Game of Thrones Season 8 Episode 5 breakdown - Alles wat je moet weten

  Het is weer maandag en dat betekent dat de nieuwste aflevering van Game of Thrones te zien is. Met nog maar één aflevering te gaan is de spanning om te snijden in Westeros. Lees hier alles wat je moet weten over Game of Thrones Season 8 Episode 5.

  HBO

  10. Bye Bye Little Bird

  We beginnen onze Game of Thrones Season 8 Episode 5 breakdown met een zeer emotioneel afscheid. De nieuwste aflevering van Game of Thrones begint met een beeld van Varys, waarin hij een brief aan het schrijven is. Hierin staat dat Jon Snow de ware troonopvolger is.

  Spijtig is dat Daenerys erachter komt dat Sansa aan Tyrion en Varys heeft verteld over Jon. Hierdoor kan Daenerys Varys niet meer vertrouwen en eindigt het leven van Varys in drakenvuur. Seconden voor zijn dood vertelt Tyrion nog dat hij hem heeft verraden. Varys gaat opmerkelijk goed om met dit nieuws, waarna het woord ‘Dracarys’ volgt. De rest kun je je wel inbeelden.

  HBO

  9. I want to break free

  We vervolgen onze Game of Thrones Season 8 Episode 5 breakdown met Jaime Lannister. Iedereen weet hoe aflevering vier eindigde. Jaime verliet Brienne om op zoek te gaan naar zijn ware liefde Cersei. Tijdens zijn reis naar King’s Landing wordt Jaime alleen opgepakt door het leger van Daenerys. Wanneer Tyrion hier gehoor van krijgt twijfelt hij geen enkel moment en beraamt al een ontsnappingsplan.

  Met de hulp van Davos Seaworth krijgt Tyrion de sleutel naar Jaime in handen. Hierna verlost hij Jaime van zijn ijzeren kettingen en wat volgt is een emotioneel afscheid tussen de twee broers. Tyrion bedankt Jaime voor alles wat hij voor hem heeft gedaan, waarna hun beide wegen scheiden.

  HBO

  8. Burn it up

  Op nummer acht van onze Game of Thrones Season 8 Episode 5 breakdown staat het begin van het einde. Voor de muren van King’s Landing staan beide legers klaar, dat van Daenerys en van Cersei. Alleen is er nog geen actie te bekennen. Dit begint pas wanneer Daenerys neerdaalt op Drogon en letterlijk het vuur opent op de vijand. In een handomdraai vernietigt zij de Iron Fleet en breekt zij alle kruisbogen, waarmee in de vorige aflevering Rhaegar nog werd vermoord.

  Wanneer de muur van King’s Landing ontploft begint de aanval van de Unsullied, Dothraki en Northmen. Zij worden geleid door Grey Worm, Jon Snow en Davos Seaworth. Vooral Grey Worm is meedogenloos, aangezien zijn ware liefde werd onthoofd in de vorige aflevering.

  HBO

  7. Ring the bell

  In Game of Thrones Season 8 Episode 5 kunnen we weer genieten van een grootschalig gevecht. Alleen duurt dit bij lange na niet zo lang als gehoopt, aangezien de soldaten van Cersei het snel voor gezien houden. Nadat zij zien hoe hun stad er aan toe is en hoe krachtig de enige nog overlevende draak is gooien zij hun zwaarden op de grond.

  Wat volgt is het luiden van de grote bel, wat symbool staat voor de stad die zich overgeeft aan Daenerys. Nu speelt dit tafereel zich af in het eerste half uur van de aflevering, wat al weggeeft dat de strijd nog niet gestreden is. Waarom? Dat lees je op de volgende pagina.

  HBO

  6. Revenge is a sweet thing

  Op de vorige pagina van onze Game of Thrones Season 8 Episode 5 breakdown las je al dat de strijd nog langer niet is gestreden, nadat de soldaten van Cersei hun wapens neerlegde. Dit omdat Daenerys nog een appeltje heeft te schillen met Cersei. Dany wil namelijk wraak op alles wat Cersei haar heeft aangedaan.

  Daenerys stijgt op met Drogon en vervolgt haar vernietiging van de stad. Op de grond begint de aanval van Jon en Grey Worm op het leger van Cersei ook weer opnieuw, wanneer Grey Worm een speer in een vijand jaagt. Zonder terugslag wordt het gehele leger van Cersei uitgemoord, een grote wraakactie van Daenerys en Grey Worm.

  HBO

  5. The Kingslayer

  Na een geslaagde ontsnappingspoging van Jaime komt hij aan op het strand van King’s Landing. Alleen krijgt hij in Game of Thrones Season 8 Episode 5 snel een ongenode gast. Euron Greyjoy heeft de aanval op de Iron Fleet overleeft en komt op hetzelfde moment als Jaime aan op het strand.

  Wat volgt is een strijd tussen twee van de grootste krijgers in Westeros. Allebei vechten extreem hard en het ziet ernaar uit dat Jaime nu eindelijk zijn gelijke heeft gevonden. Alleen geeft Jaime niet zo snel op en jaagt half dood een zwaard door het lichaam van Euron. Wankelend en bloedend vervolgt Jaime zijn zoektocht naar Cersei. Euron blijft levenloos achter.

  HBO

  4. Brothers

  In de vierde aflevering van Game of Thrones Season 8 zagen we The Hound en Arya Stark opweg naar King’s Landing. Eenmaal aangekomen scheiden hun wegen, aangezien Arya op zoek gaat naar Cersei en The Hound wraak wil nemen op zijn broer, The Mountain. Game of Thrones Season 8 Episode 5 is dan ook de laatste aflevering waarin wij de twee broers zien.

  Eenmaal oog in oog met elkaar trekken zij beide hun zwaard en vechten tot de dood. Keer op keer zwaait The Hound zijn zwaard, maar niks lijkt The Mountain te vellen. In een vlaag van woede pakt The Hound zijn broer vast en duwt hem van de toren af. Beide vallen van tientallen meters hoog op de grond, wat het einde is voor het stel.

  HBO

  3. Wildfire

  Iets wat voor een grote verrassing zorgde in Game of Thrones Season 8 Episode 5 is de terugkeer van Wildfire. We hebben geen idee waar het opeens vandaan kwam, maar tussen het drakenvuur door zagen we hier en daar ook groene vlammen opdagen.

  Waar dit vuur vandaag kwam is niet zeker, maar het heeft in ieder geval voor veel slachtoffers gezorgd. Of dit een verdedigingsmechanisme van Cersei was of juist een aanval van Daenerys weten we niet.

  HBO

  2. A lover's death

  Op nummer twee van onze Game of Thrones Season 8 Episode 5 breakdown staat de dood van twee grote personages. De zoektocht van Jaime naar Cersei eindigde in succes, wanneer zij elkaar weer terugzien in The Red Keep. De hereniging werd alleen zwaar verstoord door rondvliegend puin en de kans dat het gebouw geheel in zou storten.

  Samen vluchten zij naar de donkere kelders onder King’s Landing. Het was zo hoopvol, maar uiteindelijk was de doorgang naar buiten geblokkeerd. Terwijl ze elkaar omarmen stort het plafond op hen neer, wat het einde betekent voor Jaime en Cersei Lannister. Nu zien we verder geen beelden van het stel en het blijft Game of Thrones, dus wie weet zien we Jaime en Cersei nog terug in de laatste aflevering, alleen gaan we er niet van uit.

  HBO

  1. I am death

  Op nummer één van onze Game of Thrones Season 8 Episode 5 breakdown staat Arya Stark. Aan het einde van de aflevering zien we Arya als één van de weinige overlevenden in King’s Landing. Tussen alle dood en verderf zien we alleen iets opmerkelijks. Wat daar, in de straten van King’s Landing op Arya wacht is een prachtig wit paard.

  Nu gaat er veel speculatie rond op het internet wat dit kan betekenen. Is het een hint naar de volgende aflevering? Of betekent het helemaal niets? Het zou zomaar eens kunnen dat dit een referentie is naar de ‘Four Horsemen of the Apocalypse’. In dit verhaal komt namelijk deze zin voor: “And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on it was Death,”. Is Arya Stark nu echt de belichaming van de dood? Of betekent het paard iets heel anders? We gaan het allemaal zien in de laatste aflevering van Game of Thrones Season 8.

  Game of Thrones Season 8 Episode 5 - Wat nu verder?

  In de vijfde aflevering van Game of Thrones Season 8 zeggen we vaarwel tegen veel geliefde karakters. Wat zal er nu volgen? Zal Daenerys op de troon komen of zal dan toch Jon Snow leider worden van geheel Westeros?

  Als je je geheugen even wil opfrissen voor de laatste aflevering (waarvan de trailer al online staat) kun je onze breakdowns van eerdere afleveringen lezen, bijvoorbeeld van Game of Thrones season 8 Episode 4. En hoewel er inmiddels een paar personages afvallen, kun je hier lezen welke personages volgens ons de grootste kans maken op de Iron Throne.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.