The Crew 2 gameplay onder handen genomen [Gespeeld op E3 2017]

Preview
maandag, 26 juni 2017 om 17:59
xgn google image
Met The Crew waagde Ubisoft zich sinds een lange tijd weer aan het race-segment. Dit uitstapje is zo goed bevallen dat er doorgeschakeld is naar de volgende versnelling. Het volgende deel uit de franchise weet het extreme op te zoeken. Maar of de The Crew 2 gameplay in goede aarde valt, lees je in deze verdieping.
In 2014 lanceerde Ubisoft zijn spelers naar een grote open wereld om… te racen! De Verenigde Staten waren jouw persoonlijke circuit geworden om je flink te misdragen en adrenaline te scoren. Begin 2018 komt er een vervolg uit op de racegame, waarbij opnieuw wordt teruggekeerd naar de Verenigde Staten. Dit keer zijn er wel een paar veranderingen toegevoegd om de boel fris te houden.

Een groter assortiment

Het is ongetwijfeld de grootste verandering die je binnen de franchise tegen gaat komen. In tegenstelling tot de eerste game, gaat The Crew 2 gameplay letterlijk ter land, ter zee en in de lucht. Niet alleen scheur je rond met de tofste bolides, maar krijg je ook met heel andere voertuig-types te maken.
Naast het gebruik van de “normale” racewagens kan je het stuur van off-road buggies overnemen. Hiermee scheur je over landerijen die de veringen van je standaard wagens niet aan kunnen. De aangepaste wagens brengen je door valleien en laten je grote sprongen in het diepe nemen. Durf jij het aan om door duizenden bomen heen te zigzaggen?
De buggy is niet het enige nieuwe soort waar je mee te maken krijgt. Je staat in voor een verrassing door de voertuigen aan de andere kant van het spectrum.

In het water

The Crew 2 richt zich naast off- en on-road op geheel andere racesporten. De game neemt je voor een groot gedeelte mee naar de wateren door middel van bootraces. Op het vloeibare oppervlak maak je je borst nat om de strijd aan te gaan met andere opgevoerde sloepen.
Over het algemeen maak je tijdens de bootraces gebruik van een speedboat, maar er zijn instanties waarbij je te maken krijgt met experimentele watervoertuigen. Bereid je in ieder geval voor op de weerstand die het water met zich mee kan brengen.
Van wat we tijdens de The Crew 2 hands-on gespeeld hebben, brengen de bootraces je naar rivieren, kanalen en zelfs moerassen. Her en der liggen obstakels om te ontwijken, maar met een beetje snelheid kan je een shortcut nemen over een laag stukje land. Voor waaghalzen zijn er ook schansen gebouwd om (hopelijk) een stuk verder te belanden.

Het luchtruim in

Een laatste categorie voertuigen waar je mee te maken krijgt, is een sportvliegtuig. Deze vliegmachines lijken zo de Red Bull Air Race uitgevlogen te zijn, je beeldscherm in. Met behendigheid moet je tijdens de The Crew 2 gameplay tussen bepaalde checkpoints heen vliegen om te winnen. Het is hierbij zeker dat je een aantal spectaculaire stunts uit moet halen!
Het besturen van deze vliegtuigjes gaat enorm soepel. Met de schouderknoppen van je controller kan je de verstelbare vleugels op de staart van richting doen veranderen. Door hier goed gebruik van te maken, krijg je scherpe manoeuvres als gevolg. Van bovenaf het gebied verkennen is in ieder geval geen straf in zo’n machine.

De wereld staat op zijn kop

De The Crew 2 gameplay heeft meerdere features om zo gemakkelijk mogelijk met de verschillende voertuig-variaties te kunnen stuntelen. Gebieden als New York zijn geheel vrij te verkennen, waardoor afwisseling van aanzicht eerder haalbaar is. Hier is een handigheidje op verzonnen door met een simpele knop bijvoorbeeld van een auto naar vliegtuig over te schakelen. Hier moet wel de ruimte en mogelijkheid voor zijn, zodat je niet opeens met een boot op het droge vast komt te liggen.
Naast de races die één bepaald voertuig gebruiken, maakt de The Crew 2 gameplay gebruik van de zogeheten “Mixed Races”. Gedurende deze wedstrijden begin je bijvoorbeeld in een boot, door later automatisch over te schakelen naar een vliegtuig, auto of buggy. Als een overgang begint, vervormd de hele wereld om je heen. Dit is geniaal om te zien en levert heel wat mooie momenten op.

Familie en vrienden

The Crew 2 krijgt ook meer verhalende elementen dan zijn voorganger. Het hoofdpersonage krijgt tijdens het spel namelijk te maken met vier verschillende gangs, of ook wel families genoemd. Hieronder vallen de categorieën street race, off-road, pro-racing en free-style. Met het voltooien van races en opdrachten voor de verschillende families verdien je punten waarmee je weer nieuwe bonussen en races vrij speelt.
Naast families om voor te races, krijgt je coureur ook te maken met twee sleutelfiguren per categorie. De eerste is een mentor die je van alles en nog wat leert. De tweede figuur is je rivaal, oftewel je grootste concurrent. Je kan het misschien al raden, maar jouw doelstelling is om met de roem ervandoor te gaan.
Zoals je hebt kunnen lezen komt de The Crew 2 gameplay met spiksplinternieuwe trucjes om de franchise goed op smaak te brengen. Naar mate de release dichterbij komt, wordt er natuurlijk nog veel meer informatie over de game verstrekt. Deze eerste aanvaring was absoluut een prettige en wij kijken uit naar wat The Crew 2 nog meer te bieden heeft.
The Crew 2 wordt verwacht voor Xbox One, PS4 en PC.

Populair Nieuws