De beste cosplay van Final Fantasy XIV Fan Festival Parijs

  Het Final Fantasy XIV Fan Festival was afgelopen weekend in Parijs en wij waren aanwezig. Zo ook tijdens de speciale cosplay wedstrijd en daar hebben we een aantal mooie kiekjes aan overgehouden. Dit is de beste cosplay van het Final Fantasy XIV Fan Festival in Parijs

  10. Naoki Yoshida

  We beginnen deze lijst met de beste cosplay van Final Fantasy XIV Fan Festival met niemand minder dan de regisseur van de game. Hij droeg namelijk gedurende de eerste dag een volledig pak van een Gunbreaker, de nieuwe class die wordt toegevoegd aan de game. Om het af te maken had hij ook een Gunblade bij zich die doet denken aan de Gunblades uit Final Fantasy VIII.

  9. Yo-Kai Watch

  De volgende van de cosplayers wist wel een erg bijzondere verschijning te zijn, want de bovenstaande dame bracht een omgebouwde rolstoel met zich mee die volledig is omgetoverd tot Yo-Kai uit de gelijknamige game Yo-Kai Watch. Het mag dan wel van een andere serie zijn, maar de creativiteit is waar het om gaat. In het donker kon deze supermobiel zelfs shinen dankzij wat prachtige lichtjes en dus moesten we haar wel mee nemen in deze lijst met beste cosplay van Final Fantasy XIV Fan Festival.

  8. Red Mage

  De volgende op onze lijst met beste cosplay van Final Fantasy XIV Fan Festival is de Red Mage uit Final Fantasy XIV: A Realm Reborn. Bewapend met één van de befaamde Rapiers en met de prachtige witte veer, wist deze cosplayer een goede indruk achter te laten. Wat het helemaal afmaakt is het detail dat te zien is op het pak zelf. In het specifiek zijn de gouden knopen indrukwekkend.

  7. Au Ra Warrior

  Deze verschijning wist zodra de eerste stappen op het podium werden gezet een goede indruk achter te laten. Deze Au Ra Warrior is één van de speelbare personages in Final Fantasy XIV, maar deze cosplayer heeft haar daadwerkelijk tot leven weten te brengen. Het valt dan ook zeker in het rijtje van één van de beste cosplay van Final Fantasy XIV Fan Festival die we hebben gezien.

  6. Alisaie & Alphinaud Leveilleur

  Niet één, maar twee cosplayers weten de volgende plek op onze lijst met beste cosplay van Final Fantasy XIV Fan Festival te bereiken. Niemand minder dan de Leveilleur tweeling wordt namelijk tot leven geroepen en dat is ondanks de verschillende kleding goed te zien. De tweeling speelde in FF XIV meerdere keren een belangrijke rol in het verhaal van de Warrior of Light en kwamen dan ook mooi tot leven tijdens het Fan Festival.

  5. Samurai (Final Fantasy XIV: Stormblood)

  De volgende op onze lijst met beste cosplay van Final Fantasy XIV Fan Festival is deze prachtige samurai. Je kunt het personage herkennen uit Final Fantasy XIV: Stormblood, want daar werd het personage door middel van quest geïntroduceerd. Wat de cosplay helemaal af maakte was de prachtige katana die angstaanjagend uit haar schede werd gehaald om een goede indruk te maken op de jury.

  4. Amon’s Attire

  Deze bijzonder verschijning wist met een combinatie van humor en kwaliteit een goede indruk achter te laten op het publiek. Met een grote grijns en een prachtig (nep-)geweer stond zowel het publiek als de jury versteld van deze cosplay van Amon’s Attire. Het is dan ook zeker één van de beste cosplay van Final Fantasy XIV Fan Festival die we tijdens het feestelijke evenement hebben gezien.

  3. Astrologian

  Hoe dichter we bij de nummer één komen, hoe mooier de cosplay wordt en dat is duidelijk te zien met de volgende cosplayer. De Astrologian wordt hier namelijk op voortreffelijke wijze nagemaakt compleet met functionerende Star Globe. De cosplayer wist dan ook een groot applaus te vergaren en is zeker één van de beste cosplay van Final Fantasy XIV Fan Festival die we zagen.

  2. Zenos yae Galvus

  De grootste vijand die je in Final Fantasy XIV: Stormblood tegen kunt komen weet tevens de tweede plaats op onze lijst met beste cosplay van Final Fantasy XIV Fan Festival te veroveren. Wat alleen maar bij wist te dragen aan de cosplay, was dat dit arrogante personage ook daadwerkelijk zo werd gespeeld door de maker van het pak. Hierdoor kwam het personage daadwerkelijk tot leven en is het bijzonder dat er maar één cosplayer beter wist te zijn.

  1. Firebird

  De beste cosplay van Final Fantasy XIV Fan Festival kwam in de vorm van deze majestueuze vogel. De Firebird is in Final Fantasy XIV: A Realm Reborn één van de verschillende beesten waarop je kunt rijden en werd tot in detail nagemaakt. Het koste de maker elf maanden tijd, waarbij nachtwerk vaak om de hoek kwam kijken maar het resultaat was daar. Het meest magische moment ontstond toen de lichten even werden uitgezet om de led-lampjes in de vleugels daadwerkelijk te laten schijnen.

  Dit is de beste cosplay van Final Fantasy XIV Fan Festival!

  De cosplay van Final Fantasy XIV Fan Festival is zeker niet mis, maar naast deze tien pracht plaatsjes was er nog veel meer. Hieronder kun je nog een kijkje nemen naar een aantal andere cosplayers die tijd en moeite namen om personages na te maken. Het is slechts een kleine greep uit de dertig finalisten van de cosplay wedstrijd.

  Cosplay Final Fantasy XIV Fan Festival - XGN.nl

  Als je meer wil weten over het Final Fantasy XIV Fan Festival kun je ook lezen over de grootste aankondigingen van het weekend. Er werden details bekendgemaakt over de nieuwe uitbreiding Shadowbringers, maar daar bleef het niet bij. A Realm Reborn krijgt namelijk verschillende crossovers, waaronder één met NeiR: Automata.

  Final Fantasy XIV: Shadowbringers

  Verkijgbaar vanaf 2 july 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.