Forgotton Anne game - Sprookjesachtig [Gezien op gamescom 2017]

Article
vrijdag, 08 september 2017 om 14:20
xgn google image
Tijdens gamescom 2017 heeft Square Enix Collective maar liefst vijf titels getoond die door evenzoveel verschillende studio’s ontwikkeld worden. Onder andere de first-person shooter Battalion 1944 en het mysterieuze point-and-click avontuur Tokyo Dark waren hier uitgestald. Zo ook de magistrale Forgotton Anne game, waarover je hier van alles kan lezen.
De Forgotton Anne game is in ontwikkeling bij ThrougLine Games, een nieuwe studio die zich naar eigen zeggen richt op verhaalgedreven concepten. Met dit product als officiële aftrap probeert de ontwikkelaar zichzelf op de kaart te zetten. En als dit een voorbode is van wat er nog meer komen gaat, hebben gamers totaal niks te klagen.

Hopeloos verloren

Forgotton Anne gaat over het meisje Anne die in een soort sprookjeswereld, genaamd The Forgotton Lands, terecht is gekomen. Dit magische paradijs is een andere dimensie waar de Forgotlings wonen. Dit zijn wezens die bestaan uit verloren voorwerpen die nooit meer door hun eigenaar gevonden zijn. Let dus voortaan goed op je spullen voordat je deze de rug toekeert.
Anne en de Forgotlings horen niet thuis in deze verloren gemeenschap en zoeken naar een manier om terug te keren naar de werkelijkheid. Samen met Bonku, part-time wetenschapper en magiër, doet zij er alles aan om een brug te creëren tussen de twee werelden om voor eens en altijd te ontsnappen. Dit gaat niet van een leien dakje, waarbij Anne stevig moet optreden.
Onder de Forgotlings is een opstand ontstaan tussen de verschillende creaties. De ene zijde doet er alles aan om terug te keren naar de oorspronkelijke eigenaren, terwijl de rebellen het plannetje van Anne en Bonku proberen te dwarsbomen. Tijdens het ongeveer zes uur durende verhaal ben je bezig te redden wat er te redden valt. Volgens ThrougLine Games kan dit aantal uren net zo goed naar de acht toelopen als je opzoek gaat naar de collectibles.
117522

Een wonderbaarlijk gebied

Visueel is Forgotton Anne te beschrijven in een enkel woord: prachtig! Een met de handgetekende wereld die net als Tokyo Dark verschillende stijlen combineert. Er is zoveel aandacht aan details gegeven dat je haast zou verwachten dat er ook nog interessante (anime-achtige) personages in rondscharrelen.
Forgotton Anne is een 2.5D game. Dat wil zeggen dat je alleen 2D-bewegingsvrijheid hebt, maar de omgevingen wel het idee van diepte geven. Het nogal treurig uitziende gebied wordt er hierdoor niet bepaald vrolijker op. Vooral de overtuigende regen, die je op de grond ziet spatten, weet van de Forgotton Lands een treurige plek te maken.
Wat je te zien krijgt in Forgotton Anne staat nooit helemaal vast. Gaandeweg je reis hebben jouw keuzes en handelingen impact op de wereld. Kies je ervoor iemand uit te schakelen of een slecht antwoord te geven, dan kan het dat je hier later mee geconfronteerd wordt. Verschillende eindes zijn door deze feature niet uitgesloten.
117523

Een milde platformer

Forgotton Anne focust zich vooral op een meeslepend verhaal, maar is tevens ook een platformer. Om progressie te boeken moet het meisje zichzelf door de industrieel ogende gebieden loodsen door te springen, klimmen en zelfs “vliegen”. Anne heeft de beschikking over een stel mechanische vleugels die door Bonku uitgevonden zijn. Waar zou je toch zijn zonder deze knutselaar?
Er is nadrukkelijk vermeld dat je geen getrainde platformgamer hoeft te zijn om het einde te behalen. Integendeel zelfs, want iedereen zou het moeten kunnen en gebieden mogen hierbij niet achter slot en grendel zitten. ThroughLine Games heeft ervoor gezorgd dat Anne niet dood kan gaan. Het zien van het einde is dus gegarandeerd en wie weet begin je dan wel aan een tweede playthrough met de New Game+ optie.
117524

Anima

De Forgotton Anne game heeft naast een interessant verhaal en uiterlijk nog een feature die de game uniek doet voelen. Anne is een enforcer, oftewel beschermer, die de Forgotton Lands in balans houdt. Dit doet ze door middel van een speciale handschoen die levenskracht en energie kan opnemen. Deze anima is de brandstof van elk wezen en apparaat dat je tegenkomt.
Het meisje krijgt met het manipuleren van de anima een belangrijke taak aangewezen. Zij kan ervoor zorgen dat machines aangedreven worden door energie uit andere bronnen te halen. Dit brengt ook wel iets lugubers met zich mee, want ook de Forgotlings kunnen van hun levenskracht ontnomen worden. Deze zielige voorwerpen zullen daarna nooit meer bewegen en slechts een leeg omhulsel zijn.
Ben je benieuwd geworden naar de Forgotton Anne game? Houd dan de release in de gaten. ThroughLine Games heeft op het moment een releaseperiode van eind 2017 in gedachten, maar dat kan nog eventueel uitlopen. Het spel komt uit voor Xbox One, PS4 en PC.

Populair Nieuws