Gamen en drinken - Dit zijn de drankspelletjes voor met je vrienden!

  In het weekend is er haast niets leuker dan wat drinken met je vrienden. Toch heb je ook al de hele week uitgekeken naar wat vrije gameuurtjes.. Met deze drie drankspelletjes kun je die twee activiteiten makkelijk combineren. Dat wordt het hele weekend gamen en drinken!

  Een goed drankspel ontstaat niet zomaar. Het moet leuk zijn om met meerdere tegelijkertijd te doen en de regels moeten begrijpbaar zijn. Daarnaast moet een drankspel je ook niet te snel te veel laten drinken. Gelukkig hebben Call of Duty Advanced Warfare, FIFA 16 en Mario Kart 8 alles in zich om een heerlijk drankspel te zijn voor jou en je vrienden waardoor je kan gamen en drinken tegelijk!

  Call of Duty: Advanced Beerfare is een dodelijke combinatie van gamen en drinken

  Zonder alcohol is Call of Duty Advanced Warfare natuurlijk ook al een fantastisch spel. Maar met de toevoeging van een kratje bier kan de offline splitscreen voor een heerlijke avond met vrienden op de bank zorgen. Het is uiteraard wel verboden om bij elkaar op het scherm te kijken! Want tijdens het gamen en drinken moet je wel eerlijk spelen.

  Het drankspel Call of Duty: Advanced Beerfare speelt zich in de free for all modus of in Team Deathmatch. Aangezien het hele spel draait om elkaar zo vaak mogelijk doodschieten is doodgaan ook de reden dat er gedronken moet worden. Je kan je tegenstander atjes bezorgen door hem neer te schieten. De manier waarop je de ander neerknalt bepaalt hoeveel je tegenspeler moet gaan drinken.

  Aangezien iemand dood maken door een verstopte claymore of mijn niet echt een heldhaftige daad is hoeft het slachtoffer ook niet heel veel te drinken. Na het nemen van een kleine slok mag hij of zij weer verder spelen.

  Het wordt pas echt interessant bij het neersteken of doodschieten van je tegenstander met bijvoorbeeld een van deze wapens. Wanneer het je overkomt dat je door je tegenspeler zo aan je einde komt moet je een heel biertje leegdrinken. Of je nou door een spraykill of een mes dood ten aarde stort, pas nadat je een grote slok bier drinkt mag je weer respawnen.

  Bij Call of Duty: Advanced Beerfare loont het om met risico te spelen. Door met je sniper rond te rennen en No scope kills te maken bezorg je de slachtoffers in no time een aangeschoten bui. Wanneer je dood gemaakt wordt door iemand met een sniper die niet heeft ingezoomd tijdens het schieten, moet je maar liefst een heel biertje leegdrinken voor je wraak kan nemen. tja, we zeiden niet dat gamen en drinken makkelijk ging worden.

  Om een goed overzicht van de regels van dit dodelijke drankspel te krijgen zetten we het nog even voor je op een rij. Anders gaat het natuurlijk helemaal mis tijdens het gamen en drinken

  • Doodgaan door Claymore of mijn: kleine slok bier
  • Doodgaan door neergestoken te worden: grote slok bier
  • Doodgeschoten: grote slok bier
  • Doodgaan door granaat: kleine slok bier
  • Doodgaan door no scope schot: heel glas bier

  FIFA 16 Beer edition combineert gamen en drinken voor FIFA fans

  FIFA is misschien wel het meest gespeelde spel in vriendengroepen. Elke vriendengroep heeft wel FIFA avondjes of speelt op zijn minst een paar potjes per maand tegen elkaar. Zoals FIFA spelers wel weten kunnen sommige spelers nogal gefrustreerd raken tijdens het spelen. Gamen en drinken tegelijk is misschien wel de manier om de wat gefrustreerdere FIFA spelers te kalmeren en van FIFA een heerlijk sportief drankspel te maken.

  De regels van FIFA 16 Beer Edition zijn iets ingewikkelder dan bij het vorige drankspel. Zo moet er gedronken worden wanneer er gescoord is, een speler een gele of rode kaart krijgt maar ook wanneer iemand te vaak buitenspel staat. Gamen en drinken tegelijk was nog nooit zo sportief!

  Aangezien voetbal draait om het maken van doelpunten is dat ook bij FIFA 16 Beer edition het geval. Als je scoort moet je tegenstander een biertje drinken. Het hoeft niet in een keer opgedronken te worden maar wanneer de wedstrijd zich bij de aftrap weer hervat, moet het glas leeg zijn. Bij het gamen en drinken wordt er nou eenmaal iets vaker gepauzeerd dan bij een normaal potje FIFA.

  Een overtreding hoeft niet altijd bestraft te worden maar wanneer je speler een kaart krijgt, komt daar bij het drankspel FIFA 16 Beer edition nog een extra straf bij kijken. De gamer wordt bij een gele kaart bestraft met het drinken van een half glas bier. Uiteraard is dit het dubbele bij een rode kaart. Wordt er een speler van het veld gestuurd dan mag de gamer een afscheidsdrankje drinken, een heel glas bier welteverstaan.

  Als coach in FIFA 16 Beer edition mag je uiteraard gewoon wisselen maar dit moet je wel verdienen. Elke wissel die je uitvoert moet je goede moed geven. En niets geeft die speler meer moed dan dat zijn coach een half glas bier drinkt.

  Elke voetballer weet dat het niet uitmaakt of je nou wint of verliest, na afloop van een wedstrijd wordt er gedronken. Dat is ook bij gamen en drinken het geval. De overwinning vier je met een drankje of het verdriet wordt flink weggedronken. Als winnaar mag je dan ook rustig je biertje op drinken maar de verliezer moet in één keer zijn biertje op hebben.

  De grote genade regel telkt ook bij FIFA 16 Beer edition. Dat wil zeggen dat wanneer je met 3-0 achterstaat bij de rust je de keuze hebt anderhalf biertje leeg te drinken om de tweede helft niet te hoeven spelen. Wil je dit voorkomen dan is het misschien handig om de XGN FIFA Noob guide te lezen!

  Met al deze regels voor het FIFA drankspel is het wel handig een kort overzicht te maken.

  • Doelpunt tegen: een glas bier
  • Gele kaart: half glas bier
  • Rode kaart: heel glas bier
  • Speler wisselen: half glas bier per speler die je wisselt
  • Wedstrijd gewonnen: Nagenieten met een biertje
  • Wedstrijd verloren: een heel glas bier atten.
  • 3-0 achter bij rust: Mogelijkheid tot genade door drinken van anderhalf biertje.

  Beerio Kart een gamen en drinken op hoge snelheid

  Alcohol en het besturen van een auto is een combinatie die absoluut niet mag! Behalve dan in Mario Kart. Want wanneer je de regels van Beerio Kart kent, wil je absoluut niet meer als BOB achter het stuur over de Rainbow Road of een van de andere topbanen van Mario Kart 8 scheuren. Gamen en drinken ging nog nooit zo hard.

  Beerio Kart speelt zich eigenlijk gewoon als een normale racegame. Alleen tijdens het aftellen tot de start heb je de controller nog niet in handen. In plaats daarvan heb je een flesje of blikje bier. Het is erg belangrijk bij Beerio Kart dat er gedronken wordt uit een blik of flesje omdat je uit een glas te snel kan drinken. Het doel van Beerio Kart is dat je biertje op is voordat je over de finish komt. Is je biertje niet op, dan is dat geen probleem maar telt je score niet mee voor het klassement.

  Wanneer het startschot wordt gegeven mag je, je biertje openmaken. Hierdoor is het makkelijker om met blikjes te spelen aangezien je anders vier flesopeners moet hebben. Vanaf het moment dat de race begint geldt er een aantal strenge regels. Want gamen en drinken kan niet in teveel chaos goed gaan.

  Zo mag er niet gedronken en reden tegelijkertijd worden. Het is levensgevaarlijk om tijdens het rijden met andere dingen bezig te zijn dus moet je kart aan de rechterkant van de weg (dus niet in het midden of aan de linkerkant!) volledig tot stilstand zijn gebracht voordat je mag drinken.

  Verder mag je een ander niet verhinderen tijdens het gamen en drinken. Het even tegenhouden van een arm die het flesje pakt of een zetje geven tijdens het nemen van een slok wordt meteen bestraft en zorgt ervoor dat je 10 seconden stil moet staan zonder te mogen drinken.

  Bij het drankspel Beerio Kart draait het om tacktiek. Je kan er voor kiezen om zo snel mogelijk je biertje leeg te drinken en dan te racen, of om juist eerst te racen en vlak voor de finish je biertje achterover te slaan. Uiteindelijk is het toch vaak het leukst om een extra regel in te lassen en dat is dat je het biertje in minimaal twee keer moet drinken. Daardoor word je als speler gedwongen je drinkmomenten tactisch in te zetten.

  Om ervoor te zorgen dat jij straks je Beerio Kartrijbewijs hebt staan hieronder de regels nog even op een rij. De laatste regel hoeft niet maar kan het spel leuker maken.

  • Je flesje of blikje mag pas open na het startschot
  • Je mag niet drinken tijdens het rijden
  • Je auto moet aan de rechterkant van de weg volledig stilstaan voor je mag drinken
  • Er mag geen fysiek contact zijn tussen de gamers (overtreden van deze regel wordt bestraft met 10 seconden stilstaan)
  • Je moet het leegdrinken van je biertje over minimaal twee drinkmomenten verspreiden

  Call of Duty: Advanced Warfare

  Verkijgbaar vanaf 4 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.