Final Fantasy XII The Zodiac Age Release - Dit moet je weten!

Article
donderdag, 25 augustus 2016 om 18:38
xgn google image
De afgelopen jaren hebben een hoop games uit de Final Fantasy-reeks een grafische update gekregen. Het was dan ook te verwachten dat Final Fantasy XII de remaster-behandeling zou krijgen. Wij mochten de PS4-versie al even spelen op gamescom. Dit zijn 5 dingen die je moet weten over de Final Fantasy XII The Zodiac Age release!
Het is alweer bijna tien jaar geleden sinds Final Fantasy XII oorspronkelijk uitkwam voor de Playstation 2. Ergens in 2017 kunnen we een geüpdatete versie verwachten in de vorm van de Final Fantasy XII The Zodiac Age release. Het gaat hoofdzakelijk om een remaster, maar deze versie brengt ook wat nieuwe features met zich mee.

5. Straatratten en luchtpiraten

Een belangrijk aspect wat natuurlijk niet verandert in de Final Fantasy XII The Zodiac Age release is het verhaal. We geven graag even een korte samenvatting voor zowel oudgedienden als nieuwkomers! Het verhaal van Final Fantasy XII draait om het kleine koninkrijk Dalmasca in de wereld Ivalice. Dit koninkrijk is lange tijd neutraal geweest in de oorlog tussen het Archadiaanse Rijk en het Rozarriaanse Rijk, maar raakt uiteindelijk bezet door het Archadiaanse rijk.
In Rabanastre, de hoofdstad van Dalmasca, probeert de 17-jarige straatrat Vaan het koninklijke paleis te bestelen om de Dalmascaanse schatten uit handen van het Archadiaanse Rijk te nemen. Tijdens zijn poging om de schatten terug te halen, raakt hij verzeild in een strijd tussen Archadiaanse soldaten en Dalmascaanse rebellen.
Ook ontmoet hij tijdens zijn kraak de luchtpiraat Balthier en zijn partner Fran, die ook op zoek zijn naar een Dalmascaanse schat. Samen met de luchtpiraten belandt hij aan de kant van de Dalmascaanse rebellen. Samen besluiten zij het op te nemen tegen het Archadiaanse Rijk.
96766 1

4. Active Dimension Battle System

Final Fantasy XII was de eerste single-player Final Fantasy-game sinds Final Fantasy X en introduceerde ons aan een gloednieuw gevechtssysteem. Dit gevechtssysteem draagt de naam Active Dimension Battle System en is in feite een semi-actief gevechtssysteem dat sterk afwijkt van de veelvoorkomende turn-based systemen uit de Final Fantasy-reeks.
Zo bestuur je in de Final Fantasy XII The Zodiac Age release te allen tijde één personage tegelijk, waarmee je over de overworld heenloopt. Je kunt te allen tijde schakelen tussen de personages in je team. Monsters en andere tegenstanders verschijnen op de overworld en er zijn dus geen random encounters. Hier kun je met je actieve personage omheen bewegen.
Toch is het gevechtssysteem niet volledig actief, omdat je wel net als in eerdere Final Fantasy-games een menu hebt met verschillende commando's zoals aanvallen en toverspreuken. Ieder commando zal een eigen laadtijd hebben om uitgevoerd te worden. Als je dus alleen de turn-based gevechtssystemen kent, zal dit semi-actieve systeem even wennen zijn.
96767 1

3. Even doorspoelen

Een nieuwe feature in de Final Fantasy XII The Zodiac Age release is dat je nu met een simpele druk op de knop kunt doorspoelen. Een veelvoorkomend kritiekpunt op de oorspronkelijke versie van Final Fantasy XII was namelijk dat de omgevingen veel te uitgestrekt waren om snel doorheen te kunnen navigeren.
Binnen de doorspoelfunctie zul je de keuze hebben uit twee verschillende snelheden, namelijk 2X en 4X. Wanneer je snel door kerkers wilt rennen, is het aan te raden om gebruik te maken van de 2X-snelheid. Als je graag sneller over de uitgestrekte landschappen wilt rennen, zal de 4X-snelheid goed van pas komen.
96768 1

2. Zodiac Job System komt naar het Westen

Een andere nieuwe toevoeging aan de Final Fantasy XII The Zodiac Age release is dat het zogeheten Zodiac Job System voor het eerst naar het Westen gebracht wordt. Dit systeem zat eerder alleen in de International Version van Final Fantasy XII welke alleen uitkwam in Japan.Het Zodiac Job System biedt nieuwe manieren om je personages te laten ontwikkelen.
Je zult in dit systeem een specifieke job toewijzen aan ieder personage. De toegewezen jobs kunnen op een later moment niet meer aangepast worden. De toegewezen job bepaalt welke vaardigheden je personage zal kunnen leren. In totaal zal er uit twaalf verschillende jobs gekozen kunnen worden.
96769 1

1. Verbeterde graphics

Aangezien de Final Fantasy XII The Zodiac Age release een geremasterde versie van Final Fantasy XII is, kun je natuurlijk sterk verbeterde graphics verwachten. Dit al helemaal omdat Final Fantasy XII inmiddels alweer bijna tien jaar oud is. Alles is opnieuw gerenderd en ziet er een stuk scherper uit dan ooit tevoren.
We zijn qua consoles natuurlijk alweer twee generaties verder. We kijken er dan ook nu al naar uit om terug te keren naar Ivalice en de avonturen van Vaan en zijn teamgenoten opnieuw te beleven op de PS4. Laat de Final Fantasy XII The Zodiac Age release dus maar komen!