Top 5 Carmageddon Max Damage features die er toe doen

Article
donderdag, 31 maart 2016 om 9:53
xgn google image
Carmageddon Max damage zal op 3 juni uitkomen voor PlayStation 4 en Xbox One. Het spel dat met deel 1 uit 1997 nog hevig ter discussie stond, vanwege zijn bloederige en gewelddadige inhoud, is in essentie nog altijd hetzelfde gebleven. Wel zijn er heel veel nieuwe Carmageddon Max Damage features toegevoegd om naar uit te kijken.
Nu, bijna 20 jaar later, probeert Stainless Games met Carmageddon Max Damage terug te gaan naar de roots. Wat met het Reincarnation deel niet helemaal lukte, moet door het voortborduren hierop in combinatie met een hele hoop nieuwe toevoegingen van Max Damage wel een succesvolle game maken. Wij hebben de nieuwe game kort even kunnen spelen en verwachten een leuke tijdverdrijvende game waarin je samen met je vrienden lekker onbenullig te werk gaat.
Om Carmageddon te winnen, moet je nog altijd mensen doodrijden, auto’s van de andere spelers kapot maken of het aantal voorgeschreven rondjes rijden. Het is in de basis nog steeds Carmageddon, maar in en om de game zijn er een heleboel dingen veranderd om de game weer helemaal interessant te maken. Het zijn veel te veel nieuwe functies en extra’s om op te noemen. Daarom vind je de belangrijkste 5 Carmageddon Max Damage features in deze special.

5. Nieuwe physics

Omdat Stainless games alles “in huis” ontwikkelt, heeft het haar eigen engine door de jaren heen kunnen ontwikkelen. Dit heeft in Carmageddon Max Damage er toe geleid dat er (eindelijk) volledig nieuwe physics in de game zitten die er voorheen niet waren.
Zo zal gewicht een belangrijke rol gaan spelen in de nieuwe game. Alle dingen die je aan je auto geslingerd krijgt aan powerups – zoals sloopkogels -, neem je mee in het gewicht en de bestuurbaarheid van je auto. Ook mensen die je op je auto meedraagt of aan de uitsteeksels van je auto hebt geregen, wegen hierin mee. Veel realistischer dus.
88683

4. Puntensysteem

Een van de nieuwe Carmageddon Max Damage features, door Stainless Games toegevoegd, is een nieuw puntensysteem. Dit houdt in dat je elke auto die je vrijspeelt in de basisvorm krijgt. Met het puntensysteem kan je vervolgens naar eigen invulling de hoeveelheid armor, snelheid of beweeglijkheid verhogen. Zo zal een tank vast niet veel armor meer nodig hebben, maar goed... dat bepaal je dus zelf.
Je kan het puntensysteem niet direct van de start af aan volledig invullen. Hiervoor zul je eerst in de verschillende levels zogenaamde upgradetokens moeten verzamelen. Dit kan in alle gamemodi dus je kan ook mooi met je vrienden op zoek gaan. Het puntensysteem is te vergelijken met het 'Pick Ten systeem van Call of Duty, waarbij je ook eerst moet levelen voor je alle perks naar eigen smaak in kan vullen.
88684

3. Replay modus

Een game als Carmageddon Max Damage draait natuurlijk om het zoveel en zo mooi mogelijk veroorzaken van ongelukken. Zij het door mensen met powerups te vermoorden, andere auto’s met powerups op te blazen of door gewoon hard door een wereld heen te rammen. Om al dit moois nog eens in alle geuren en kleuren terug te kijken, is er nu een 'Replaymodus' toegevoegd aan de game.
In deze modus kan je je taferelen nog eens van alle kanten terugkijken. Buiten dat, is er ook de mogelijkheid om je eigen ongelukken tot een mooie clip te knippen en met een druk op de knop te uploaden. Zo kunnen andere kamikazepiloten ook nog eens van je ongelukken genieten.
88685

2. Meer dan 90 Powerups

In Carmageddon Max Damage zijn echt een hele rits aan powerups toegevoegd die het vermoorden van mensen of kapot rijden van andere auto’s zullen bevorderen. Er zijn drie verschillende soorten. Eén kleur dient als powerup voor pedestrians, een andere kan je oppakken om wapens tegen andere auto’s te krijgen en de derde is een powerup die voor beide dient.
Bij de derde categorie horen ook een tal van powerups die je andere voordelen geven zoals een ‘gravity’ powerup die je auto vast laat plakken aan de aarde. Heel handig om niet weg gebeukt te worden. Deze nieuwe gigantische lading van powerups zorgt er in ieder geval voor dat elk potje Carmageddon een unieke is.
Om het helemaal spannend te maken, heeft Carmageddon Max Damage in iedere map één powerup liggen waarmee je alle pedestrians op de map kan zien. Vind je deze, dan zit je gebeiteld als jouw tactiek was om alle pedestrians overhoop te rijden. Uiteraard ligt deze powerup op een heel lastig te vinden plek en wisselt dit per potje.
88686

1. Pedestrians in alle soorten en maten

Carmageddon draait uiteindelijk om het slopen van zoveel mogelijk mensen. Mede daarom heeft Stainless Games meer soorten pedestrians aan de game toegevoegd dan ooit tevoren. Mensen in alle soorten en maten, te voet, op de fiets, in een rolstoel, zitten in de game. Cheerleaders, American Football spelers, maar ook huisdieren en wilde dieren laten zich zonder problemen dood rijden.
In een enkele map, die Stainless Games voor het gemak tijdens hun presentatie aanduidde met Area 51, is het zelfs mogelijk om aliens op je motorkap te scheppen. Als je maar wel zorgt dat je daarvoor de ‘pedestrian dance’ powerup op hebt gepakt. Dan dansen alle pedestrians. Sterven ze in ieder geval een vrolijke dood.
Carmageddon Max Damage komt op 3 juni uit voor PS4 en Xbox One. Mensen die Carmageddon Reincarnation reeds aanschaften, hebben recht op een gratis versie van de aankomende game. De release voor de pc-versie laat nog op zich wachten.