De 5 beste games die zich in Nederland afspelen

  Wij als gameliefhebbers houden er wel van als er een game uitkomt die zich deels of compleet in Nederland afspeelt. Veel van die games hebben misschien te maken met de Tweede Wereldoorlog, maar dat hoeft niet altijd. Bekijk hier de 5 beste games die zich in Nederland afspelen.

  5. A2 Racer

  We beginnen deze lijst met A2 Racer, een game die al heel oud is (1997), en zich op een bepaalde manier afspeelt in Nederland. Het doel van het spel is om zo snel mogelijk van Maastricht naar Amsterdam te racen, over de A2. Het bedrijf werd destijds ook ontwikkeld door een Nederlands bedrijf, Davilex.

  Sindsdien zijn er veel meer A2 Racer games uitgebracht, die zich niet alleen in Nederland plaatsvonden. Een vergelijkbaar spel is Grachtenracer uit 2000, ook uitgebracht door Devilex. In dat spel race je met een boot over de Amsterdamse grachten. Het zijn al relatief oude games, maar zeker het spelen waard.

  4. Duke Nukem 3D

  Wederom een erg oude game die zich deels in Nederland afspeelt, wederom in Amsterdam. Voor Duke Nukem werden de Amerikaanse vooroordelen over Nederland nog eens uit de kast getrokken. Kaas, klompen, molens en, ja dit hoort er ook bij, het Red Light District. In Duke Nukem 3D kun je zelfs geld gooien naar dansende strippers beschenen door rode lichten.

  Het gaat in Duke Nukem 3D vooral om het afslachten van Aliens, maar het zijeffect: je redt daarbij bloedschone ‘babes’. Zo worden ze in Duke Nukem genoemd dan. Mocht je de game nog willen spelen, de game is geremasterd voor Xbox One, PlayStation 4 en Windows 10.

  3. Hitman: Codename 47

  Op nummer 3 in deze lijst met games in Nederland staat Hitman: Codename 47, een game die uitkwam in 2000. De Hitman games bestaan dus al een tijdje, de meest recente was Hitman 2, waarin Sean Bean de slechterik speelt. Hitman: Codename 47 speelt zich kort af voor een paar missies in Rotterdam. Ook daar is volgens de makers een Red Light District.

  Ook voor deze game werden de vooroordelen weer eens lekker benut. Daarnaast komt het havengebied ook voor in Codename 47, daar moet je als Agent 47 aan de slag met een contract. De game was De game is nog op Steam te downloaden voor PC.

  2. Call of Duty: Black Ops 2

  Dan zijn we aangekomen bij een van de beste Call of Duty games ooit: Black Ops 2. In deze game zit er namelijk een map die sterk geïnspireerd is op Amsterdam. Besneeuwde straatjes en huizen, een bevroren gracht en nog meer. De op Amsterdam gebaseerde map heet toepasselijk Frost en zat in de Apocalyps DLC van Black Ops 2.

  Naast Frost kreeg je met Apocalyps nog drie andere maps: Pod, Takeoff en Dig. Verder krijg je zombie modus Origins met deze DLC, deze werd beschouwd als een van de moeilijkere in de game. Black Ops 2 is verkijgbaar voor Xbox One, PlayStation 4 en PC, maar is voor Xbox ook backwards compatible.

  1. Battlefield 5

  Op nummer één in deze top vijf games in Nederland staat Battlefield 5. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd er in Rotterdam veel gevochten en daarom besloot EA een map te maken in Rotterdam. De map bestaat uit kleine straatjes, pleintjes, haventjes en het meest voornaamste: een treinstation. Het treinstation is het middelpunt van de map en is een punt dat je moet veroveren.

  In 1940 hadden de Duitsers Rotterdam onder hun beschikking en die verwachtten weinig weerstand van het Nederlandse leger. Niets was minder waar, het Nederlandse leger vocht terug en het Rotterdam werd een slagveld. Rijd met tanks door de straten van Rotterdam en vernachel je tegenstander.

  Naast Rotterdam is ook Nijmegen toegevoegd aan Battlefield 5. Namelijk in de proloog van de bekende War Stories uit Battlefield 5 zie je kort Nijmegen voorbij komen, waar je vermoedelijk de Waalbrug van de stad ziet. De Duitsers zaten namelijk overal in Nederland, in Nijmegen probeerden wij Nederlanders de vijanden buiten te houden door viaducten en bruggen te laten ontploffen. Nijmegen had zwaar geleden onder de Tweede Wereldoorlog, er vielen ruim 2200 doden en 13.000 huizen raakten ernstig beschadigd. Battlefield 5 is voor Xbox One, PlayStation 4 en PC beschikbaar.

  De 5 beste games die zich in Nederland afspelen

  Dit waren de 5 beste games die zich in Nederland afspelen, veel van deze games zijn al heel oud. Misschien leuk om die games nog eens een kans te geven. Welke van deze games vind jij het leukst? Laat het ons weten in de comments.

  Battlefield 5

  Verkijgbaar vanaf 20 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.