Free to play steam games door studenten Hogeschool Rotterdam

Article
maandag, 01 januari 2018 om 16:06
xgn google image
Studenten Hogeschool Rotterdam leren al snel hoe je een game in elkaar zet. In groepen van 15 studenten zetten zij in 13 weken hun eerste 3 dimensionale game in elkaar. Tijdens deze korte ontwikkelingstijd werken zij aan verschillende free to play steam games.
De minor wordt gevolgd door studenten van verschillende disciplines. Samen krijgen zij de opdracht mee om een 3D game te ontwikkelen. Voor het ontwikkelen van deze games krijgen ze totaal 13 weken de tijd om het spel te ontwikkelen en ook publiekelijk uit te brengen. Enkele van de studenten kiezen Steam als platform voor een release.

Free to play steam games

De gamedesign studenten werken enthousiast aan hun eerste 3D games. Eerder hebben ze ervaring opgedaan in het ontwikkelen van games door een 2D android game te ontwikkelen. Hierover hebben wij eerder ook geschreven in een special.
123328

Fruity Smoothie

Fruity Smoothie is een kleurrijk en vrolijk spel waarin je als een stuk fruit rondloopt om zoveel mogelijk fruitkinderen te laten groeien. Vervolgens krijg je net als elke andere fruitouder de taak om voor je kinderen te zorgen. Hoe? Door ze natuurlijk in de blender te gooien en een heerlijke Fruity Smoothie te maken!
Fruity Smoothie is een co-op spel waarin je samen probeert om je fruitige broers en zusters te redden van boze groenten in hun midlife crisis. Terwijl de groenten boos zijn omdat ze niet zeker zijn of ze nu fruit of een groente zijn, doorloop je verschillende eilanden waarbij je gooit, plant en kinderen laat groeien. Vaar met je boot, aangedreven door benzine van smoothies, van eiland naar eiland in een hoop verschillende levels!
De open beta van Fruity Smoothie is momenteel beschikbaar op Steam.
123329

The Dummy Experiment

Onderzoeker Strohmann is zijn hele leven al bezig met allerlei vreemde experimenten. Deze keer heeft hij een gruwelijk experiment bedacht waarin zijn testdummy een pijnlijke en inhumane operatie ondergaat. Dummy 44, de testdummy, kweekt zijn eigen bewustzijn en komt er tijdens zijn weg naar het experiment achter dat hem een vreselijk lot te wachten staat. Hij breekt los en besluit een poging te doen om te ontsnappen.
Dummy 44 was tot op heden altijd een levenloos object. Zoals wij allemaal hebben leren omgaan met de spieren en evenwicht in ons lichaam, is ook voor de dummy dit een volledig nieuwe uitdaging. Als speler is het jouw taak om de balans op orde te houden. Heb jij het in je om de balans te bewaren en hiermee uitdagende hindernissen te overbruggen?
The Dummy Experiment kent vooralsnog nog geen releasedatum.
123330

Goblin Gearshop

De kwaadwillige orks voeren altijd oorlog en dit keer hebben ze ruzie gezocht met de goblins omdat zij zwak en klein zijn. Maar wie niet sterk is moet slim zijn en dat zijn goblins zeker.
Om deze oorlog te winnen moet jij samen met je vrienden een wapenwinkel runnen! Nodig dus je vrienden uit en neem samen plaats op de bank! Jullie goblins moeten namelijk wapens maken die worden gebruikt door de goblin strijders tijdens het gevecht. De wapens moet je maken door te hakken, smelten, vormen en slijpen.
Om de orks te slim af te zijn moet je goed in de gaten houden wat voor wapens ze gebruiken. Alleen met het juiste tegenwapens kan jij de orks verslaan! De orks hebben verschillende wapens zoals speren, bijlen en zwaarden. Wat gebruik je daartegen?
In het eerste kwartaal van 2018 komt Goblin Gearshop uit op Steam. Momenteel heeft de game nog geen winkelpagina.
123402

Beavers Be Damned

Hou je van bevers? Hou je van het stelen van hout uit een houtzagerij? Hou je van per ongeluk je vrienden in een vuurzee duwen? Mogelijk is Beavers Be Damned dan wat voor jou.
Beavers Be Dammed is een local co-op heist game voor twee spelers waarin twee bevers een roof plegen om hout te stelen uit een houtzagerij onder dodelijke omstandigheden. Samen met een bevervriend baan je je weg door verschillende houtzagerijen waarin jullie doel is om een blok hout uit de houtzagerij te stelen. Samen manoeuvreren de bevers dit houtblok om het zo snel mogelijk naar de vluchtauto te brengen.
Beavers Be Damned wordt 15 januari uitgebracht op Steam.

Populair Nieuws