Game of Thrones Season 6 details - Alles dat we tot nu toe weten

Article
dinsdag, 12 april 2016 om 9:43
xgn google image
Het lijkt erop dat Game of Thrones met de komst van het zesde seizoen de boeken alweer heeft ingehaald. Dit maakt het nieuwe seizoen een mysterie voor ons allen. Toch gaan er genoeg geruchten rond dus hebben we hier de Game of Thrones season 6 details op een rijtje gezet.
Let op: Dit artikel bevat spoilers over eerdere seizoenen van Game of Thrones en ook het aankomende zesde seizoen.

Keert ... Jon Snow terug?

Liefhebbers van Game of Thrones zullen met een open mond en grote ogen van verbijstering naar de finale van seizoen 5 gekeken hebben. Bij Game of Thrones weet je van tevoren al dat je je niet moet gaan hechten aan karakters aangezien iedereen dood gaat, maar deze finale zagen we nou niet echt bepaald aankomen.
Onze enige echte Jon Snow voelde het verraad van zijn mede crows en werd in de ijzige kou door al deze mannen neergestoken. "For the watch,' zeggen ze dan... alsof de watch beter gaat worden met het neersteken van Jon.
Wanneer we dan kijken naar seizoen 6 dan kunnen we al in meerdere bronnen zien dat het karakter toch nog niet helemaal klaar is met de serie. De acteur schijnt al gespot te zijn tijdens het filmen van een paar grote aankomende scènes. Een daarvan is het grote gevecht tegen de Boltons. Nee, het lijkt er niet op dat Jon Snow nog naar de Night's Watch zal terugkeren.
Hoe Jon de steekpartij van de vorige seizoensfinale heeft overleefd lijkt nog een mysterie. Wie weet, misschien is de man wel onverwoestbaar. Of misschien heeft onze rode dame van eigen bodem wel een paar magische woorden toegefluisterd. Hoe het precies zit zullen we in seizoen 6 pas kunnen achterhalen.

Immens gevecht met de Boltons

We hebben ons in seizoen 5 al kunnen klaarmaken voor een gevecht met de Boltons en deze zullen we in seizoen 6 ook zeker krijgen. Jammer genoeg weten we ook dat er bij Game of Thrones gevechten een heleboel doden horen. Misschien gaat Ramsey eindelijk dood? Nee, vast niet.
In dit gevecht is ook Kit Harrington gespot (Jon Snow) in de outfit van huis Stark. Samen met hem zijn er ook honderden Wildlings en soldaten gespot tijdens het filmen. Sommige fans denken dat Lady Melisandre Jon opnieuw tot leven heeft gewekt, maar dit is tot nu toe gewoon nog een gerucht.
Het gevecht schijnt een van de grootste en belangrijkste momenten te zijn in het zesde seizoen waarin we ook weer afscheid moeten nemen van enkele karakters. Zo komt er een scène waarin Ramsey Bolton twee mensen aan een kruis nagelt. Mensen die we zeker wel kennen.

The Dead Arise

Er lijkt iets geks aan de hand te zijn bij het nieuwe seizoen van Game of Thrones. Naast de geruchten dat Jon weer levendig en wel gaat rondhuppelen in de serie zijn er ook andere karakters gespot waar we al eerder afscheid van hebben genomen.
Zo zijn er foto's opgedoken waar niet alleen Kit Harrington op de set te zien is, maar ook Sean Bean (Eddard Stark). Het gerucht dat Ned Stark gaat terugkeren lijkt niet erg sterk, maar toch is het een mogelijkheid. Er wordt ook gesproken over meerdere flashbacks waarin een jongere Ned Stark te zien is en waar eindelijk de oorsprong van Jon Snow in duidelijk wordt. Wie weet, misschien moest Sean Bean gewoon even een flashback scène opnemen.
Naast deze twee karakters is er ook een foto opgedoken op Twitter waarin we een ander bekend gezicht op de set tegenkomen. Je kent vast wel Shae, de vrouw die Tyrion heeft verraden en die Tyrion vervolgens... nou ja, een soort van heeft vermoord? Nou, die komt dus ook terug. Misschien.

Ophelderingen dankzij flashbacks

Game of Thrones is niks zonder zijn mysteries en vraagstukken, maar nu kunnen we dan toch enkele antwoorden gaan verwachten. Al vanaf het eerste seizoen is het voor fans niet duidelijk wie nou precies de ouders van Jon Snow zijn en waarom dit als een mysterie gehouden moet worden.
Er zijn enkele foto's vrijgekomen van nieuwe filmlocaties waar fans een belangrijke locatie hebben herkend. In seizoen 6 is er gefilmd bij de Castillo de Zafra in Guadalajara, dat ook wel bekend staat als de Tower of Joy in Dorne.
De theorie gaat rond dat jaren voor de verhaallijn die zich nu in de serie afspeelt er een grote oorlog plaatsvond die Robert's Rebellion werd genoemd. Hier pakte Robert de troon af van de Targaryens, waarna de prins van dit huis Lyanna Stark ontvoerde (de zus van Ned Stark) en in de Tower of Joy opsloot.
Toen Ned Stark en enkele soldaten eindelijk de toren in kwamen, zag hij dat zijn zus al dood was. Wel vond hij volgens de theorie een pasgeboren baby die hij onder zijn bescherming nam en opvoedde als zijn eigen zoon. Deze theorie gaat al een tijd rond, maar of het waar is is nog niet bewezen. De foto's laten in ieder geval zien dat we dan misschien toch antwoorden gaan krijgen.

The Riverlands

Een belangrijke locatie in seizoen 6 waar ook zeker veel aandacht aan geschonken gaat worden is the Riverlands. We maken kennis met het huis van Tully, de laatste overlevenden van het verzet van Robb Stark die zich verschuilen in Riverrun.
Het blijkt dat Jaime samen met Ser Bronn in the Riverlands te vinden is om deze familie op te sporen en dat Jaime hier ook weer herenigd wordt met Brienne.
Een groot gerucht dat rond gaat is dat we een nieuw karakter gaan zien dat oorspronkelijk uit de boeken komt: Lady Stoneheart. Dit is in principe Catelyn Stark die magisch tot leven is getoverd en een leger aanstuurt genaamd The Brotherhood without Banners. Dit gerucht is nog niet bevestigd, maar het is zeker een optie als we kijken hoe belangrijk the Riverlands worden in dit zesde seizoen.

Jon Snow promotiemateriaal

Naast enkele foto's en geruchten heeft HBO onlangs de eerste officiële promotiestunt uitgevoerd. Het televisiebedrijf heeft de eerste poster van seizoen 6 online uitgebracht waarop we een heel erg bekend gezicht kunnen zien.
Er gaan na de finale van seizoen 5 van Game of Thrones al genoeg geruchten over Jon Snow en zijn rol in het zesde seizoen. Is dit het einde voor Jon Snow of krijgen we nog meer van hem te zien in het nieuwe seizoen? HBO heeft deze vragen met de verschenen afbeelding nu toch half beantwoord.
Op de poster zien we een bloederige Jon Snow met een wit, bijna ijzig gezicht. Er wordt niet zomaar een poster uitgebracht met een gezicht van iemand die niet terug komt in het volgende seizoen. We kunnen dus zeker speculeren dat we nog meer gaan zien van Jon Snow, maar in welke vorm?
Ook weten we nu dan zeker dat we vanaf april weer kunnen genieten van de spannende serie. De officiële datum is namelijk vermeld op de nieuwe poster.

Populair Nieuws