Fire Emblem Warriors gameplay besproken [Gespeeld op E3 2017]

  Fire Emblem Warriors vormt een cross-over tussen twee franchises; Nintendo's Fire Emblem en Koei Tecmo's Warriors. De hack 'n slash game moet eind dit jaar verschijnen voor Nintendo Switch en 3DS. Wij zijn er op de E3 al mee aan de slag gegaan, lees hier meer over de Fire Emblem Warriors gameplay!

  Een interessante combinatie

  Fire Emblem Warriors is een actievolle hack 'n slash game waarin de speler het opneemt tegen honderden vijanden tegelijk. Denk hierbij dus aan grootse veldslagen vol met tegenstanders, waarbij je in één klap tientallen vijanden de lucht in mept. De game beschikt over een hoop verschillende speelbare personages die ieder hun eigen speciale aanvallen (oftewel een Musou aanval in andere Warriors games) hebben. Elementen van Fire Emblem zien we onder andere terug in de personages, de wapens en het scherm dat verschijnt wanneer je in level stijgt.

  Wij hebben de game op de E3 al even mogen spelen, waarbij we ruim 2000 vijanden een kopje kleiner hebben gemaakt. Meer over de Fire Emblem Warriors gameplay lees je op de volgende pagina's!

  Grootse veldslagen

  Tijdens onze hands-on met Fire Emblem Warriors waren we aanwezig in een soort van groot fort, samen met onze teamgenoten en een hele hoop vijanden. Het doel was om dit fort stukje bij beetje over te nemen door alle vijanden in een bepaald blok te verslaan, met in het bijzonder de generaal die zich in elk blok bevindt. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, want eerst moet je jezelf een weg banen door de honderden vijanden die de weg blokkeren.

  Kijk dus niet gek op van een kill combo die in de duizendtallen reikt tijdens het spelen van Fire Emblem Warriors. Vijanden vallen bij bosjes neer terwijl jij een barrage aan aanvallen op ze loslaat. Hierbij heb je de keuze uit verschillende soorten aanvallen; standaard en speciaal. Veel van deze moves hebben ook nog korte cutscenes tot gevolg om ze goed over te laten komen, maar dit wordt na een tijdje wel wat repetitief omdat je steeds hetzelfde korte stukje moet bekijken.

  Verder krijg je tijdens het spelen van Fire Emblem Warriors steeds andere objectives opgedragen. Zo is het de ene keer je doel om een bepaalde persoon uit te schakelen, maar kan het ook zijn dat je daarna terug moet keren naar je thuisbasis of een teamgenoot, omdat deze wordt aangevallen. Om je hierbij te helpen heb je rechts bovenin je scherm een handige map, waarop je precies kan zien wat de lay-out van het speelveld is, waar de vijandelijke generalen zich bevinden en waar je teamgenoten zich bevinden. Ook kan je, mocht je dat willen, via deze map inzoomen op je directe omgeving.

  Genoeg bekende gezichten

  In Fire Emblem Warriors werken nieuwe personages samen met bekende gezichten uit de Fire Emblem franchise. De nieuwe personages zijn Rowan, Lianna, Darius en Yelena. Verder komen bekende karakters als Marth, Chrom, Corrin, Ryoma en Xander deze nieuwelingen versterken. Je kan tijdens het spelen naar wens wisselen tussen deze helden, met slechts een druk op de knop. Bovendien is het mogelijk om twee helden samen te voegen tot één, die daarna vernietigende combo's kan uitvoeren en de mogelijkheid heeft om (zelfs tijdens een aanval) tussen helden te wisselen.

  Bovendien is het mogelijk om samen te werken met andere helden, via een systeem dat geïnspireerd is op het pairing systeem in games als Fire Emblem Awakening en Fates.

  Genoeg dingen waar fans van de franchises mee bekend zijn dus, maar Fire Emblem Warriors biedt ook genoeg nieuws. Een van deze nieuwe toevoegingen is een stun gauge voor vijandelijke generalen, die zich naast hun health gauge bevindt. Wanneer deze stun gauge leeg is, kan de speler een critical strike uitvoeren.

  Een unieke mix

  Fire Emblem Warriors vormt een interessante combinatie tussen twee zeer verschillende franchises. De Warriors gameplay gecombineerd met de Fire Emblem karakters en wapens zorgt voor een unieke insteek die voor fans van beide franchises interessant kan zijn. De grootse veldslagen zorgen voor een hoop chaos op je scherm, waarbij de kill count gemakkelijk tot in de duizenden loopt. De echte badass in je komt naar boven tijdens het spelen van Fire Emblem Warriors!

  Fire Emblem Warriors verschijnt in de herfst van 2017 voor Nintendo Switch en Nintendo 3DS.

  Fire Emblem Warriors

  Verkijgbaar vanaf 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.