Wie komt er op de FIFA 21 cover?

Article
donderdag, 09 juli 2020 om 16:00
Wie komt er op de FIFA 21 cover? Het is een vraag die bij iedere FIFA release terugkeert en die tot veel discussies leidt. Een paar namen komen steevast in de discussie naar voren, maar sommige spelers verdienen volgens ons meer aandacht. In dit artikel lees je welke spelers wij denken en vooral hopen terug te zien op de FIFA 21 cover.

Messi en Ronaldo

Het was Lionel Messi die jarenlang stond te schitteren op de FIFA cover. Niets mis mee, maar steeds meer fans keerde zich tegen de Argentijnse voetballer op het spel. Na jarenlang dezelfde speler op de voorkant te hebben, waren fans er klaar mee. Daarom stond op FIFA 18 en FIFA 19 de rivaal van Messi op de cover: Cristiano Ronaldo.
Bij EA gaat het meestal als volgt: staat Messi op de voorkant? Dan is hij de beste speler in het spel. Staat Ronaldo op de voorkant? Dan is Ronaldo degene met de hoogste rating. Met 2021 in zicht lijkt het ons mooi als EA beide spelers weet te strikken voor de cover. Het jaar 2021 wordt misschien wel het laatste jaar waarop we beide spelers op zo’n hoog niveau zien presteren.

Jordan Henderson

In 2015 was het dus Messi die op de cover stond, maar dat jaar konden fans kiezen wie er naast de buitenspeler op de voorkant verscheen. Door middel van online stemmen kregen mensen de kans om uit vier spelers te kiezen. Deze speler zou dan naast Messi schitteren op de cover in Engeland. De speler die de meeste stemmen kreeg was Jordan Henderson, iets wat leidde tot veel kritiek aan het adres van EA.
Volgens velen was Henderson een huis-tuin-en-keuken-voetballer die niets speciaals in zijn mars had. Geen absurde records achter zijn naam, geen prijzen met zijn club Liverpool en geen persoonlijke prijzen. Nu in 2020 is hij de aanvoerder van Liverpool en heeft hij de Champions League, WK voor clubs en UEFA Supercup omhoog mogen tillen. Binnenkort pakt hij de felbegeerde Premier League beker vast, die er wellicht voor zorgt dat de Engelse middenvelder de nieuwe ster is op de FIFA 21 cover.

Arjen Robben

Waar ze in Engeland soms een andere cover hebben dan de internationale versie, hebben wij in Nederland nooit een eigen cover. Hoe vet zou het zijn als we op de FIFA 21 cover ineens een sterspeler uit de Eredivisie zien verschijnen? FIFA is ten slotte uiterst populair in ons kikkerlandje.
Aan welke ster wij denken? Arjen Robben. De buitenspeler stopte in 2019 met voetballen, maar keerde onlangs terug bij zijn oude club FC Groningen. Hoe leuk zou het zijn als een van de beste Nederlandse voetballers aller tijden na zijn sensationele terugkeer ineens op de cover te zien is?

Erling Braut Håland

Wanneer je het hebt over sensaties, kan tienersensatie Erling Braut Håland natuurlijk niet achterblijven. De in Noorwegen geboren spits scoorde voor zijn club Red Bull Salzburg 16 doelpunten in 14 wedstrijden in de competitie. In de Champions League ging hij vrolijk verder met scoren, waar hij in de 6 groepswedstrijden 8 keer doel trof.
Deze ongekende cijfers bleven bij het grote publiek niet onopgemerkt. In de winter van 2019 betaalde Borussia Dortmund circa 20 miljoen euro voor de diensten van de man uit Noorwegen. En ook in Dortmund was deze doelpuntenmachine niet te stoppen. In 15 competitiewedstrijden scoorde hij 13 keer. De tiener is een wereldwijde sensatie, waardoor het niet gek zou zijn als hij op de FIFA 21 cover komt.

Mohamed Salah

Net als in het artikel 10 voetballers die de FIFA 20 cover moeten sieren, stemmen wij voor de FIFA 21 cover op Mohamed Salah. De buitenspeler haalt bij Liverpool ieder jaar een topniveau en is een van de beste spelers ter wereld. Afgelopen jaar won hij net als Jordan Henderson veel prijzen en binnenkort mag hij de Premier League aan dat rijtje toevoegen.
Naast dat Mohamed Salah een voetballer van topniveau is, is hij een heel goed mens. Time Magazine riep hem vorig jaar uit tot meest invloedrijke mens ter wereld en schreef:
Erg mooie woorden aan het adres van de Egyptenaar, die van ons zeker een plekje op de FIFA 21 cover verdient.