FIFA soundtracks - De 10 vetste nummers in FIFA games ooit

  FIFA 18 is net uit en heeft ons weer een mooie soundtrack bezorgt. Daarom leek het ons de perfecte gelegenheid om eens terug te blikken op de FIFA soundtracks uit het verleden. Bekijk hier de 10 gaafste nummers in FIFA soundtracks ooit. Op deze ritmes willen we wel scoren!

  Top 10 nummers in FIFA Soundtracks

  We trappen onderstaand direct af met de nummer tien, bovenstaand kun je door op de video te klikken het nummer van Muse lusiteren. De betreffende nummers staan steeds boven het kopje in de video, zodat je nog eens kunt genieten van deze toppertjes!

  10. Muse - Supermassive Black Hole (FIFA 07)

  Muse is een band die zo groot is dat het bijna onmogelijk is om die nergens van te kennen. Supermassive Black Hole haalde destijds de hitlijsten in veel landen en zo ook de playlist van FIFA 07. Een lekker nummer, daarom verdient die zeker een plek in de lijst.

  9. Empire of the Sun – Alive (FIFA 14)

  In FIFA 14 vinden zien we Empire of the Sun terug. De sound van deze band is het best te omschrijven als zweverige electronische synthpop. De dromerige track ‘Alive’ was ideaal om in FIFA 14 lekker rustig je potje in te stellen.

  8. Flogging Molly - To Youth (My Sweet Roisin Dubh) (FIFA 2005)

  Met Flogging Molly is te allen tijde een feestje. De band komt uit Los Angeles en mixt het genre punk rock met traditionele Ierse volksmuziek. Met To Youth kwam was de band een gezellige toevoeging aan de soundtrack van FIFA 2005 . Geen gebruikelijk nummer vergeleken met andere tunes FIFA soundtracks, maar daarom zeker niet minder gaaf.

  7. De Staat - Down Town (FIFA 14)

  De band De Staat is wel een beetje de trots van Nederland. Deze alternatieve rockband werd in het buitenland goed opgepikt en het plekje dat ze met het nummer Down Town in FIFA 14 kregen hebben de rockers dan ook dik verdiend! Rox had ooit een interview met de band over de FIFA bijdrage.

  6. Foals - Olympic Airways (FIFA 09)

  Wat een hoop indie bandjes komen er voorbij in de FIFA soundtracks. Foals is er ook zo één. Hun hoge gitaarloopjes met diepe delay zorgen voor hun identieke, lichtvoetige sound. Door het nummer Olympic Airways die op de soundtrack van FIFA 09 staat, krijg je waarschijnlijk gelijk zin om een balletje te trappen!

  Bloc Party – Helicopter (FIFA 06)

  Bloc Party is een band die meerdere keren voorkomt in verschillende FIFA Soundtracks en bewijst hiermee dat de lichtelijk experimentele indie rock tracks hier prima voor geschikt zijn. Hierdoor krijg je toch gelijk zin om een lekker potje te spelen?

  4. Damian Marley -Welcome to Jamrock (FIFA 06)

  Dit is zonder twijfel het grootste hit van de zoon van legende Bob. Deze relaxte reggae classic is natuurlijk heel vaak als soundtrack terug te horen, zonder dat die verveelt. Deze laid back track zat in de playlist van FIFA 06, en is een heerlijke tune om je in de voetbal stemming te krijgen.

  3. Chase & Status – No Problem (FIFA 12)

  De soundtracks van FIFA hebben vaak een rock/indie tintje en electronische muziek is daarom altijd een leuke afwisseling. Chase & Status is een duo afkomstig uit London, die zich voornamelijk op de productie van drum and bass richten. Deze catchy tune paste prima in de soundtrack van FIFA 12!

  2. Gorillaz-Rhinestone Eyes (FIFA 11)

  Wie houdt er nou niet van de virtuele band Gorillaz? De getekende groep maakt kenmerkende alternatieve muziek waarin zij electronica, rock, hip-hop en meer door elkaar mengen. Een nummer in de FIFA 11 soundtrack die je laat voetballen!

  1. SONG 2 – Blur (FIFA Road to Worldcup 98)

  Van alle FIFA soundtracks is deze misschien nog wel de meest herkenbare. Deze welbekende klassieker was te horen in de playlist van FIFA Road to Worldcup 98 en is sindsdien zijn populariteit niet verloren. Destijds een ongekend grote internationale hit, en nog steeds een veelgebruikt nummer in van alles en nog wat. Want zeg nou zelf, doet WOO HOO geen belletje bij jou rinkelen?

  Mis jij nou nog een nummertje die eigenlijk ook wel een plekje in deze top 10 zou verdienen? Laat het ons dan weten in de reacties!

  FIFA 15

  Verkijgbaar vanaf 25 september 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.