Final Fantasy XIV Shadowbringers release en meer onthuld op Fan Festival Parijs

  De Final Fantasy XIV Shadowbringers release details zijn bekendgemaakt in Parijs. Daar werd op 2 en 3 februari het Final Fantasy XIV Fan Festival gehouden. Verschillende evenementen vonden plaats en ook werd er veel informatie bekendgemaakt over wat er binnenkort in de game te vinden is.

  Er zijn flink wat Final Fantasy XIV Shadowbringers release details bekendgemaakt door Square Enix. Tijdens het Final Fantasy XIV Fan Festival in Parijs werden de verschillende aankondigingen onthaald met een oorverdovend applaus van de vele fans die aanwezig waren. Wij waren ook aanwezig en zetten de grootste aankondigingen voor je op een rijtje!

  Final Fantasy XIV Shadowbringers release bekendgemaakt

  De eerste van de Final Fantasy XIV Shadowbringers release details kan niets anders dan de releasedatum van de nieuwe uitbreiding zijn. De nieuwe uitbreiding Shadowbringers komt namelijk uit op 2 juli voor de PlayStation 4 en PC. Het is ook mogelijk om de game al eerder te spelen, want dat kan door middel van Early Access. Je kunt de nieuwe uitbreiding dan al spelen vanaf 28 juni, maar om Early Access te krijgen moet je wel de game pre-orderen en dat kan vanaf 6 februari.

  Shadowbringers brengt verschillende nieuwe elementen naar de reusachtige MMO-wereld van FF XIV, waaronder nieuwe Jobs, gebieden en een nieuwe level cap. Daar blijft het alleen niet bij, want ook werd er een Collector's Edition voor Shadowbringers aangekondigd. Misschien wel de grootste aankondiging was de crossover die gaat plaatsvinden met NieR, maar daar lees je op de volgende pagina meer over.

  Verschillende crossovers

  Tijdens het Final Fantasy XIV Fan Festival werden verschillende crossovers aangekondigd voor de game. De eerste aankondiging is dat er een crossover gaat plaatsvinden met NieR in de vorm van een Alliance Raid die wordt ontwikkeld door Yoko Taro en Yosuke Saito, de bedenkers van NieR: Automata. De raid gaat YoRHa: Dark Apocalypse heten en is nu in ontwikkeling.

  Ook werd er een crossover aangekondigd met Final Fantasy XV die zelfs nog voor de Final Fantasy XIV Shadowbringers release uit gaat komen. Zo komt Noctis naar de online game en brengt hij zijn vliegende auto de Regalis met zich mee. De auto kun je in de game dan ook verdienen als Mount en wordt de allereerste Mount die je met vier personen kunt gaan gebruiken. De Final Fantasy XV crossover moet halverwege april in de game te vinden zijn, meer dan twee maanden voor de release van Shadowbringers.

  Final Fantasy XIV Shadowbringers details

  Nadat de Final Fantasy XV crossover vervolgens is geweest zal op 2 juli de officiele release van Final Fantasy XIV: Schadowbringers plaatsvinden en daarover werden dan ook veel details bekendgemaakt. Laten we beginnen bij de nieuwste job die wordt toegevoegd, want dat is namelijk de Gunbreaker, een Job die functioneert als een tank en daarmee onder andere de Paladin en Knight opvolgt. Gunbreakers maken gebruik van Gunblades, die in XIV zullen lijken op de Gunblades uit Final Fantasy VIII en je kunt deze job pas kieze wanneer je minstens één personage van level 60 hebt.

  Vanaf level 60 kun je als gunbreaker je personage nu maximaal naar level 80 tillen, want de levelcap gaat met tien levels omhoog van level 70 naar 80. Om weer het hoogste level te bereiken kun je allerlei nieuwe missies uitvoeren in onder andere de twee nieuwe gebieden die de Final Fantasy XIV Shadowbringers release met zich mee brengt: The Rak'Tika Greatwood en Il Mheg, The Realm of Pixies. Ook brengt Shadowbringers negen nieuwe dungeons bij de lancering met zich mee en krijgt de game nieuwe High-End Raids, maar die komen pas in oktober.

  Wat wel direct met de Final Fantasy XIV Shadowbringers release wordt geintroduceerd is New Game+, zodat je oude missies nog een keer opnieuw kunt spelen. Dat is best handig als je ervoor hebt gekozen om een upgrade te gebruiken om gelijk met de high level content te spelen, maar dan mis je natuurlijk wel het verhaal van de oudere missies. Dat is nu verleden tijd.

  Verder wordt er een nieuwe Beast Tribe geintroduceert in de vorm van The Pixies en die leven dan ook in Il Mheg. De Beast Tribe brengt ook een Primal met zich mee en dat is Titania in dit geval. Als laatste werd er een nieuw ras onthuld: De Viera. Fans van de game vragen al jaren om het ras dat werd geintroduceerd in Final Fantasy XII en met Shadowbringers worden de konijnorige (en wat pikant ogende) ras eindelijk toegevoegd tot vreugde van de zaal.

  Final Fantasy XIV Shadowbringers Collector's Edition

  Met de release van Shadowbringers is het ook tijd voor een nieuwe Collector's Edition van de game. Die komt dit jaar met een flink aantal fysieke en in-game items. Hieronder zetten we het allemaal voor je op een rijtje:

  • Shadowbringers Special Art Box - Een speciaal ontworpen doos, handgetekend door artiest Yoshitaka Amano
  • Dark Knight Figure - Een standbeeldje van de Warrior of Darkness in de vorm van een Dark Knight

  • Shadowbringers Art Book - Een artbook vol met ilustraties van de nieuwe uitbreiding

  • Shadowbringers Logo Sticker Cling -

  • FINAL FANTASY XIV Playing Cards - Een unieke set speelkaarten die je nergens anders kunt krijgen

  • In-game Grani Mount

  • In-game Wind-up Fran Minion

  • In-game Revolver Gunbreaker Weapon

  De Collector's Edition van Final Fantasy XIV Shadowbringers is vanaf 6 februari te pre-orderen. Hetzelfde geldt voor de gewone editie van de game. Ongeacht welke versie je bestelt, krijg je toegang tot de Early Access periode en krijg je in de game een Baby Gremlin Minion en een Aetheryte Earring die je kunt gebruiken om je personage nog beter te maken.

  Final Fantasy XIV Shadowbringers komt uit op 2 juli op de PlayStation 4 en PC. Als je de game nog niet hebt, kun je eerst aan de slag met de Complete Edition van de game. Die bevat zowel Final Fantasy XIV: A Realm Reborn als een aantal uitbreidingen.

  Final Fantasy XIV: Heavensward

  Verkijgbaar vanaf 26 june 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.