legacy en The Lost Frontier zijn nu te spelen op PS4 en PS5 en zijn zelfs gratis voor abonnees van PS Plus Premium.