10 games in 2021 die je in de pre-order moet zetten

Article
vrijdag, 08 januari 2021 om 16:30
beste 2021 games voor in de pre orderf1610030231
We trappen 2021 goed af door vooruit te blikken op de grootste games die in 2021 op de planning staan. Dit zijn de games waarvan je nu eigenlijk al weet dat je ze in de pre-order moet zetten. Waarom leggen we je precies uit in dit artikel met de 10 games in 2021 die je in de pre-order moet zetten.
Voor deze lijst hebben we ons gericht op de games waarvan al duidelijk is dat ze in 2021 uit gaan komen. Of het nou via een releasedatum is of de belofte van een 2021 releasewindow; al dit soort titels zijn legitieme opties. Belangrijk is alleen wel dat het om games gaat waarvoor we de dagen daadwerkelijk aftellen.
Welke games in 2021 houden je ‘s nachts wakker omdat je ze al wilt spelen? Dat zijn de titels waar we voor gaan en die we daarom ook alvast in de pre-order zetten. Tevens letten we op wat er allemaal al bekend is over de game, gezien anticipatie van een game sterk beïnvloed wordt door wat studio’s van haar titels laten zien.
back 4 blood cleaners vs ridden minf1608209621

Back 4 Blood

Releasedatum: 22 juni 2020
Om deze reden trappen we dan ook maar gelijk goed af met een titel waar we nu al niet op kunnen wachten. Back 4 Blood is de nieuwe titel van Turtle Rock, de bekroonde studio achter Left 4 Dead en Evolve. Met deze gloednieuwe IP keert de studio terug naar waar ze goed in is ; co-op actie met je vrienden.
De eerste gameplay van eind 2020 maakte al duidelijk dat de game kort door de bocht een spiritueel vervolg is op Left 4 Dead gemixt met de toffe elementen van Evolve. Fans van de eerdere titels weten dan ook precies wat ze te wachten staat, maar dan met een 2021-sausje. Het is daarom zeker één van de games in 2021 die in je pre-order moet.
Back 4 Blood verschijnt op de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en PC.
final fantasy xvif1610030425

Final Fantasy XVI

Releasedatum: 2021
In een jaar waarin een gloednieuwe (genummerde) Final Fantasy in de schappen moet verschijnen, kunnen we de game niet vergeten in deze lijst met games in 2021 die in je pre-order. De langlopende serie staat al decennia lang bekend om haar kwaliteit en bewezen formule. Tijd om weer een fantasiewereld te betreden vol actie, avontuur en mysterie.
In de zestiende telg krijg je Clive Rosfield onder de knoppen die op zijn wraakmissie meer dan genoeg teamleden zal verzamelen zoals we van de reeks gewend zijn. Opvallend is wel dat het vechtsysteem de vorm van Final Fantasy XV zal aannemen, waardoor actie meer focus krijgt. Niet dat wij dat erg vinden, want het vorige deel was daardoor onwijs tof om te spelen!
Final Fantasy XVI verschijnt op de PlayStation 5.
ragnarokf1600289494

God of War Ragnarök

Releasedatum: 2021
Wie het heeft over 2021-games die op de planning staan kan God of War Ragnaök natuurlijk niet overslaan. Of de game uitkomt in 2021 is nog de vraag, maar alleen al de mogelijkheid dat de game dit jaar kan verschijnen is genoeg om de titel te pre-orderen. Bijna drie jaar na de release van de 2018-titel is iedereen nog steeds lyrisch over Kratos’ meest recente avontuur.
De game wist een compleet nieuwe kant van de serie bloot te leggen. Een volwassen en diepgaand verhaal maakten Kratos daadwerkelijk interessant, net als de wereld en personages om hem heen. Tel daar de onwijs brute gameplay bij op die naar meer smaakt en het is zeker dat God of War Ragnarök in de pre-order moet.
God of War Ragnarök verschijnt op de PlayStation 5.
halo infinite enginef1637284642

Halo Infinite

Releasedatum: herfst 2021
Waar de nieuwe God of War het pareltjes van de PlayStation 5 moet worden, vervuld Halo Infinite die rol voor de Xbox Series X. De game die oorspronkelijk met de console moest verschijnen werd flink uitgesteld waardoor er reden is om huiverig te zijn. De game lijkt bijna een volledig jaar op te schuiven en heeft achter de schermen nieuw leiderschap gekregen.
Toch zijn we enthousiast, onder meer door dat nieuwe leiderschap. Twee veteranen van het Bungie-tijdperk nemen het stokje nu namelijk over en doen er alles aan om de game weer op de rails te krijgen. Microsoft begrijpt nu als geen ander wat fans van de game verwachten en dus is het tijd om te laten zien dat de game dit waar kan maken.
Halo Infinite verschijnt op de Xbox One, Xbox Series X/S en PC.
hitman3 preview imagef1616493190

Hitman 3

Releasedatum: 20 januari 2021
De game die we dit jaar het eerst in ontvangst mogen nemen is Hitman 3. De nieuwe titel van IO Interactive staat voor 20 januari 2020 op de planning en belooft veel goeds. Het is immers het slot in de Hitman World of Assassination-trilogie.
Met meer vrijheid dan ooit te voren kun je ieder doelwit uitschakelen op gepaste wijze. Of je je nou verkleedt als kok of vanaf een afstand scrambled eggs maakt van iemands brein door er een kogel doorheen te jagen; in Hitman 3 kan het allemaal. Daarnaast kan het nieuwste deel in de reeks ook nog eens in VR gespeeld worden op de PlayStation, wat de ervaring nog verder weet te verrijken.
Hitman 3 verschijnt op de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en PC.
hogwarts legacyf1609859698

Hogwarts Legacy

Releasedatum: 2021
Waar Hitman 3 een releasedatum heeft, kan hetzelfde niet gezegd worden voor Hogwarts Legacy. De nieuwe Harry Potter-game zonder Harry in de hoofdrol staat voor 2021 op de planning, maar wanneer is nog maar de vraag. Wel weten we wie de game maakt, namelijk Avalanche Software. Het is de studio die in een ver verleden de Disney Infinity-games bracht.
Vraag is dan ook of met Hogwarts Legacy daadwerkelijk een nieuw hoofdstuk in het boek van de studio begint. Een project zo groot als deze is nieuw terrein voor de studio, maar de eerste beelden zagen er veelbelovend uit. Toch tonen de eerste beelden dat de studio flink wat in zijn mars heeft met tal van bekende locaties uit de films, terwijl fantastische wezens uit de boeken ook het toneel betreden vol overtuiging.
Hogwarts Legacy verschijnt op de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en PC.
horizon forbidden west 3f1591911837

Horizon: Forbidden West

Releasedatum: 2021
Van Hogwarts schakelen we over naar Horizon. Het tweede avontuur van Aloy staat voor 2021 op de planning en heeft hoge verwachtingen. Fans van het eerste deel vielen als een blok voor de bijzondere wereld waar technologie is vergaan en robotdino’s over heeft gelaten.
De uitdagende gameplay die hierdoor ontstond maakte Aloy direct een stoere vrouw die niet bang is om op onderzoek uit te gaan. In het tweede deel doet ze dit opnieuw, maar dan wel in het westen van het land. Nieuwe gebieden, vijanden en mysteries staan klaar om opgelost te worden, terwijl de open wereld gameplay iets verfijnder lijkt te worden. Al met al genoeg om naar uit te kijken uit de stal van de Nederlandse studio Guerrilla Games.
Hogwarts Legacy verschijnt op de PlayStation 4, PlayStation 5.
monster hunter risef1609964578

Monster Hunter Rise

Releasedatum: 26 maart 2021
2021 belooft ook het jaar te worden waarin Nintendo weer eens de handen ineen slaat met Capcom. Dit keer voor een gloednieuwe Monster Hunter-titel. Monster Hunter Rise is de naam van het beestje en de game komt al op 26 maart 2021 uit, exclusief voor de Nintendo Switch.
Met maximaal vier spelers kun je op gigantische monsters jagen waarbij samenwerking en slaan met je reusachtige wapens de sleutels tot succes zijn. Toch heeft de game wel een beetje geluk. Op het moment heeft Nintendo immers nog geen woord gerept over wat er in 2021 nog meer op de planning staat, waardoor dit automatisch één van de grootste 2021 games is voor de Nintendo Switch.
Hogwarts Legacy verschijnt op de Nintendo Switch.
nier replicantf1621016328

Nier Replicant ver.1.22474487139…

Releasedatum: 22 april 2021
NieR is terug van weggeweest en dan wel met een hele speciale heruitgave van de originele game. De prequel op NieR: Automata bewandelt namelijk een bijzondere route, omdat deze titel officieel nooit in het Westen is verschenen. NieR Replicant is namelijk de Japanse versie van de game, terwijl het westen NieR Gestalt kreeg.
Deze game is dan ook een gloednieuwe ervaring. Al helemaal omdat de titel ook de gameplay van Automata in zekere zin met zich meebrengt. Fans van het eerste uur kijken dan ook net zoveel naar deze game uit als de recentere fanbase die bij Automata instapte.
Nier Replicant ver.1.22474487139… verschijnt op de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en PC.
ratchet and clank rift apartf1610031391

Ratchet & Clank: Rift Apart

We sluiten deze lijst af met een andere grote PlayStation 5 exclusieve titel: Ratchet & Clank: Rift Apart. De nieuwe titel van Insomniac is één van de weinige games die daadwerkelijk intern door Sony exclusief voor de PlayStation 5 ontwikkeld wordt. Geen ander systeem kan de game draaien, omdat Insomniac de SSD zo gebruikt dat de gameplay niet op oudere systemen werken.
In de gameplay uit dit zich in verschillende speelwerelden waar je in real time tussen kunt wisselen. Tel daar de toffe wapens en werelden op die we uit de 2015-titel kennen, net als de humor en er is genoeg om enthousiast om over te worden. Als nu ook nog een releasedatum gegeven wordt, zijn we helemaal blij.
Ratchet & Clank: Rift Apart verschijnt op de PlayStation 5.