Firstlook Festival Sfeerverslag

Article
maandag, 12 oktober 2015 om 16:31
xgn google image
Vorig jaar nog Firstlook, dit jaar Firstlook Festival. Het evenement dat in 2008 nog kleinschalig begon in de Amsterdamse Westergasfabriek, is uitgegroeid tot een heus drie daags festival met dag- en avond programmering. Elk jaar rond begin oktober vult de Utrechtse Jaarbeurs zich met liefhebbers van de nieuwste games, gadget en hardware. XGN doet een Firstlook Festival sfeerverslag.
Het eerste wat op valt wanneer je de Utrechtse Jaarbeurs binnen loopt is dat er héél veel mensen rond lopen met een masker op van het gezicht van Fallout’s mascotte Vault Boy. Elk jaar worden er verschillende goodies uitgedeeld door verschillende initiatieven, en het zijn juist deze artikelen die Firstlook nét nog dat extra beetje geven. Je gaat nooit met lege handen naar huis.
Naast games is Firstlook Festival ook bezaaid met marktjes en koopkraampjes. Niet alleen zorgt dit voor een gezellige aankleding, ook zijn de producten vaak erg populair. Van T- shirts tot vinyl figures, van grote badlakens met schaars geklede anime meisjes er op tot replica zwaarden uit verschillende games en films. Alleen door een aantal rondjes te lopen langs de talloze kraampjes valt er al genoeg te zien op Firstlook Festival.

Verkleden mag

En niet alleen bij de kraampjes valt er veel te zien, want net als elk jaar waren er ook dit keer op Firstlook weer een hoop creatieve mensen te vinden met de tofste cosplay outfits. Zo zagen wij bijvoorbeeld een dame verkleed als Hilda, Zelda’s donkere alter ego uit The Legend of Zelda: A Link Between Worlds.
Haar outfit was tot in de puntjes uitgewerkt, zelfs de bovenkant van haar staf leek wel aan elkaar gelast. Een hoop moeite en energie gaan dus in de kostuums, en dat verdient een hoop aandacht.
Wij blijven nog even bij Zelda, want ook present waren groene, rode en blauwe Links uit het nog te verschijnen The Legend of Zelda: Tri Force Heroes. Dit spel was dan ook speelbaar op de showfloor van Firstlook Festival, en het was een geweldig gezicht om deze drie personen verkleed als de Links uit dat spel zelf het spel te zien uitproberen.
Het meest opvallende kostuum was toch wel die van een jongen die als Ratchet en Clank was. Jawel; niet alleen als Ratchet, maar ook als Clank. Dit kostuum was zo goed gelukt dat het bijna iedereen zijn aandacht wel trok. Het was een erg bijzonder kostuum, maar ook omdat het ergens ook wel ongemakkelijk was om naar te kijken. Ratchet met menselijke anatomie is een raar gezicht, maar dat kan ook aan ons liggen.

De Nieuwste Games

En dan zijn er natuurlijk nog de games, waar het uiteindelijk toch allemaal wel om draait. Talloze games die eind dit jaar of begin volgend jaar verschijnen zijn speelbaar op de showfloor. Zo kregen bezoekers de kans om al vroeg games zoals Call of Duty Black Ops III, Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm IV of Star Fox Zero te spelen.
Hier moet je echter wel even voor in de rij willen staan, want zoals altijd staat er wel een flinke rij voor elke booth. Vooral de Star Fox Zero booth was erg druk, aangezien het spel recent nog was uitgesteld.
Nu is in de rij staan op Firstlook geeneens een echt een ramp, want meestal is het nog best gezellig. Nu waren mensen bij Nintendo booth bijvoorbeeld druk bezig met StreetPass op hun 3DS, terwijl iemand in de rij voor de Playstation VR enthousiast zijn verwachtingen voor het apparaat aan het uitspreken was.
Firstlook Festival heeft elk jaar weer meer te bieden. Naast de nieuwste games is het event uitgegroeid tot de ideale plek om allerlei soorten merchandise te vinden, retro games en apparaten te bemachtigen en zelfs om mee te doen aan verschillende toernooitjes. Het event voelt ook daadwerkelijk meer als een festival door al de verschillende mogelijkheden dat het te bieden heeft, en fans met de zelfde passie samen brengt.
In één dag zie en speel je al ontzettend veel, dus het is niet persé verplicht om de alle drie de dagen mee te pakken. Maar het feit dat die mogelijkheid er nu is, is toch wel ontzettend tof. Als de organisatie volgend jaar iedere dag tóch nog iets meer uniek weet maken, boekt XGN volgend jaar een hotelletje in de buurt. Of misschien wél een camping er bij volgend jaar? We zeggen in ieder geval: tot volgend jaar!

Populair Nieuws