Game of Thrones Season 8 Episode 5 vooruitblik - Wat kunnen we verwachten?

  We zijn nu in de Endgame! Wacht, dit is niet Avengers Endgame, maar de leus klopt wel. De op één na laatste aflevering staat voor de deur en dus kun je hier onze Game of Thrones Season 8 Episode 5 vooruitblik lezen!

  Pas op voor spoilers!

  De vijfde aflevering van Game of Thrones belooft een reusachtig spektakel te worden dat het laatste seizoen weer op de rails zet. Hoewel de afleveringen goed zijn, worden de kantjes er van alle kanten afgelopen om het verhaal te vertellen. Eens zien of Game of Thrones Season 8 Episode 5 daar verandering in kan brengen. De eerste beelden zien er in ieder geval veelbelovend uit.

  Laten we daarom van te voren nog even goed stellen dat dit artikel vol staat met spoilers. Alles wat je op de volgende pagina leest staat vol met spoilers van Game of Thrones Season 8, inclusief de meest recente aflevering ‘The Last of the Starks’. Nu we de waarschuwing gehad hebben, kunnen we met de vooruitblik van Game of Thrones Season 8 Episode 5 beginnen!

  Op dun ijs

  De korte trailer van Game of Thrones Season 8 Episode 5 begint met de hand van de koningin, Tyrion, die langzaam maar zeker richting Daenerys loopt. Terwijl hij naar haar toe loopt, zien we een symbolisch shot van hoe de Lannister bijna in de bek van de draak loopt die is afgebeeld op de muur. Later zien we ook nog een shot van Tyrion in de troonzaal van Dragonstone, waardoor alle pijlen naar hetzelfde lijken te wijzen.

  Tyrion gaat alles op alles zetten om Dany ervan te overtuigen om een tactische oorlog te voeren. De mindset van Dany is na alle verschrikkelijke gebeurtenissen in de laatste twee aflevering is alles behalve stabiel en het lijkt erop dat ze klaar is om King’s Landing in de hens te zetten. Tyrion wil dit natuurlijk voorkomen, omdat de kans groot is dat hij anders op zoek moet gaan naar een andere koning.

  De troepen zijn gereed

  Over koningen gesproken. Jon Snow, AKA Aegon Targaryen, is ook te zien in de trailer van Game of Thrones Season 8 Episode 5. Hij is samen met de troepen gearriveerd in King’s Landing en natuurlijk gaat hij daar niet even een bak koffie drinken met Cersei. De laatste oorlog lijkt te beginnen en dat betekent dat Tyrions gesprek niet zoveel heeft uitgehaald.

  Grey Worm is ook in een shot te zien met een gezichtsuitdrukking die onweer voorspeld. Dat is natuurlijk ook wel logisch aangezien zijn liefje van kant werd gemaakt door de hatelijke Cersei en handlanger The Mountain. Laat de oorlog dus maar komen, want de titel die we daaraan kunnen geven ligt extreem voor de hand. Daarover meer op de volgende pagina!

  De oorlog van de Mad Queens!

  We dopen de komende oorlog alvast ‘The War of the Mad Queens’. Het is algemeen bekend dat Cersei nog krankzinniger is dan een hondsdolle wasbeer door haar vele, snode acties. Van het opblazen tot de Great Sept of Baelor tot het vergiftigen van een dochter voor de ogen van haar moeder, Cersei spoort niet helemaal. Dan hebben we het nog niet eens over haar incestpraktijken!

  Nu ook Dany goed opweg is naar het gekkenhuis is de titel Mad Queen ook goed op haar toe te passen. Het lijkt erop dat ze klaar is om niet alleen Cersei levend te verbranden, maar ook King’s Landing en alle mogelijke omstanders die daarbij horen. Missandei maakte duidelijk dat ze wil dat er wraak wordt genomen voordat ze stierf en dat is het laatste duwtje wat nodig lijkt te zijn om Dany de waanzin in te drijven.

  Skyfall

  Dat de waanzin nabij is voor Dany wordt wel duidelijk uit een van de laatste beelden van de Game of Thrones Season 8 Episode 5 preview. Daarin zien we namelijk hoe Euron Greyjoy (lees als: Kapitein klootzak) naar de lucht tuurt om te zien of Dany en Drogon ergens vliegen. Het geluid dat we horen doet je vermoeden dat de strijd gaat beginnen, maar dat wil niet zeggen dat Dany al gewonnen heeft.

  De kapitein staat immers naast de grote Scorpion-kruisbogen die Qyburn heeft ontwikkeld. Zoals we al eerder zagen, zijn deze ontzettend effectief wanneer je een draak uit de lucht wil schieten. Nu maar hopen dat Drogon deze weet te omzeilen in de voorlaatste aflevering, omdat we anders geen draak meer terug gaan zien in de laatste aflevering.

  Game of Thrones Season 8 Episode 5 komt maandag uit

  Vanaf maandag kun je Game of Thrones Season 8 Episode 5 kijken via Ziggo. De provider is de enige legale manier om de aflevering in Nederland te kijken mits je een Ziggo Movies en Series pakket hebt. Tot die tijd kun je lezen over de beste momenten van aflevering 4 van Game of Thrones Season 8.

  Dit artikel is op 20 mei 2020 bijgewerkt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.