Top 10 beste Call of Duty perks - Deze kent iedere fan

  Knallen, springen, rennen, granaten gooien en vijanden vernederen. In de online modus van de verschillende Call of Duty games kan het allemaal. Om jezelf in bepaalde opzichten net even sterker te maken, werden er vanaf Call of Duty 4 Modern Warfare zogenaamde perks toegevoegd. Bekijk hier de top 10 beste Call of Duty perks van de afgelopen jaren.

  Er zijn veel verschillende Call of Duty perks in de games gestopt sinds de eerste Modern Warfare. Zo zijn er perks om sneller je wapen te herladen, sneller te rennen of juist meer schade te incasseren. Door een beetje te experimenteren met de verschillende perks krijg je als speler al snel in de gaten welke perks het beste bij je passen. Voor iedere speelstijl heb je natuurlijk andere perks nodig.

  Besluip je je vijand liever met geruisloze voetstappen of ren je als een dwaas overal in met gevaar voor eigen leven? Alles kan in de multiplayer van Call of Duty. Sommige perks zijn beter dan de andere en al snel kon je merken welke perks het beste waren in de Call of Duty die je op dat moment speelde. De top 10 beste perks vind je hier en iedere Call of Duty speler kan zich ongetwijfeld deze 10 perks herinneren.

  10. Lightweight

  Zoals de naam al aangeeft, maakt Lightweight je lichter. Je rent sneller met deze perk waardoor je je makkelijker over de map kan verplaatsen en harder kan wegrennen, mocht het te heet onder je voeten worden. De pro versies van deze perk zorgen ervoor dat je geen schade oploopt als je van grote hoogte naar beneden springt. Zonder deze perk kun je namelijk een hoop schade oplopen als je van enorme hoogte afvalt en zelfs je dood tegemoet vallen: awkward.

  Lightweight is een perk die voor het eerst te gebruiken was in Modern Warfare 2 en was toen vrij populair bij veel spelers. Ook in de Call of Duty games na Modern Warfare 2 keerde deze perk terug als perk en daarom hoort Lightweight in de top 10 beste perks thuis.

  9. Sleight of Hand

  Ieder Call of Duty speler kent het wel: in het heetst van de strijd is je magazijn leeg en word je genadeloos afgemaakt door de speler die nog wel kogels heeft. Het kan natuurlijk voorkomen dat je vijand ook een leeg magazijn had, maar hij maakte gebruik van de Sleight of Hand perk waardoor hij sneller herlaadde.

  Sleight of Hand laat je namelijk sneller herladen en is een waardevolle perk te midden van alle actie in de multiplayer. Deze perk maakte zijn entree in Modern Warfare en is sindsdien in de meeste Call of Duty games te vinden.

  Omdat je vaak aan het rennen bent in de levels van de multiplayer, is ADS (Aiming Down the Sight) iets wat je vaak moet doen. De pro versies van de Sleight of Hand perk zorgen ervoor dat je sneller ADS kan gebruiken, waardoor je net die milliseconde sneller kan reageren op een nabije vijand en deze kan vermoorden voordat je zelf een kogel door je strot krijgt. Mede dankzij de ADS toevoeging aan de pro uitvoering van de perk was Sleight of Hand vaak een geliefde perk in de meeste Call of Duty multiplayermodi.

  8. Ghost

  De Ghost perk is de naam van een perk uit Black Ops. Deze perk zorgt ervoor dat je niet gezien kan worden door vijandige UAV vliegtuigen, wat inhoudt dat je niet gezien kan worden op de radar. Deze perk staat in andere Call of Duty games bekend onder de namen UAV Jammer, Camouflage, Assassin en Cold Blooded. Hoewel de naam van deze perk dus verschilt per Call of Duty game, doet de perk wel hetzelfde in alle multiplayer modi.

  Deze perk is vooral handig voor mensen die het liefst ongezien hun klus willen klaren. In combinatie met andere perks kun je jezelf in veel Call of Duty games een echte geruisloze moordenaar wanen. Spelers die met een sniper spelen maken vooral gebruik van deze perk. De pro versie van deze perk zorgt ervoor dat je naam niet rood oplicht voor vijanden en hun crosshairs.

  Als veel terugkomende perk hoort Ghost natuurlijk thuis in deze top 10. Deze perk is favoriet bij veel spelers.

  7. Overkill

  Normaal gesproken ben je als speler in de multiplayer uitgerust met een wapen naar keuze en een extra wapen. Dit extra wapen is meestal een pistool. Niet echt indrukwekkend hè? Gelukkig zijn er mogelijkheden om je te ontdoen van dat waardeloze pistooltje.

  Met de Overkill perk bewapen je jezelf echt tot de tand. In plaats van een miezerig pistooltje kun je met deze perk nog een extra wapen bij je dragen. Je kunt dus bijvoorbeeld een AK-47 en een raketwerper bij je hebben of een sniper en een machinegeweer. Er zijn allemaal combinaties mogelijk en zo kun je jouw twee favoriete wapens altijd bij je dragen.

  Overkill werd voor het eerst geïntroduceerd in Modern Warfare en heeft sindsdien zijn opwachting in de meeste Call of Duty games van Infinity Ward gemaakt. Als een van de meest handige en meest gebruikte perks moet Overkill wel hier in de top 10 staan.

  6. Ninja

  Geruisloos bewegen zonder dat iemand in de gaten heeft dat je op een bepaalde plek loopt. De Ninja perk zorgt ervoor dat je dit kan. De eerste Ninja perk in Modern Warfare 2 maakte je hartslag onzichtbaar op sensors en je voetstappen vrijwel niet te horen. In Black Ops werd je zelfs bijna een echte ninja: je hoort in Black Ops voetstappen van vijanden harder en zelf ben je helemaal niet meer te horen.

  Met de Ninja perk kun je gemakkelijk vijanden besluipen omdat ze je niet horen aankomen. Vooral omdat er genoeg geluiden van het slagveld afkomen, kun je jezelf vaak verplaatsen over de map zonder gehoord te worden. Spelers die het liefst geruisloos spelen vinden Ninja een superhandige perk. Als populaire en superhandige perk hoort Ninja ook thuis in het lijstje.

  5. SitRep

  Sommige vijanden vinden het leuk om claymores neer te zetten op onverwachte plaatsen. Zo kan het zijn dat je een hoekje omloopt en je wordt opgeblazen door die mijn die je niet zag liggen. Gelukkig heeft Call of Duty daar oplossingen voor: een van de oplossingen is jezelf uitrusten met de SitRep perk.

  Behalve dat SitRep je vijandelijke mijnen laat zien, worden ook vijandelijke voetstappen luider. Wat dat betreft doet SitRep een beetje denken aan Ninja, behalve dat je eigen voetstappen door SitRep niet zachter worden. SitRep was razend populair in Modern Warfare 2, toen de perk voor het eerst gebruikt kon worden. Mede daarom hoort SitRep bij de beste en meest populaire Call of Duty perks.

  4. Scavenger

  Er is niets zo irritant als geen kogels meer hebben. Iedere keer dat je de Call of Duty multiplayer speelt heb je meestal niet veel kogels. Het kan dus zijn dat je al snel niets meer overhebt en dat is natuurlijk een probleem. Geen kogels betekent geen kills en je kan je niet meer verdedigen. Om te voorkomen dat je zonder kogels komt te staan is daar de Scavenger perk.

  De Scavenger perk laat je munitie oppakken van dode vijanden. Op deze manier kun je altijd, wanneer je over het lijk van een vijand loopt, je munitie aanvullen en kom je nooit zonder kogels te zitten. Ook heb je dankzij deze perk elke keer dat je respawnt weer munitie. Scavenger is een superhandige perk voor de mensen die een beetje last hebben van een trigger finger.

  De eerste keer dat Scavenger gebruikt kon worden was in Modern Warfare 2. In de Call of Duty games die later kwamen kon je ook Scavenger gebruiken. Als een van de handigste en meest gebruikte perks moet Scavenger hier natuurlijk wel in de top 10 worden opgenomen.

  3. Hardline

  Een woord: killstreaks. Killstreaks zijn cool, handig en laten zien dat jij het dominante ventje bent op de multiplayer map. Heb je wel vertrouwen in je Call of Duty skills en denk je dat je met gemak genoeg kills kan maken om killstreaks te halen? Met de Hardline perk maak je het jezelf nog makkelijker.

  Hardline zorgt ervoor dat je één kill minder hoeft te maken om je killstreak te halen. Zo hoef je met Hardline bijvoorbeeld maar twee kills te maken in Modern Warfare 2 om een care package te halen of heb je maar 24 kills nodig voor die kernbom. Killstreaks zijn supersterk en kunnen de loop van een spelronde heel sterk beïnvloeden. Daarom kan het handig zijn om Hardline te gebruiken zodat je sneller je killstreaks haalt.

  Omdat de spelers met de meeste skills vaak kiezen voor deze perk en omdat sterke killstreaks belangrijk zijn voor het verloop van een potje, eindigt Hardline op de derde plaats in dit lijstje.

  2. Martyrdom

  Wat is er nou leuker dan degene terugpakken die jou net overhoop heeft geschoten? Met de Martyrdom perk kan dit. Na je dood laat je een granaat vallen en mocht je vijand ongelukkig bij je in de buurt staan, kan hij alsnog ook het loodje leggen. De perk werkt natuurlijk minder goed als je van 100 meter afstand bent vermoord door een sniper.

  Martyrdom zat voor het eerst in Modern Warfare. De perk zat ook in World at War, maar werd daarna een deathstreak perk. Veel mensen ergerden zich groen en geel aan Martyrdom, omdat het een hele knullige manier was om iemand te vermoorden. Omdat deze perk tot een hoop irritatie leidde, werd Martyrdom als normale perk niet meer in de games na World at War gestopt.

  Iedere speler die weleens Modern Warfare en World at War heeft gespeeld is ongetwijfeld vele keren gestorven door dankzij deze perk. Mede daarom eindigt Martyrdom op de tweede plaats.

  1. Juggernaut

  De beste Call of Duty perk is Juggernaut. Deze perk zat in Modern Warfare en World at War. Als je er logisch over nadenkt, is deze perk zonder twijfel het beste. Dit komt omdat je maar liefst 25% minder schade incasseert. Een kwart van alle schade wordt dus teniet gedaan door deze perk.

  Deze perk zit in Modern Warfare en World at War. Omdat deze perk eigenlijk veel te sterk is, werd deze weggelaten in andere Call of Duty games na World at War. De Juggernaut perk is eigenlijk heel sterk en het is daarom ook niet gek dat de perk niet meer in latere games zat.

  Juist daarom komt deze perk op nummer één van deze top 10. Als de meest noobvriendelijke, sterkste en meest bekende perk staat Juggernaut met stip op de eerste plaats.

  Call of Duty Online

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.