Gaat Battlefield 6 spelers verenigen of verder verdelen?

Article
zondag, 30 mei 2021 om 11:00
maxresdefaultf1622155913
Goed nieuws, het kabinet heeft nieuwe versoepelingen aangekondigd voor 5 juni aanstaande, waaronder de heropening van de bioscopen. Zo onderhand is er namelijk een klein drama ontstaan in de bioscopen en de filmwereld in het algeheel. Zo blijkt uit een onderzoek van Ampére Analysis dat de industrie de komende vijf jaar meer dan 130 miljard euro verlies gaat draaien.

Op een andere manier geld in het laatje brengen

De internationale en lokale productiebedrijven kunnen de films die ze gemaakt hebben ook moeilijk uitbrengen in een gesloten bioscoop. Tot nu toe hebben de uitgevers en productiebedrijven twee keuzes gehad voor de films die ze gemaakt hebben. Of je wacht tot de bioscopen eenmaal weer open zijn en brengt dan je film uit.
Dit met de hoop dat de bioscopen lang genoeg kunnen openblijven om er genoeg aan te verdienen. de andere optie is het vermijden van de bioscopen en het zoeken naar een nieuwe partner. Die nieuwe partner kennen we sinds de lockdown allemaal heel goed: onze grote vriend Netflix. Veel filmbedrijven wereldwijd, van Amerika tot Azië, kiezen voor die tweede optie en verkopen hun nieuwste films aan Disney+, Netflix, Amazon Prime Video en nog veel meer andere streamingdiensten, zodat er toch nog wat geld verdiend wordt.
Nu zijn er op dit moment enorm veel streamingdiensten om uit te kiezen, elk met zijn eigen niche. Maar waar brengen die productiebedrijven en uitgevers dan hun films uit? Dat hebben we voor jullie uitgezocht en in een handig grafiekje gezet, zodat je een bewuste keuze kan maken als je voor een nieuw streamingplatform wil kiezen.
film releases mei maart 2021 01f1622154678
Zoals je duidelijk kunt zien, biedt Netflix de meeste nieuwste films. Met 39 films in de laatste drie maanden steekt het platform ver boven de concurrentie uit. Dat Netflix bovenaan staat, is ook niet zo gek. Het is het grootste streamingplatform met meer dan 207 miljoen gebruikers en daarmee beschikt Netflix over een lekker budget om mee te stoeien. Met al dat geld kunnen veel licenties aangeschaft worden, maar ook de eigen producties spelen hierin een grote rol.
Toch zitten de concurrenten Netflix op de hielen als het op gebruikers aankomt. Zo geeft Jeff Bezos aan dat Amazon Prime Video al meer dan 175 miljoen gebruikers heeft. Daarnaast hebben streamingdiensten als Apple TV, Disney+ en Prime ook gigantische bedrijven achter zich die ervoor kunnen kiezen om bakken met geld in hun platform te steken.
In de toekomst kan deze grafiek er dus ook weer heel anders uitzien. Maar zolang dat nog niet gebeurt, blijf Netflix de koning van de meeste nieuwe films. Als je lekker veel nieuwe producties wil kijken, moet je dan ook bij hen zijn.
Dit artikel is geschreven door Sjaak Stechman