Game releases juli 2022 - F1 22 en Xenoblade Chronicles 3!

Article
vrijdag, 01 juli 2022 om 17:00
f1 22 headerf1654600328
Normaal kunnen we tijdens de zomermaanden niet van enorm veel grote toppers genieten en dat is ook dit jaar het geval. Toch komen er nog wel een aantal mooie games uit. Check hier alle game releases van juli 2022.
Het Formule 1-seizoen is al een paar maanden bezig, maar eindelijk kunnen raceliefhebbers nu zelf ook aan de slag. EA en Codemasters komen aan het begin van juli meteen met F1 22, één van de grootste releases van de maand. Wil je dus zelf plaatsnemen in een Red Bull of Ferrari, dan kan je nu dus aan de slag met de nieuwe racegame.
Ben je meer van de klassieke JRPG's, dan kan je je deze maand - en waarschijnlijk nog wel even de komende tijd - bezighouden met Xenoblade Chronicles 3. Je moet nog wel eventjes geduld hebben voordat je in het grote avontuur kan duiken. De Nintendo Switch-exclusive staat namelijk gepland voor een release op 29 juli.
Een game waar je wel wat eerder mee aan de slag kan is Stray. Deze game voor de PlayStation 4, PlayStation 5 en PC komt op 19 juli uit en verplaatst je in de huid van een kat. Het is je doel om terug te keren naar je familie, maar dan is makkelijker gezegd dan gedaan in een wereld die gedomineerd wordt door robots, machines en virussen.
Dezelfde dag komt ook een compleet andere game uit: As Dusk Falls. De titel is het debuut van studio INTERIOR/NIGHT, dat op is gericht door Caroline Marchal, de lead designer voor Heavy Rain en Beyond Two Souls. Dat is goed te merken, want As Dusk Falls is ook een verhalende game, waarbij het verhaal wordt verteld van twee families over dertig jaar tijd.

Game releases juli 2022

Naast bovenstaande titels komen er ook nog meer games uit in juli 2022. Wij hebben alle releases die je deze maand kan verwachten hieronder in een handig overzicht per platform voor je gezet.

Switch releases

PlayStation 4 releases

PlayStation 5 releases

Xbox One releases

Xbox Series X/S releases

PC releases

Wat waren de releases van vorige maand?

Ondanks dat er relatief veel games uitkomen voor het jaargetijde, kan het natuurlijk voorkomen dat er niet echt iets uitkomt dat jouw interesse heeft. Als je toch een nieuwe game zoekt, kun je even kijken bij de releases van juni of je daar iets interessants gemist hebt. Een andere mogelijkheid is om gewoon te wachten tot augustus.