De multiplayer van Fuser uitgelegd

Article
woensdag, 18 november 2020 om 17:00
fuserf1601296433
In Fuser, de nieuwe game van Harmonix, heb je naast een toffe singleplayer die je uitlegt hoe je het beste kunt mixen, ook nog een multiplayer. Hierin kun je samen met vrienden plaatjes maken of juist de strijd aan gaan om te bewijzen dat je de beste DJ bent. Hoe de Fuser multiplayer precies in elkaar steekt, leggen we je hier precies uit!

Co-op freestyle

Laten we beginnen met het harmonieuze Co-op freestyle. In deze online multiplayer-modus kun je met maximaal twaalf spelers genieten van een privéconcert. In de praktijk werkt deze modus heel simpel. Vier spelers mogen achter de draaitafel staan en muziek mixen, terwijl acht andere spelers als publiek toekijken.
De acht spelers, die als het ware op de eerste rij van het virtuele concert staan, mogen constant nummers aanvragen. Op het einde natuurlijk ook een oordeel vellen over wie de beste DJ is. Let hierbij wel op dat je geen vrije keuze hebt uit, maar uit een voorgeselecteerd aantal nummers je verzoekje moet maken.

Mix je vrienden het podium af

De vier maestro’s van de muziek wisselen daarentegen achter de draaitafel af. Iedere DJ krijgt een volledige 32-maat om zijn eigen mix in elkaar te zetten. Wanneer deze voorbij is, loopt de maat en is de volgende DJ aan de beurt. Deze speler begint met de mix van zijn/haar voorganger, waarna de speler vrij is om deze naar hartenlust aan te passen.
Iedere DJ kan niet alleen uit de Top 40-hits kiezen, maar natuurlijk ook de instrumenten gebruiken om eigen instrumentele toevoegingen te maken. Hier bovenop heb je ook vrije keuze om de BPM aan te passen, het inbrengen van nieuwe tracks of bijvoorbeeld een nummer op solo zetten. Wat dat betreft zijn de opties hetzelfde als in de normale Freestyle modus als je achter de draaitafel staat.
fuser 2f1601651596

Tijd voor een DJ Battle

Natuurlijk kun je net als Slim Shady in 8 Mile ook nog battlen. Waar Eminem rap battles aanging, zijn de gevechten in Fuser volledig achter de draaitafel. De meest talentvolle DJ strijkt de eer op door alle componenten van het mixpaneel meester te maken.
Het draait in de DJ Battle dan ook om het verzamelen van de meeste punten. Dit doe je door perfecte “drops” te verdienen, iets waarvoor je een goed ritmegevoel nodig hebt. Oefen daarom eerst flink in de Freestyle modus, zodat je niet afgeslacht wordt als je online gaat.

Oefen je vaardigheden

Belangrijk om te weten is namelijk dat ook DJ Battle alleen online gespeeld kan worden. Fuser heeft geen lokale multiplayer, al kun je deze wel zelf creëren door vrienden op de bank om verzoekjes te vragen. Al snel krijg je tientallen nummers naar je hoofd gesmeten en is het aan jou om door te mixen.
Eigenlijk is het de beste manier om te trainen voor DJ Battle. Niet alleen ontwikkel je je vaardigheden om de meeste punten binnen te slepen, maar ook leer je precies welke nummers goed op elkaar aansluiten. Ook dit is een belangrijk element in de DJ Battle, gezien het publiek tevreden gesteld moet worden. Wie beide vaardigheden onder de knie heeft, is klaar om een DJ god te worden die het dak er telkens weer digitaal afdraait!