Games die tegenvallen: de XGN redactie vertelt

Article
woensdag, 29 oktober 2014 om 18:00
xgn google image
Het zal je vast wel eens overkomen zijn. Een game waar je ontzettend naar uitkeek en een hype waar je U tegen zei. Maar toen je eenmaal de game in je handen kreeg viel de game tegen. De XGN redactie deelt hun ervaring met games die tegenvallen.

Rox - Dead Island: Riptide

Hoe verrassend ik Dead Island (het eerste deel) vond, hoe teleurstellende het tweede deel. Niet normaal. Deel één blies me weg: een subtropische setting, maar alles behalve een vakantiegevoel door zombies die steeds sterker werden. Wauw, wat een uitdagend spelletje was dat. En de co-op was om van te smullen. Zoiets kende ik nog niet. En toen was er deel twee... deed ik nu precies wéér hetzelfde? Ja dus. Dead Island: Riptide had nooit uitgebracht mogen worden. Easy as that.

Jelle - Pokémon X/Y

Voor mij viel Pokémon X/Y ontzettend tegen. Ik leefde vroeger voor Pokémon en had het al een tijdje niet gespeeld, maar met deze nieuwe versie voor de 3DS wilde ik het wel weer proberen. Zonder succes. Het was véél te simpel allemaal: Mega Evolutions maakte alles doodeenvoudig, ik kreeg een Lucario, een Lapras én een Master Ball, en kon met één Pokémon de Elite Four verslaan. Tel daar de veel te hoge snelheid (mede door die rollerskates) bij op en ik ben niet tevreden. Waar is de magie gebleven?
60944 3

Laura - Watch Dogs

Watch Dogs. Naar deze game heb ik jaren uitgekeken, lang voordat de next-gen consoles überhaupt waren aangekondigd. Toen het spel uitkwam heb ik het met veel enthousiasme gelijk gekocht en gespeeld, maar zover ben ik niet eens gekomen tot het me aardig verveelde. Nu ligt 'ie in mijn kast stof te verzamelen.

Michael - Jurassic Park: The Game

Ik keek persoonlijk heel erg uit naar Jurassic Park: The Game van Telltale Games. Dit omdat ik een onwijs grote Jurassic Park fan ben en eigenlijk alles koop wat daarmee te maken heeft. Eenmaal gekocht op de PS3 en iPad kwam ik erachter dat het niet zo'n waanzinnig goed spel was dan ik had verwacht. De gameplay was best saai, grafisch niet echt heel hoogwaardig en de game was ook nog eens snel uitgespeeld. Een spel wat ik een 9 had willen geven kreeg van mij uiteindelijk maar een 6.
60945 3

Rick - Crysis 3

Een game waar ik echt enorm naar uitkeek was Crysis 3. Deel één glipte nogal stilletjes langs mij heen, maar deel twee had ik via-via een keertje geleend. En wat vond ik dat een gaaf spel zeg! De keuze om all-out te gaan pompen met wapens of om bijzonder sneaky te doen was zo goed gedaan. Crysis 3 was dan weer een jammere poging. Het voelde veel als herhaling en na slechts drie levels heb ik hem op mijn gameplank neergelegd. Daar ligt hij nu nog steeds, te wachten om te worden uitgespeeld.

Mariëlle - Assassin's Creed III

Voor mij viel Assassin's Creed III heel erg tegen. Ik had toentertijd de Freedom Edition gepreorderd voor flink wat geld, en was flink teleurgesteld toen ik eenmaal een paar uur in de game zat. De omgeving vond ik maar meh, hoofdpersonage Connor was meh, en aan de verhaallijn was nauwelijks een knoop aan vast te binden.
Deze greep van games van de redactie laat zien dat zelfs de grootste games kunnen tegenvallen. Ben jij weleens flink teleurgesteld in een spel waar je juist erg naar uitkeek? Laat het ons weten in de comments!