Fotoreportage: XGN @ DreamHack 2013 - De reis en aankomst

Article
vrijdag, 29 november 2013 om 10:30
xgn google image
Het grootste LAN-evenement van de wereld is donderdag van start gegaan. XGN is erbij om verslag te doen van dit gigantische evenement in het midden van Zweden. Vandaag staat in teken van de reis, en de aankomst op DreamHack.
Niet met het vliegtuig of met een luxueze toerbus, maar als een echte DreamHacker sprongen Eelco en Johan rond het middaguur bepakt en bezakt in de bus. Wat volgde was een enorm knusse reis, dwars door Nederland, Duitsland, Denemarken en Zuid-Zweden heen. Gelukkig konden we onderweg even stoppen voor een hapje en een drankje.
Op de boot tussen Duitsland en Denemarken wilden wij even wat drinken en wat eten voor de reis halen. Maar wat bestelden wij nou als we op het gele knopje drukten? Gelukkig bleef Eelco er heel cool onder!
Na dik zeventien uur in een rijdende koektrommel gezeten te hebben, kwamen wij aan in het zonovergoten en verschrikkelijk koude Zweden. Een prachtig land.
Al snel kwamen we erachter dat de mensen uit Zweden hartstikke vriendelijk zijn. Iedereen staat voor je klaar, wil je ontzettend graag helpen en is gigantisch hartelijk. Zelfs de borden zijn aardig en groeten je als je er langsrijdt. "Ej moped!" Dat ze de verkeerde naam gebruiken vergeven wij, een klein cafeetje achter ons hotel maakte dat ruimschoots goed.
Maar we zijn niet in Zweden voor mooie natuur, vriendelijke mensen of aardige verkeersborden. We zijn hier voor DreamHack, voor feesten en games, en dat werd ons geweldig duidelijk gemaakt tijdens een moddervette lasershow tijdens de opening van het evenement.
Dat betekent echter niet dat iedereen staat te springen en te stuiteren, want zoals een LAN-evenement betaamt, wordt er ook flink gegamed. In lange rijen achter van pallets gemaakte bureaus staat voor honderdduizenden euro's aan PC's, monitors en andere apparatuur, en op grote podia strijden bekende en minder bekende eSporters om immense geldprijzen. Ons kleine kikkerlandje mag trouwens trots zijn, want wij zijn goed vertegenwoordigd hier in Zweden.
Ook verschillende bedrijven stonden te pronken met hun hardware. Wat dacht je van MSi met hun PC's en moederborden.
Om aan te tonen hoeveel mensen er wel niet zijn op DreamHack, aan het begin van het evenement, toen nog meer dan de helft van de mensen er niet was, waren meer dan 1.300 mensen verbonden met het speciaal aangelegde wifi-netwerk hier in Zweden. Daar kan je huis-tuin-en-keuken router thuis nog een puntje aan zuigen.
Wij zijn inmiddels druk bezig met het voorbereiden van nieuwe reportages, het monteren van videos en het schrijven van kleine teksten. Ben je benieuwd wat wij allemaal meer gaan meemaken hier in Jönköping? Houd dan zeker komend weekend XGN in de gaten voor meer content vanaf DreamHack!