Games in New York - Even wachten op Spider-Man

  Terwijl we nog moeten wachten op de Spider-Man game voor de PS4, vonden wij het een goed idee om alvast New York een beetje te verkennen. Dus hier zijn Games in New York waarbij de stad de setting is, zodat we straks geen kaart nodig hebben. Let op: het gaat hier om games die zich grotendeels in New York afspelen.

  New York, één van de meest iconische steden in heel de wereld, is ook de stad waar Spider-Man woont. In de aankomende Spider-Man game kun je ook weer door New York heen slingeren, maar om die game te spelen moeten we nog even wachten. Daarom spelen we ondertussen games die zich afspelen in New York, of plaatsen geïnspireerd op The Big Apple. Zijn we alvast gewend aan deze geweldige stad.

  10. Pokémon Black, White, Black 2, White 2

  We beginnen met een game die New York heeft veranderd in een compleet land. Nou ja, eigenlijk vier games, maar voor de makkelijkheid gooien wij ze allemaal op een hoop. De Unova regio van Pokémon Black, White, Black 2 en White 2 is gebaseerd op New York, iets dat je niet meteen zet maar wanneer je Castelia City binnenwandelt, kun je de gelijkenis meteen zien.

  Voor iedereen die wil weten waar elke plaats in Unova op gebaseerd is, verwijzen we je graag naar Bulbapedia, die hier een complete lijst voor heeft gemaakt. Het eerder genoemde Castelia City is bijvoorbeeld gebaseerd op een gedeelte van Manhattan. Voor iedereen die de games heeft gespeeld, maar niet zeker weet of alles wel echt New York is, kunnen we zeggen dat Game Freak voor sommige plaatsen gebruik heeft gemaakt van creatieve vrijheid.

  9. LEGO Marvel Super Heroes 1 en 2

  New York, maar dan gemaakt van LEGO, dat kun je zien in LEGO Marvel Super Heroes en LEGO Marvel Super Heroes 2. In een versie van Manhattan die totaal is opgebouwd uit kleurrijke plastic blokjes kun je elke superheld zijn die je wil zijn, waaronder Spider-Man! In deze LEGO superhelden game kun je, naast het verhaal uitspelen, ook nog lekker je eigen ding doen in New York.

  Als je op zoek bent naar een luchtige videogame die zich afspeelt in New York, dan is dit jouw spel. De games hebben humor en zijn niet super moeilijk, je kunt een hoop personages spelen en je kunt natuurlijk genieten van New York in Lego vorm! En dit is de enige game waarin je Spider-Man kunt spelen terwijl je wacht op Spider-Man.

  8. Mafia 1 en Mafia 2

  Een leven in de mafia van New York, dat kan natuurlijk in de eerste twee Mafia games. Lost Heaven en Empire Bay zijn beide gebaseerd op New York, iets dat interessant is omdat het wel twee verschillende plaatsen zijn. En toch kan het, want in videogames is nou eenmaal meer mogelijk dan in het echte leven.

  Er zijn natuurlijk wel wat verschillen. Het grootste verschil is dat Lost Heaven is gebaseerd op New York in de jaren dertig en dat Empire Bay is gebaseerd op New York in de jaren veertig. Dus er is een verschil in tijd en dat verschil wordt ook duidelijk als je beide games achter elkaar speelt. De hoofdpersonen uit deel één en deel twee ontmoeten elkaar namelijk.

  7. inFamous

  De volgende game gaat misschien niet over Spider-Man, maar wel over een superheld. Deze held, genaamd Cole MacGrath, kan de krachten van elektriciteit gebruiken en leeft net zoals Spider-Man in New York, ook al heet de stad in inFamous wel anders, namelijk Empire City. Het is de bedoeling dat je als Cole de stad redt van de ondergang, maar dat betekent niet dat dit ook echt gaat gebeuren.

  Alles gaat namelijk om je karma en om de dingen die Cole doet. Is hij heldhaftig en goed, dan zal je een ander einde krijgen dan wanneer je een slechterik speelt. Dus je kunt van Cole een good guy of een bad guy maken en Empire City beschermen of teisteren. Wat een keuzes!

  6. Liberty City in GTA

  En nu weer terug naar seks, drugs en geweld, terug naar een versie van New York waar we de crimineel uit kunnen hangen zonder enige speciale krachten! We hebben het over niets minder dan Liberty City natuurlijk, één van de locaties uit de Grand Theft Auto franchise! Een aantal geweldige GTA-games spelen zich af in Liberty City, waaronder Grand Theft Auto 4 en Liberty City Stories.

  GTA 4 is de laatste game uit de franchise (tot nu toe) die zich in Liberty City afspeelt. GTA 5 speelt zich af in San Andreas en wie weet waar GTA 6 zich af zal spelen. Gelukkig kun je met GTA 4 goed uit de voeten, want nadat je het verhaal uit hebt kun je nog twee uitbreidingen op de game spelen, The Lost and the Damned en The Ballad of Gay Tony, die zich ook afspelen in Liberty City.

  5. Fahrenheit

  Denk je aan Quantic Dream, dan denk je al snel aan Heavy Rain of Detroit: Become Human en niet meteen aan Fahrenheit. Maar deze game is wel zeker je aandacht waard en deze game speelt zich af in New York, zonder een andere naam aan de stad te geven! Het is misschien één van de oudere games van Quantic Dream, maar het was de eerste game waarin zij het interactieve verhaalsysteem toepast.

  In Fahrenheit is New York een perfecte setting voor een paranormaal mysterie dat de toekomst van de wereld kan veranderen. Je hebt drie eindes die je over je scherm kan zien rollen en je moet jouw personages mentaal gezond houden. Let op, je hebt geen Spider-Man in deze game die je komt helpen, dus houdt rekening met je personages!

  4. The Division

  New York in een crisis, dat kun je zien als je The Division speelt. In deze game breekt er een vreselijk virus uit tijdens Black Friday en verandert heel New York in een quarantainezone. Als speler ga je op onderzoek uit en ga je op zoek naar een vaccin of medicijn voor dit virus. Dat betekent ook dat je door de zogenaamde Dark Zone heen moet en vooral niet zelf ziek moet worden.

  Eco-terrorisme is een speciaal onderwerp en The Division is een speciale game, een mix tussen shooter en MMO die je niet overal kunt vinden. De game heeft ook aardig wat updates gekregen in de tussentijd. Hierdoor konden spelers nog lekker even door, zelfs met compleet nieuwe speelmodi die later werden toegevoegd!

  3. Deus Ex

  In een toekomst waar mensen met nanotechnologie worden aangepast en waar alle complottheorieën waar zijn, bestaat New York nog steeds. Dat bewijst Deus Ex, een game uit 2000 die laat zien hoe New York er uit zou kunnen zien in 2052. De game is erg populair en een aantal keer uitgeroepen tot beste PC-game ooit, dus waarom probeer je hem niet een keertje?

  In Deus Ex speel je met skill points, upgrades en verschillende wapens waardoor je het speelbare personage precies zo aan kunt passen zoals jij wil. Je hebt verrassend veel stealth nodig om door de game heen te komen en je kunt je personage superkrachten geven met nanomachines. Er is dus erg veel mogelijk en dan hebben we het nog niet eens over de keuzes die je in het verhaal kan maken.

  2. The Wolf Among Us

  The Wolf Among Us speelt zich af in Fabletown, maar weet je waar Fabletown is? Inderdaad, in New York natuurlijk! Daardoor speelt The Wolf Among Us zich ook af in New York en is het niet leuk om er over na te denken dat Bigby Wolf en Spider-Man in één en dezelfde stad wonen? Misschien komen ze elkaar wel eens tegen.

  Om preciezer te zijn, ligt Fabletown in Manhattan en kunnen normale mensen niets bijzonders zien aan de plaats. Alle sprookjesfiguren die er niet uitzien als mensen gebruiken magie om er wel zo uit te zien. Dus als Spider-Man al in Fabletown komt, zal hij waarschijnlijk niets merken. Alle grappen daargelaten raden we iedereen aan om The Wolf Among Us een keertje te spelen.

  1. Wolfenstein 2

  En op nummertje één staat een game die vorig jaar pas is verschenen en ons New York van een compleet andere kant laat zien: Wolfenstein 2! New York is één grote ruïne in deze game, nadat nazi-Duitsland de stad heeft plat gebombardeerd. In geen enkele game in deze lijst zie je New York zo naar de filistijnen en het is een bijzonder beeld dat op je netvlies gebrand zal staan.

  Dus, loop door de compleet verwoeste straten van Manhattan en knal nazi’s neer wanneer je ze tegenkomt. Het is Spider-Man in elk geval niet gelukt om ze tegen te houden, dus gelukkig hebben we Blazkowicz nog!

  Games in New York, en er is nog meer!

  Er zijn natuurlijk veel en veel meer games die zich in New York afspelen, dus wil je meer zien van The Big Apple, hou jezelf dan vooral niet tegen en zoek naar meer titels om je dorst te lessen! Wil je ondertussen verder lezen, dan kun je aan de slag met ons artikel over vijf dingen die we in de nieuwe Spider-Man game willen zien. En laat ons in de comments weten wat jouw favoriete game in New York is!

  Wolfenstein 2: The New Colossus

  Verkijgbaar vanaf 27 october 2017

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.