Division 2 beta gameplay - Van de Big Apple naar het Witte Huis!

  Toen vorig jaar werd onthuld dat The Division 2 Washington DC aan te doen, vroegen we het ons al af. Brengt de setting een nieuwe sfeer naar de game of is het meer Division gameplay zonder een pak sneeuw. In onze Division 2 beta gameplay impressie lees je wat we van de eerste uren in Washington vonden.

  Tijdens onze gameplaysessie hebben we de game met vier man gespeeld om de volledige co-op ervaring mee te maken. Als onverschrokken strijders gingen we op pad en wisten we meerdere missies en geheimen te ontdekken. Hieronder zetten we op een rijtje wat we van de Division 2 beta gameplay vonden.

  Oh say can you… Washington DC

  Na een korte introductie wordt het vuur je direct aan de schenen gelegd terwijl je je een weg baant naar het Witte Huis. De Division 2 beta gameplay voelt vertrouwd, zoals dat in het eerste deel ook al was. Het enige verschil dat je merkt is de setting, die door de tijdsprong van een half jaar in beeld wordt gebracht, een flinke aanpassing heeft gehad. Zo is er geen sneeuwvlokje meer te vinden en is het onkruid tussen de straatstenen door gekropen.

  De wereld oogt hierdoor eerder als een verlaten post-apocalyptische wereld die (gek genoeg) doet denken aan The Last of Us. Het enige wat nog ontbreekt zijn de angstaanjagende Clickers. Gelukkig heeft The Division 2 zijn eigen soort vijanden, waaronder de Hyenas.

  Pomp ze vol met lood!

  De Hyenas zijn één van de vier verschillende facties in The Division 2 die je het leven zuur willen maken. Als agent van de speciale Division-factie heb je een arsenaal aan wapens om kogels mee te lossen, zoals je dat in het eerste deel ook al kon. Zo kun je op elk gegeven moment gebruikmaken van twee automatische geweren en heb je altijd de mogelijkheid om een pistool te gebruiken.

  Door te vechten verdien je steeds weer nieuwe wapens waardoor je sterker wordt, maar daar blijft het niet bij. Je kunt ook betere kleding vinden om jezelf mee te beschermen. Denk aan een vest, kniebeschermers en een rugzak. Alles om je personage sterker te maken, want dat doe je niet alleen via je normale level. Je krachtlevel stijgt namelijk telkens door de betere voorwerpen te gebruiken.

  Division 2 beta gameplay voelt vertrouwd

  Eigenlijk kun je de Division 2 beta gameplay wel een beetje vergelijken met een goede pizza. Je hebt eigenlijk altijd wel trek in een goede pizzapunt, omdat je weet dat het goed zal smaken. Dat is met de gameplay van de Division 2 beta niet anders. Lekker smaakt het zeker, maar het is meer van wat je al gewend bent en mist daardoor net dat speciale sausje om zich te onderscheiden van de rest.

  De gameplay heeft in de eerste uren nog geen indicatie gegeven dat je hier een nieuw deel van The Division speelt. Het voelt eerder als een grote uitbreiding die een nieuwe locatie met zich mee brengt. Dat neemt niet weg dat het spelen van de Division 2 beta gameplay niet leuk is, want wanneer je met een groep aan het spelen bent is er ruimte voor een babbeltje totdat je het tegen een baas op moet nemen.

  Tactische aanval

  Een baas is namelijk net als in het eerste deel een stuk sterker en brengt een scala aan vijanden met zich mee. Het is dan ook slim om in de dekking te blijven wanneer de vijanden op je af komen en om gebruik te maken van je vaardigheden. Zo heb je in de Division 2 beta de mogelijkheid om een turret mee te nemen die vijanden het leven zuur maakt.

  Als dat niet werkt, kun je ook nog kiezen voor de Seeker Mine, een hittezoekende bom die vijanden opblaast. De laatste keuze is een drone die dichtbij je vliegt om je te beschermen. Twee van de drie opties kun je in het begin kiezen, dus kies verstandig en overleg van te voren even met je teamgenoten. Zo weet je zeker dat jullie niet allemaal hetzelfde kiezen en ben je klaar voor de strijd.

  The Division 2 beta is nog te spelen tot en met maandag 11 februari en sluit die dag om 10.00 uur ‘s ochtends. Mocht het zo zijn dat de beta niet goed functioneert, kan dat te maken hebben met dat je te lang aan het spelen bent. Ubisoft is bekend met het probleem en raadt spelers aan om de beta elke twee tot drie uur opnieuw op te starten. The Division 2 is vanaf 15 maart verkrijgbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Tom Clancy's The Division 2

  Verkijgbaar vanaf 15 march 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.