Final Fantasy XII The Zodiac Age gameplay verbeteringen [Gespeeld op E3 2017]

Article
maandag, 26 juni 2017 om 14:14
xgn google image
Over iets minder dan een maand kunnen we aan de slag met de remaster van de twaalfde Final Fantasy game. Dit herziene deel moet een hoop verbeteringen gaan brengen voor spelers. Op de E3 hebben we de game al even onder handen genomen, dit zijn de belangrijkste Final Fantasy XII The Zodiac Age gameplay verbeteringen!
Final Fantasy XII The Zodiac Age is een remaster van het (in het Westen) in 2007 verschenen twaalfde deel in de Final Fantasy reeks. De game kende in Japan nog een geüpgradete opvolger uit 2007 die dit jaar haar tienjarig jubileum mag vieren en dat wordt groots gevierd in de vorm van een remaster. Anders dan de Final Fantasy VII remake die er aan zit te komen gaat het hier dus om een remaster, niet om een complete remake, maar mogen we natuurlijk wel enkele verbeteringen verwachten.

De Final Fantasy XII The Zodiac Age gameplay verbeteringen in het kort

Hierbij moet je denken aan de toevoeging van het International Zodiac Job System, een feature die al wel in de geüpgradete Japanse versie beschikbaar was, maar de stap naar het Westen vooralsnog nooit heeft weten te maken. Een andere verbetering is te vinden in de balans: de moeilijkheidsgraad van de game is naar beneden geschroefd zodat het meer aanvoelt als een klassieke Final Fantasy titel. The Zodiac Age bevat daarnaast nog meer nieuwe features, waaronder een nieuwe Trials modus, een soort Horde-achtige modus waarin je honderd verschillende gevechten achter elkaar moet doorlopen.
Genoeg veranderingen dus, maar we hebben ze hierboven nog niet eens allemaal besproken. Op de volgende pagina's gaan we dieper op deze Final Fantasy XII The Zodiac Age gameplay verbeteringen in, lees dus snel verder!
113941

Introductie van het International Zodiac Job System

Een van de grootste veranderingen in de game is te vinden in de manier waarop je de verschillende personages kan ontwikkelen. De oorspronkelijke game gebruikte hiervoor een systeem genaamd het License Board, waarbij je gedurende het spelen van de game abilities en stat boosts ontgrendelde op een gigantisch bord dat door elk personage gedeeld werd. Dit zorgde er helaas voor dat ieder personage qua stats en aanvallen er ongeveer hetzelfde uit kwam te zien tegen het einde van de game.
Het nieuwe International Zodiac Job System geeft je de mogelijkheid om specifieke rollen aan een karakter te koppelen, waardoor deze unieke skills en stat boosts krijgt, afhankelijk van de gekozen rol. Hierbij moet je denken aan uiteenlopende rollen als White Mage, Knight of Archer. Dit moet zorgen voor een stuk meer variatie en diepgang in je party; zeker aangezien je uiteindelijk twee klassen per personage ontgrendelt.
113942

Game balans wordt aangepakt

Ook de algehele balans van de game gaat op de schop. De originele Final Fantasy 12 was namelijk een vrij lastige game, onder andere vanwege de nieuwe benadering op het gebied van zowel combat als verkenning; het bracht iets waar fans destijds nog niet aan gewend waren. Voorgaande Final Fantasy games maakten namelijk gebruik van willekeurige encounters, waarbij gevechten plotseling begonnen terwijl je je door de wereld begaf. In het twaalfde deel zag je de vijanden al lopen voordat een gevecht begon en daarnaast beschikte de game over een real-time gevechtssysteem; een grote verandering ten opzichte van de klassieke gameplay dus.
Deze veranderingen werden niet door alle spelers even goed ontvangen, waardoor de game door veel spelers als lastig werd ervaren. Square Enix heeft ervaren medewerkers ingezet om The Zodiac Age een groter succes te maken; zo heeft Hiroyuki Ito, game designer voor eerdere Final Fantasy titels, meegeholpen aan deze remaster. De balans van de game is verbeterd, waardoor de game wat makkelijker gemaakt wordt voor de spelers en meer als een klassieke Final Fantasy titel aanvoelt.
113943

Vol met aanpassingen

Maar deze twee grote aanpassingen zijn niet de enige aanpassingen die de remaster kent. Hiernaast bevat de game ook een nieuwe Trials modus, waarin spelers hun skills op de proef kunnen stellen door golf na golf aan sterke vijanden te verslaan. Er zijn honderd golven om te doorlopen. In deze gevechten kom je niet alleen standaard monsters tegen, maar je zult hier ook oog in oog komen te staan met bazen en mega-monsters.
Daarnaast is ook de High Speed modus aan de game toegevoegd. De gigantische wereld van Final Fantasy XII zorgde nog wel eens voor frustraties bij spelers, die te voet de halve wereld moesten doorkruisen om een quest in te leveren. De High Speed modus biedt oplossing door alle bewegingen te versnellen, zodat je gemakkelijker door de wereld heen kan komen. Daarnaast bevat de game een beter guide systeem en een nieuw autosave systeem.
Ten slotte is het natuurlijk een remaster, wat betekent dat de game ook op grafisch gebied behoorlijk is opgepoetst. Zo zijn de character models voorzien van meer kwaliteit en zijn de textures verbeterd. Ook het licht is verbeterd in The Zodiac Age. Maar toch is het zeker wel te zien dat het hier om een remaster gaat; verwacht dus geen gigantische verschillen zoals in de Final Fantasy VII remake het geval is.
De originele soundtrack is bovendien geheel opnieuw opgenomen en voorzien van acht nieuwe tracks, maar voor liefhebbers van de oude soundtrack is het mogelijk om tussen de twee te wisselen via het menu. Ook is het mogelijk om te kiezen uit zowel de Japanse als de Engelse stemmen. Genoeg opties dus, voor iedere fan!
113945

Voor fans en nieuwkomers

The Zodiac Age moet een hoop verbeteringen brengen, waardoor de game zowel interessant wordt voor fans van het eerste uur als voor nieuwkomers die de game nog niet eerder hebben gespeeld. De vernieuwde lagere moeilijkheidsgraad en alle quality of life aanpassingen moeten zorgen voor een soepelere gameplay-ervaring en het vernieuwde upgradesysteem moet meer variatie en diepgang gaan brengen voor de personages. Bovendien ziet de game er mooier uit dan destijds op de PlayStation 2, wat natuurlijk altijd een fijne bijkomstigheid is.
Final Fantasy XII The Zodiac Age komt op 11 juli uit voor de PlayStation 4.

Populair Nieuws