LEGO Worlds hands-on - Blokken, blokken en nog eens blokken

  Bijna iedereen is wel opgegroeid met LEGO. Jong en oud kunnen zich uren lang vermaken met de bouwsteentjes, maar er moet natuurlijk ook met de tijd meegegaan worden. Voor diegene die hun constructie kunsten willen digitaliseren is daar LEGO Worlds. Ook wij zijn deze vierkante wereld in gedoken met de LEGO Worlds hands-on.

  Als Minecraft en LEGO een kind zouden krijgen, dan zou dat LEGO Worlds geweest zijn. In LEGO Worlds is letterlijk alles opgebouwd uit iconische steentjes tot zover de horizon reikt. Bomen, huizen en de dieren die er rondlopen bestaan uit niets anders dan LEGO-blokken. LEGO Worlds is zoals een LEGO game behoort te zijn. Je bouwt hier namelijk aan je eigen wereld, zoals jij die het liefste ziet.

  In de versie die wij speelden, hadden wij al de beschikking over alles wat er in de game te verzamelen was. Zo konden we goed kennis maken met alle aspecten van LEGO Worlds en wat er vrij te spelen is gaandeweg de uren die je er in steekt.

  LEGO Worlds hands-on

  Een diverse blokkendoos

  Allereerst hebben wij ons kunnen vermaken met de omgevingen van LEGO Worlds. In tegenstelling tot de LEGO games van Traveller's Tales is werkelijkwaar alles vormgegeven door middel van de kenmerkende bouwstenen. Wat gelijk onze interesse wist te pakken, was het feit dat ondanks hoe simpel alles er uitzag, er een enorm diversiteit in omgevingen te vinden was.

  De wereld van LEGO Worlds is gigantisch en biedt een hoop verschillende thema's. Zo liepen we het ene moment rond in een woest landschap waar stromen aan lava door de gebergten heen liepen, terwijl wij vijf minuten later vrolijk door de wei huppelden. Mocht je een omgeving niet interessant genoeg vinden om je nieuwe paleis neer te zetten, dan is het makkelijk zat om een ander klimaat op te zoeken. Deze diversiteit was niet alleen maar in de omgeving terug te vinden tijdens de LEGO Worlds hands-on.

  Verzamel ze allemaal

  Aangezien de speelbare code geen geheimen meer bevatte en alle verzamelbare voorwerpen gelijk in onze macht waren, konden wij onze nieuwsgierigheid niet bedwingen om eens rond te neuzen. LEGO Worlds gebruikt namelijk een vrij gemakkelijk overzicht waarmee je door de verschillende tabbladen kan bladeren en je object naar keuze kan selecteren. Voertuigen, personages en bouwsels. Duizenden mogelijkheden kwamen voorbij.

  Om al deze objecten in de game vrij te spelen, moet je opdrachten voltooien. Als er in de wereld een computergestuurd mannetje bijvoorbeeld om een appel vraagt, en je geeft hem het stuk fruit, dan speel jij dit poppetje vrij om mee te spelen. Zo kan je dagen lang alleen maar quests opzoeken om nieuwe keuzemogelijkheden te bemachtigen. En geloof ons, dat wil je heel graag wanneer je weet wat je allemaal kan verkrijgen!

  LEGO Worlds hands-on

  Niks is te gek

  Zo gingen wij allereerst aan de slag met de voertuigen die het spel te bieden heeft. Opvallend is het feit dat er haast geen normale rijtuigen zijn. Van gigantische boormachines die door bergen heen rijden alsof het niets is, tot vliegende draken die vuur spuwen. De fantasie van LEGO is in de digitale wereld tot het maximale aanwezig.

  Op het gebied van personages is er ook van alles uit de kast getrokken. Met de grappigste LEGO-poppetjes kan je de immense online multiplayer game bewandelen, waarbij elk figuurtje zijn eigen specialiteiten heeft. Zo speelden wij met graaf Dracula en was het mogelijk om in een vleermuis te veranderen. Zo dood als onze vampier was, zo levend was de wereld waar wij doorheen fladderden.

  Fantasieën komen tot leven

  Alhoewel de meest unieke ervaringen van LEGO Worlds ongetwijfeld ontstaan wanneer spelers elkaar ontmoeten, is er in de computergestuurde wereld ook genoeg te beleven. Overal vind je dieren en personages die hun eigen routines hebben en met elkaar interactie tonen. Zo gaan zij regelmatig met elkaar op de vuist en kan je beslissen een handje te helpen of het geschil van een afstandje te bekijken.

  Door je avonturen heen kom je in aanraking met hele gemeenschappen. Zo bevat LEGO Worlds kleine dorpjes maar ook grote steden waar al deze figuren rondlopen. Het vormt een leuke afwisseling van de normale landschappen en geeft ook echt het gevoel alsof de tijd ook zonder jou als speler doorgaat.

  LEGO Worlds hands-on

  Waar LEGO voor bedoeld is

  Als laatste hebben wij ook kennisgemaakt met de bouwopties, die vanzelfsprekend niet mogen missen in een LEGO game. De uitgebreide tools hiervoor geven je krachten om zowaar alles te bouwen wat je je maar kan bedenken. Er zijn namelijk opties aanwezig om hele gebieden met de grond gelijk te maken of juist meer vorm te geven om je toekomstige constructies van een gepaste achtertuin te voorzien. En gebouwd worden kan er zeker!

  In LEGO Worlds krijg je alle blokjes tot je beschikking die je je maar kan bedenken. Deze kan je aan elkaar vastklikken en op elkaar stapelen, om vervolgens hele kastelen in elkaar te zetten. Mocht je bang zijn dat dit allemaal verloren gaat, dan kan je je bouwsels tot in de nauwkeurigheid opslaan als template. Met een paar simpele drukken op de knop kan je deze ideeën weer tevoorschijn halen, om het landschap naar je eigen paradijs om te toveren.

  Niet goed de instructies gevolgd

  Toch is niet alles wat er tijdens de LEGO Worlds hands-on getoond is om over naar huis te schrijven. De game is namelijk al ruim een jaar in early access, maar zelfs nu zitten er nog enorm veel bugs in. Zo zaten wij na een paar minuten spelen al vast tussen de grond en een badkuip, met een reset als enige oplossing om weer vrij te komen.

  Bovendien werd de wereld af en toe iets té onrustig. Zo was op een gegeven moment, waar we ook liepen, iedereen met elkaar aan het vechten. Hierdoor werd enige andere vorm van interactie met deze personages onmogelijk en kostte het ons moeite om iemand te vinden die wel vriendelijk was. Wat wel vrij essentieel is in een game die draait om ook kinderen te vermaken.

  LEGO Worlds hands-on

  Minecraft mag wel oppassen

  LEGO Worlds kan grootser en leuker worden dan Minecraft met de mogelijkheden die de game allemaal biedt. Knotsgekke voertuigen en personages zorgen voor leuke ontmoetingen en de uitgebreide bouwopties maken een ware aannemer van je. Toch moeten er nog wat problemen verholpen worden, willen spelers een optimale belevenis krijgen. Een mooie wereld staat in ieder geval in het vooruitschiet.

  LEGO Worlds

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.