Fallout dogs - Honden uit 'The Wasteland'

  Stukje bij beetje kruipt de release van Fallout 4 dichterbij. Tot de release van de game voorzien wij met regelmaat van een special over Fallout 4. Omdat Dogmeat, een van je mogelijke companions, zo’n grote rol speelt, besteden we deze week aandacht aan honden in Fallout. Lees er meer over in deze Fallout dogs special.

  Vicious Dog

  5: Zwerfhond (Fallout 3)

  We beginnen bij de meest voorkomende hond en dat is de gewone zwerfhond uit Fallout 3. Als avonturier on ‘the wastes’ kom je ze vrijwel overal tegen in groepen van twee tot vijf. Ze zijn vrijwel altijd vijandig en laten je alleen met rust wanneer je daar de juiste perk voor hebt. Jaren van straling en overleven in de wildernis hebben voor het verweerde uiterlijk van de beesten gezorgd.

  4: Legion Mongrel (Fallout: New Vegas)

  Honden kunnen natuurlijk ook nuttig zijn, zo dacht Caesar’s Legion. Deze slavendrijvende factie maakt optimaal gebruik van alle middelen die tot de beschikking zijn. Zo hebben ze een eigen ‘Houndmaster’ die deze beesten speciaal fokt. The Legion gebruikt de dieren vooral als vechthonden of voor verkenningsmissies.

  De dieren zijn duidelijk te onderscheiden van de gewone en wilde hond. In tegenstelling tot andere honden, lijken de Legion Mongrels meer op wolven of coyotes. De moeder van deze honden is in ‘The Fort’ te vinden en draagt de naam Lupa. Je kunt haar brein krijgen om in Rex te stoppen. Je moet haar wel een waardige dood gunnen in een gevecht in de arena van Caesar’s Legion.

  3: Dogmeat (Fallout 3)

  Dogmeat, de trouwe viervoeter uit Fallout 3 waar bijna iedereen een betere band mee had dan met elk andere companion. Ondanks dat er karige interactive mogelijk was met het beest, kreeg een groot gedeelte van de community een band met het beestje. Dogmeat is dan ook uitgegroeid tot een icoon bij de Fallout-spelers.

  Het beest heeft voor ongelooflijk veel problemen gezorgd, omdat hij kon sterven. Todd Howard gaf zelf toe dat in Fallout 3 veel mensen hun vorige savegame opnieuw hebben moeten laden omdat Dogmeat aan stukken geslagen is door een raider of aan flarden is geschoten door een Super Mutant. In tegenstelling tot Fallout 3, is er in Fallout 4 rekening gehouden met de hondenliefhebbers.

  2: Rex (Fallout: New Vegas)

  Fallout zou Fallout niet zijn als er geen extreem bijzondere hond bij zou zitten. Rex is te vinden in Fallout: New Vegas en heet officieel ‘Cyberhound Mk III law enforcement officer support model’. Zoals te zien is, is Rex een hond die voor een groot gedeelte een robot is. Dit is allemaal gedaan om het beest in leven te houden omdat hij 209 jaar oud is en geboren is voor de grote oorlog.

  Na de vernietiging van Denver te overleven begon Rex door de Wastes te struinen, waarna hij aankwam bij Caesar’s Legion. Vechten was niets vreemds voor Rex, hij was voor de oorlog onderdeel van de Denver City police department. Verder in de tijd kwam hij bij Freeside terecht waar hij onder de hoede kwam van de Fallout-versie van Elvis die de naam ‘The King’ draagt.

  1: Dogmeat (Fallout 4)

  Natuurlijk sluiten we de lijst af met de nieuwe hond. Dogmeat, zoals de viervoeter ook in deze game heet, speelt in de weken naar de launch toe een erg aanwezige rol in de beelden die Bethesda naar buiten brengt. Dogmeat naast Mister Handy en Preston Garvey een van de vele companions en heeft een groot voordeel ten opzichte van de andere mogelijke partners.

  Bethesda weet dondersgoed dat bij iedereen die Fallout speelt een gouden hart heeft en een hond liever niet dood ziet gaan. Daarom kan Dogmeat niet dood. Hij kan wel voor een bepaalde tijd uitgeschakeld zijn, maar sterven zit er niet bij. Tegen je viervoeter aan praten daarentegen weer wel. Fallout heeft meer dan 111.000 zinnen dialoog. Delen hiervan zijn uiteraard ook afkomstig van mogelijke gesprekken met Dogmeat. Wanneer de eenzaamheid van de Wastes je te pakken heeft, kun je dus altijd tegen Dogmeat aan praten.

  Je hoeft geen expert te zijn om te zien dat Dogmeat een Duitse Herder is, maar een leuk ding om te weten is dat het beest gemodelleerd is naar de hond van Lead Level Designer Joel Burgess. De hond is hiervoor dan ook vaak genoeg over de vloer geweest bij de studio.

  Fallout 4 kun je nu pre-orderen.

  Fallout 4

  Verkijgbaar vanaf 10 november 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.