10 voetballers die de FIFA 20 cover moeten sieren

Article
woensdag, 24 april 2019 om 17:50
Messi staat er vier keer op, Ronaldinho en Rooney vijf keer en Ronaldo had er twee, maar moest er weer één inleveren. We hebben het natuurlijk over de cover van de FIFA-games. Met FIFA 20 aan de horizon zetten wij tien voetballers op een rij die de cover van het nieuwe deel moeten sieren.

10. Frenkie de Jong

De eerste naam in onze lijst met voetballers voor de FIFA 20 cover is Frenkie de Jong. Deze Nederlandse speler is op dit moment actief bij Ajax waar hij het middenveld bekleedt. Aan het begin van seizoen 2019/20 verruilt hij Nederland voor Spanje waar hij voor FC Barcelona gaat spelen.
Een dergelijke transfer kan het lastig maken om De Jong op de cover te krijgen, maar wij zien het wel zitten om de 21-jarige voetballer op de voorkant van de nieuwe FIFA te zien. Hiermee zou hij Ruud Gullit, Frank de Boer, Dennis Bergkamp, Jaap Stam, Edgar Davids en Ruud van Nistelrooy opvolgen als de volgende Nederlander op een FIFA cover.

9. Zlatan IbrahimoviÄ

Zlatan IbrahimoviÄ is geen onbekende naam in voetballend Nederland. Bij ons speelde hij van 2001 tot 2004 bij Ajax. Daarna was hij actief bij grote clubs als Juventus, FC Barcelona en Paris Saint-Germain. Op dit moment speelt hij in de Verenigde Staten bij LA Galaxy.
Het is alleen maar de vraag of IbrahimoviÄ op de internationale cover van de game komt te staan. Dit komt met name doordat hij op dit moment niet in een grote Europese club speelt. Als EA ervoor kiest om, net zoals bij sommige andere FIFA-games, een aparte cover voor Amerika te maken, komt hij met gemak op de FIFA 20 cover te staan.

8. Eden Hazard

De Belg Eden Hazard wordt tijdens een jeugdtoernooi door scouts van Lille OSC herkend als een potentieel talent. Hier speelt hij tot 2012, waarna hij de oversteek naar Engeland maakt om voor Chelsea te voetballen. In 2015 wordt hij als eerste Belg ooit verkozen als winnaar van de PFA Players' Player of the Year.
Nu vraag je jezelf misschien af waarom we Hazard niet hoger op onze lijst van potentiële voetballers voor de FIFA 20 cover zetten. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de beste man al op twee covers heeft gestaan: FIFA 15 en FIFA 16. Toch zouden we het niet erg vinden om Hazard opnieuw op de nieuwe voorkant te bewonderen.

7. Raheem Sterling

De volgende naam in onze special over de FIFA 20 cover is Raheem Sterling. Op het moment dat hij de overstap maakte van Liverpool naar Manchester City was hij de duurste Engelse speler van dat moment. De voetbalclub betaalde meer dan 62 miljoen euro voor de voetballer.
Op 17-jarige leeftijd maakt Sterling zijn debuut in de Engelse competitie, waarmee hij de op één na jongste debutant van Liverpool werd. In 2014 is hij verkozen tot Golden Boy en mocht hij zichzelf het grootste Europese voetbaltalent onder de 21 jaar noemen. Deze voetballer mag dus zeker niet ontbreken in onze lijst.

6. Leroy Sané

Leroy Sané is een Duitse voetballer die in 2015 debuteert bij Schalke 04. Zijn prestaties trekken de aandacht van Manchester City en koopt hem voor zo'n 44 miljoen euro over van de Duitse ploeg. In seizoen 2017/18 wordt hij met zijn nieuwe club niet alleen kampioen van Engeland, maar helpt hij ook mee om de League Cup aan de prijzenkast toe te voegen.
Hoewel Sané het verwijt krijgt dat hij lui is en het allemaal op zijn talent doet, vinden we hem toch een geschikte kandidaat voor de FIFA 20 cover. Hij heeft zich ruimschoots bewezen als voetballer, waarbij snelheid zijn belangrijkste troef is.
149935

5. Kylian Mbappé

De middenmoter in onze special over voetballers die de cover van FIFA 20 moeten sieren, is Kylian Mbappé. De voetballer is op dit moment actief bij Paris Saint-Germain. Dit kostte de Franse club ongeveer 175 miljoen euro. Daarvoor moesten ze hem wel eerst huren voor zo'n vijf miljoen, waardoor het totaalbedrag nog wat hoger ligt.
In zijn tweede seizoen bij de club was Mbappé zo goed als onmisbaar. Vanaf februari 2019 is hij de jongste speler ooit met vijftig doelpunten in de Ligue 1. De voetballer is op dat moment 20 jaar oud. Deze jonge ster verdient dan ook zeker een notering in onze lijst.

4. Luka ModriÄ

De tweebenige speler Luka ModriÄ is de volgende naam die we wel op de FIFA 20 cover willen zien. Deze Kroatische voetballer is in 2018, als verrassing voor velen, verkozen tot Wereldvoetballer van het Jaar. Een paar maanden daarvoor is hij al benoemd als Europees Voetballer van het Jaar en in juli wint hij ook nog eens de Gouden Bal.
Met al deze prijzen op zak kan het haast niet anders dat ModriÄ moet meedingen voor een plek op de cover van de nieuwe FIFA. De Cruijff van de Balkan heeft lang en breed bewezen dat hij een hele goede speler is. Wat ons betreft mag daar wel een extra eer bijkomen.

3. Son Heung-min

De eerste, en tevens enige, Aziatische voetballer in de FIFA 20 cover special is Son Heung-min. De Zuid-Koreaan wordt gezien als een van de beste Aziatische spelers van dit moment. Sommige mensen zouden zelfs zeggen dat hij de allerbeste ooit is uit die regio.
In de reacties onder de FIFA 20 Cover Vote valt te lezen dat heel veel mensen het wel zien zitten om Son op de voorkant van het nieuwste deel te zien. Het zou ook de eerste keer in jaren zijn dat een speler uit Azië op een doosje te zien is. Als hij het ook nog eens schopt tot de wereldwijde versie zou dat al helemaal een prestatie zijn.

2. Mohamed Salah

Mohamed Salah is niet alleen een hele goede voetballer, maar ook een boegbeeld voor mensen in Arabische en Islamitische landen. Hij heeft zelfs een notering in de lijst van Time Magazine met de honderd invloedrijkste mensen ter wereld. Daarnaast staat hij ook nog eens op een van de zes covers van het tijdschrift.
Op de cover van FIFA 20 staan, is dan misschien niet zo'n grote eer als de voorkant van Time, maar wij denken dat Salah een zeer grote kanshebber is. Voetballen kan hij zeker. In 2018 is de Egyptenaar genomineerd voor de UEFA Best Player of the Year en FIFA's the Best Player award waar hij derde wordt achter Luka ModriÄ en Cristiano Ronaldo.

1. Virgil van Dijk

De top van onze FIFA 20 cover special wordt aangevoerd door Virgil van Dijk. We horen je denken: hoe komt het dat Van Dijk boven een paar andere namen in de lijst staat? Neerlands trots natuurlijk! Hoe tof zou het zijn als er een Nederlander op de voorkant van de nieuwste versie van de voetbalgame pronkt?
Van Dijk begint zijn professionele carrière bij FC Groningen waar hij tot 2013 speelt. Daarna voetbalt hij voor Celtic en Southampton om uiteindelijk bij Liverpool terecht te komen. In de lijst met 100 beste voetballers in de wereld van The Guardian wist hij de vierentwintigste positie te bemachtigen.

Voetballers voor op de FIFA 20 cover

Dit was onze lijst met de tien voetballers die volgens ons een plekje op de FIFA 20 cover verdienen. Staat jouw favoriet in de lijst? Zijn er voetballers die we volgens jou hebben gemist? Laat het ons weten in de reacties.

Populair Nieuws

Laatste Reacties