Final Fantasy XIV: Endwalker - Exclusief interview met Yoshida-san

Article
maandag, 07 juni 2021 om 15:00
final fantasy xiv endwalkerf1620126174
Nog maar even en dan barst E3 2021 los. Square Enix liet ons tijdens het Final Fantasy Fan Fest al het een en ander zien van de nieuwe Final Fantasy XIV uitbreiding 'Endwalker', een game die zijn gezicht zeker zal laten zien tijdens E3 2021. Wij hadden een exclusief interview met game director Yoshida-san over de komende uitbreiding en wat deze allemaal naar de game zal brengen.
Op 23 november is het zover: Final Fantasy XIV: Endwalker komt uit en de duizenden fans van de ijzersterke Massive Multiplayer Online RPG kunnen weer aan de slag met allerlei toffe nieuwe toevoegingen, zoals de nieuwe Reaper job en een mannelijke Vierra. Een van die nieuwe toevoegingen is de voortzetting van het verhaal in de game dat in Shadowbringers behoorlijk epische proporties aangenomen heeft. Het lijkt erop dat dit verhaal in Endwalker tot een climax zal komen. Voor het gevoel van sommigen zou dat misschien het einde van de digitale wereld kunnen betekenen, maar wees gerust: wij vroegen Yoshida-san ernaar en zijn antwoord is geruststellend.

Zal Eorzea daadwerkelijk eindigen en in welke vorm zal de wereld herboren worden als het 'einde der tijden' dan aanbreekt?

Toen Final Fantasy XIV net uitkwam betekende iedere rol die je in het begin koos een bepaald voordeel en een toewijding aan één van The Twelve, een soort van goden in de game. Nog niet lang geleden verdween dit helemaal naar de achtergrond. Nu de game meer richting The Twelve beweegt en wie zij eigenlijk zijn, rijst de vraag of de keuzes in het begin toch niet meer invloed hebben dan we eerder dachten.

Hoe zal de keuze van de toewijding aan The Twelve uiteindelijk beïnvloeden welke dingen er gaan gebeuren?

Als FFXIV: Endwalker in november uitkomt, mogen spelers ook weer oude bekenden verwelkomen. Onder andere de Magus Sisters uit Final Fantasy IV komen weer terug, alleen dit keer in een iets andere vorm. Daarnaast krijgen we nog andere karakters die voor de nodige overlappingen met andere Final Fantasy games zorgen. Het lijkt er dan ook op dat er in deze uitbreiding nóg meer connectie komt met de rest van de Final Fantasy wereld dan er al wat. Wij vroegen Yoshida-san wat we mochten verwachten

Welke andere Final Fantasy-hommages mogen we nog meer verwachten in Endwalker?

Endwalker zal een nieuwe set aan raids krijgen in Pandaemonium. Deze raids zullen een unieke setting hebben die allerlei nieuws met zich meebrengt. Wij vroegen meer over Pandaemonium, waaronder over de unieke loot en schatten in de raids.

Wat zal deze raid op het gebied van een verhaallijn en schatten/loot naar Final Fantasy XIV brengen?

Tijdens de Final Fantasy Fan Fest showcase kwam er een segment voorbij over The Island Sanctuary, een eiland waarin spelers heerlijk tot rust kunnen komen. Wat dat eiland precies inhoudt en wat er te doen is, werd alleen niet in detail besproken. Tijd om het Yoshida-san te vragen.

Wat voor soort activiteiten en mogelijkheden kunnen we in The Island Sanctuary vinden?