De beste horrorgames van 2023 tot nu toe

Article
zondag, 20 augustus 2023 om 13:00
dead spacef1625214407
Nu dat het augustus is, tellen de echte Halloweenliefhebbers al af naar 31 oktober. Ben jij ook in de stemming om te griezelen, hebben we voor jou de beste horrorgames van 2023 tot nu toe verzameld.
Op ons lijstje staan twee remakes: Dead Space en Resident Evil 4. Beide games bleven trouw aan het origineel, terwijl ze toch de nodige verbeteringen uitvoerden. Daarmee verzorgden ontwikkelaars Motive Studios en Capcom voor geslaagde remakes. De verbeteringen in Dead Space zorgen zelfs voor een nog intensere ervaring.
In onze reviews kregen de games dan ook respectievelijk een 9.4 en 9.3. Dead Space kreeg wat puntaftrek doordat de gewichtloze secties soms lastig te navigeren zijn. Resident Evil 4 daarentegen verloor punten omdat de game grafisch blijft steken op last-gen kwaliteit.
Als je na Resident Evil 4 nog meer zombies wil afslachten, kun je door naar Dead Island 2. Deze game kreeg van XGN een 8.5 vanwege de hoeveelheid content, grote diversiteit aan wapens en zombies en de zij-missies en vrije exploratie. Een sterk verhaal hoef je hier niet te verwachten, maar je kunt wel lekker je frustraties uiten op de zombies.

Los het mysterie op in Paranormasight: The Seven Mysteries of Honjo

De visual novel Paranormasight: The Seven Mysteries of Honjo speelt zich af in de jaren ‘80 in Tokyo, waar zeven mensen opeens getroffen worden door dodelijk vloeken. De game is opgedeeld in zeven verschillende verhalen waarin je het mysterie achter deze vloeken probeert op te lossen. Maak je de verkeerde keus, dan kan dat dodelijke gevolgen hebben. Paranormasight: The Seven Mysteries of Honjo speelt met je verwachtingen en heeft genoeg plot twists en wendingen om je op het puntje van je stoel te houden.